© istockphoto

Red kirsebærrene på træet fra fuglene

Der er god grund til at være stolt af det smukke kirsebærtræ i baghaven, men hvis man ikke er forsigtig, kan man risikere, at det er væk i løbet af få dage. Fuglene vil nemlig meget gerne have fat i de lækre bær.

1. Skræm fuglene væk

Hold øje med, hvornår fuglene begynder at vise sig i din have. Prøv at tæl dem, og når du mener, at antallet af fugle er steget, og frugten begynder at få en flot farve, er det på tide at beskytte træet. Skræmmetaktikken er dog kun en midlertidig løsning, da fuglene i løbet af et par uger vil være tilbage igen.

2. Brug skinnende objekter

Brug fx store ark af sølvpapir, som er foldet sammen i en fjederform, eller brug gamle cd'er eller dvd'er, strimler af hvide klude. Brug også dobbelt alufolie forstærket med gaffatape og trukket en snor igennem til ophængning.

3. Dæk træet til

Dette trick gælder naturligvis kun for mindre træer. Træer der er mere end 2 meter høje, er upraktiske at dække. Du kan købe et fuglenet, men et almindeligt net vil også fungere. Husk, at hele træet skal dækkes til.

4. Plant morbærtræer

Frugtspisende fugle elsker morbærtræer. Plant et morbærtræ tæt på kirsebærtræet. Det skulle gerne lokke fuglene væk fra kirsebærtræet, så længe der er frugt på morbærtræet.