Hjælp – hvordan får vi en skøn gårdhave?

Se hvordan Nanna og Kim får hjælp til at skabe en ny gårdhave med stemning fra forskellige materialer og bløde former.

Vi kan jo se på bloggen at du indretter haverum ind imellem, så vi håber at du vil kaste et par gode indput efter vores gårdrum. I dag bruger vi det slet ikke, så elendigt er der i realiteten, med knækkede og løse fliser, gamle ubeskårede buske og masser af ukrudt. Det skal siges at det var et dødsbo vi overtog, som havde stået et godt stykke tid, men vi ved ikke rigtig hvad vi skal stille op med det.

Vi ønsker os et grønt uderum, der meget gerne må være nemt at holde, men som gerne må indeholde blomster og græs. Plads til leg må der også gerne være,- måske et legehus på sigt.

Nanna og Kim.

Det er fristende at bryde gårdrummets stramme facon med mere bløde former og elementer, så der opstår forskellige rum med forskellige materialer. Det er således superfint at kunne gå tørskoet rundt langs huset på et fast trædæk, hvor trinnet op til dørene laves så dybt at I kan sidde der. Fra trædækket går man ud på den ovale terrasse der lægges med fliser, og hvor der er god plads til bord og grill.

Det tredje element er et nyt, større træ i hjørnet, som giver gårdrummet karakter og skygge på varme dage. Vælg gerne et træ med både blomster og bær, så der er noget at kikke på hele året rundt. Seljerøn kunne være et godt bud,- det er også et træ, der tåler let udtynding og beskæring så det ikke bliver for voldsomt.

Det sidste element er græsset og de nye bede, som yderligere bløder rummet op og gør det grønt og indbydende. Bedene plantes til med en blanding af stauder, krydderurter og stedsegrønne buksbomkugler samt græsser, så der er noget grønt i vinteren også.

Træk det grønne ind til huset med plantekasser hvor I evt også sætter espaliers, så der kan komme roser, kaprifolier eller klematis, som fugle og især bier vil sætte stor pris på.

Plads til legehus og gynge kan I få imellem bed og træ,- det er kun formen på staudebedet, der afgør det.

Lone.