Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

14 af de smukkeste orangerier

Et orangeri er den smukkeste og hyggeligste form for drivhus. Hvis du ikke allerede nu er overbevist, så lad dig inspirere af dette galleri med nogle af de flotteste orangerier.

14 smukke orangerier

Orangeriet er ikke bare et almindeligt drivhus. Det er en fashionabel og luksuriøs tilbygning, som i renæssancens Italien var et symbol på rigdom og prestige.

Så tidligt som i 1545 byggede man orangerier i Sydeuropa, men det er ikke noget, der blot hører en svunden tid til.

Også i dag er orangerier populære, og med dette galleri kan vi virkelig godt forstå, hvorfor mange bygger til og om for at kunne dyrke citrusfrugter og skabe de mest utrolige oaser.

Den romantiske indretning

Det er fordelagtigt at indrette dit orangeri i lyse farver. Dette får orangeriet eller væksthuset til at syne større og giver et romantisk og nordisk look. Ligesom set på disse billeder er orangerierne indrettet i lyse farvenuancer og med smukke flettede havestole, som bryder med de lyse farver.

Efterårshygge i orangeriet

Med en pejs, spisebord og små træer i efterårs farver, får du et orangeri, der udstråler hygge! Dette kan blive stedet, hvor du spiser aftensmad med din familie over den varme pejs.

Væksthus: En stue midt i naturen

Lad en sofa flytte ind i dit orangeri og skab dig en hyggelig stue, som var den midt i naturen. På denne måde lader du naturen ind og får et rum, hvor du kan slappe af i smukke omgivelser.

Du kan sove i det fri i et orangeri

Elsker du følelsen af, at være midt i naturen? Så kan du lade dit orangeri eller væksthus huse din seng, hvor du da kan sove i det fri. Med udkig fra alle vinkler, vil du føle dig ét med naturen!

Læs også: Se de 10 flotteste haver fra Pinterest.

Regnvejrsdage i orangeriet

Orangeriet er et hyggeligt sted, hvor familien kan samles omkring spisebordet. Indret med masser af grønne planter for at skabe en følelse af at sidde under åben himmel. Når det regner, vil lyden af regndråberne på vinduerne skabe en hyggelig stemning.

Industrielt og rustikt orangeri

Er du mere til det industrielle og rustikke look? Så skal du selvfølgelig også indrette dit orangeri i samme stil. Her er der skabt et råt look ved at dekorere med store metallamper og vintage stole.

Gamle vinduer og vintagefund

De karakteristiske gulve og de gamle vintagefund er med til at skabe en romantisk stemning. Skal du i gang med at bygge dit eget orangeri, og vil du gerne fange stemningen på disse billeder? Så indret med masser af loppefund og byg gerne orangeriet af gamle vinduer.

Tildækket orangeri

Overdæk dit orangeri eller væksthus med grønne klatreplanter. Det skaber en eventyrlig stemning, og føles som en hemmelig have. Vinranker har smukke blade, og er du god til at passe dem, kan du være heldig at høste vindruer.

Læs også: 7 geniale plantekombinationer der gavner både dig og dine planter.

Relaterede Artikler