Hoteloplevelse i eget hjem? Se et af de mest luksuriøse badeværelser her

Nord for København har et dansk par renoveret deres badeværelse, der emmer af luksus, renhed og en følelse af at være på hotel derhjemme.

Det smukke barberspejl fra Snedkeriet KBH og det klassiske armatur fra Vola er begge holdt i messing, der patinerer fint med tiden og står smukt til de grå fliser. Den enkle vask er fra Bad & Stil.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

På hotel inden for hjemmets fire vægge

Nord for København har familien Ene Wichmann skabt et rummeligt badeværelse i husets oprindelige kælder. De rene linjer, rustikke overflader og træets gyldne farver leder tankerne hen på luksuriøse hoteloplevelser – og så er det ikke alene smukt, det er også praktisk.

Det ovale badekar i Corian fra Bad & Stil er ekstra funktionelt, da siderne er så tynde, at de indvendige mål er større, end de ser ud til. Messingarmaturet er fra Vola, og det skulpturelle sidebord er fra Menu. Det lille porcelænsfad er fra Frama, mens børsterne er fra Normann Copenhagen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Ved siden af armaturet har man lavet et indhak i væggen, der giver en diskret opbevaringsplads til sæbe.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Stilren og rustik indretning

I en ældre villa nord for København bor parret Sofie og Kim Ene Wichmann med deres to børn. Her har de indrettet sig i en enkel stil med rene linjer og med en reference til naturen igennem træets varme toner.

En stil, der også er gennemført på badeværelset, som er holdt i en simpel og varm farveholdning med egetræ, messing og store fliser i fokus.

– Vi ville have et funktionelt rum, der både var praktisk og rart at være i. Derudover var det vigtigt for os, at indretningen spillede sammen med husets oprindelige arkitektur, hvorfor vi valgte at holde nogle rene linjer, der giver en fin kontrast til de rustikke tværbjælker i loftet, siger parret.

De store fliser er 120 x 120 cm og var en udfordring at lægge, men de rene linjer spiller interessant op mod de originale lofter med hvidmalede tværbjælker og bygningens skæve karakter.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Luksus og ro i hverdagen

Badeværelset er placeret i den oprindelige kælder, hvor man har gravet ud til en funktionel underetage med sove- og børneværelser foruden det rummelige badeværelse, hvor det nye og gamle spiller fint sammen i rummets gennemtænkte detaljer.

Armaturerne i messing følger eksempelvis de oprindelige messinghåndtag, der findes på alle husets døre.

De velovervejede løsninger får det smukke badeværelse til at emme af luksus og ro, men giver stadig plads til det praktiske.

Badeværelset er fyldt med med intelligent opbevaringsplads som den integrerede kommode under trappen og de indbyggede hylder over toilettet, der udnytter de ellers tomme kvadratmeter. Kimonoen er fra Hay.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

Kolde farver i sammenspil med gyldent træ

Over toilettet er der således indbyggede hylder til opbevaring, mens de høje skabe både kan gemme nogle ting af vejen og udstille andre gennem de store glaslåger, der giver skabsvæggen en vis lethed.

De store fliser på vægge og gulv giver en smuk overflade, der er nem at rengøre, men de krævede dygtige fagfolk at lægge, da både hældning og hæftning var altafgørende. Flisernes kolde grå farve i samspil med det gyldne træ skaber en kontrast i rummet, som parret er særligt begejstret for.

Rummets ene væg er udnyttet til en samlet skabsløsning, der både afslutter rummet og skaber en visuel balance. Løsningen giver rene, rolige flader og ekstra opbevaringsplads, som er særdeles tiltrængt for familien på fire. Kanden er fra Frama, og håndklæderne fra hhv. Georg Jensen Damask og Skagerak.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Annika Kruse

God energi og harmoni på badeværelset

– Vi bruger jo vores badeværelse hver dag, så det giver mening at lægge energi i indretningen. Rummet skulle ikke bare være æstetisk, men også være nemt at holde og funktionelt, så vi fx både kunne have opbevaring og klædeskabe der, hvor det giver mening for os, fortæller de.

Æstetik og praktik går altså op i en højere enhed på familien Ene Wichmanns badeværelse, der byder på hverdagsluksus og en følelse af at være på hotel derhjemme.