Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan skaber du et fredfyldt uderum med plads til ro og fordybelse

Annonce Kan du også se frem til endnu en sommer uden rejser til sydens sol, kan du sagtens skabe lækre omgivelser i haven, der emmer af feriefred.

Selvom ferien i år ikke går sydpå, skal du ikke snyde dig selv og din have for den rolige feriestemning, som du endda slet ikke skal rejse for at opleve. Derfor har vi samlet et par råd, der kan gøre din have til et lille ferieparadis.

Drivhuset er et oplagt sted til en hyggelig afslapningszone i læ for vind og vejr, så du altid kan søge fred og ro i haven. Foto: Juliana

Sørg for god afskærmning

Selvom somrene her til lands kan variere meget vejrmæssigt, kan vi håbe på mange solskinstimer. Og selvom det er lækkert at mærke solens varme stråler eller små sommerbriser, kan det også være rart med lidt afskærmning.

Skab derfor forskellige områder i haven med afskærmning, hvor du kan søge skygge og læ, så det er nemmere at slappe helt af. Gør det ekstra sydlandsk med parasoller og sejl i lærredsstof. Det kan også sættes op i dit drivhus, hvis du bruger det til ophold – det skaber både stemning og gør ophold mere behageligt på varmere dage.

Når rammerne er på plads, kan havearbejde og afslapning gå op i en højere enhed i drivhuset, så du finder ro med at nørkle med stiklinger. Foto: Juliana

Skab rammer til ro

At nørkle med noget har for alvor fået en opblomstring det seneste år. Det gælder også det at have hænderne i mulden og se noget gå fra frø til planter, frugter og grøntsager. Det betyder også, at det for mange forener både fysisk arbejde og fredfyldt aktivitet.

Sørg derfor for, at du skaber gode rammer i dit drivhus, så der er rart at være – både når det gælder havearbejde og ren afslapning. Det kan du gøre med en fin fletstol i et lille hjørne og et smukt arbejdsbord, som både er praktisk og bidrager til stemningen.

Et stort drivhus kan afføde en masse grøntsager, frugter og krydderurter, men kan også fungere som havens leverum og forlænge tiden udendørs. Foto: Juliana

Forlæng foråret og sommeren

Ferien får ingen ende med et lækkert drivhus, hvor du ikke bare kan dyrke alle dine favoritgrøntsager og -krydderurter, men også kan nyde en skøn oase i foråret og de lune aftentimer i højsommeren med dem, du holder af.

I drivhuset Juliana Grand Oase er der plads til både planter og selskaber, hvilket gør det til et perfekt uderum, hvor afslapning, samvær og fordybelse kan gå hånd og hånd og give dig feriero hele foråret og sommeren igennem.