5 planter og blomster som egner sig til altanen

Trænger din altan til et sommerligt tvist? Så lad dig inspirere af denne guide med 5 planter og blomster, som egner sig særligt godt til altanen.

© Getty Images

Smukke og hårdføre

Har du en altan med delvis sol, er stedmoderblomsten og hornviolen perfekte. De kan nemlig stå i både halv skygge og fuld sol, og er derudover hårdføre over for vind og vejr, blandt andet fordi de ikke er særligt høje.

De smukke blomster findes i et hav af forskellige farver, og de kan nøjes med at blive vandet regelmæssigt.

© Stine Christiansen

En krævende men smuk altanblomst

Roser er ikke til at stå for, og de fås i alverdens smukke farver, som kan bringe liv og glæde ind på din altan.

Roserne kræver dog lidt mere arbejde end stedmoderblomsten og hornviolen. De skal nemlig gerne have så meget sol som muligt, og derudover skal de vandes hver eller hver anden dag.

Smukke pink Primula blomster
© Getty Images

En nem blomst til hele året rundt

Primula er en smuk blomst, som er nem at dyrke. Den behøver kun delvis sol, så selvom der ikke er sol på din altan fra morgen til aften, kan du sagtens holde den fine blomst.

Der findes dog mange forskellige arter af den smukke blomst, og de trives bedst under forskellige forhold, så tjek altid plantemærkatet. Primula er tilmed en vinterhårdfør plante, som sagtens kan tåle frost og kulde.

Altan med siv og græsser som afskærmning
© Nina Ewald

Den store Instagram-trend

De populære siv- og græsplanter er perfekte til altanen og kan både bruges som et dekorativt og hyggeligt element - og som en smart afskærmning.

På Instagram vælter det med skønne, forårsklar altaner, der er pyntet med smukke siv og græsser. Læs meget mere om den populære trend her og lad dig inspirere.

Altan med krydderurter i potter
© Getty Images

Skab din egen urtehave

Selvom pladsen ofte er sparsom på altanen, kan man sagtens lave sin egen lille urtehave med lækre krydderurter, som kan bruges i madlavningen. Du kan for eksempel plante persille, basilikum eller mynte på altanen.

Plant de smukke grønne planter i nogle praktiske altankasser eller krukker og lad dem skabe et hyggeligt og frodigt look på altanen. Krydderurterne trives både i sol og skygge, hvilket gør dem ekstra anvendelige på altanen.