14 imponerende orangerier

Nyd roen, forkæl dine planter eller inviter gæsterne på middag - et orangeri har mange funktioner. Lad dig inspirere af dette galleri.

14 smukke orangerier

Et orangeri forlænger sommeren, pludselig kan du være "ude" helt hen til sent på efteråret og i nogle tilfælde sågar hele året rundt.

Det fungerer som et ekstra rum, hvad end det er som en rolig afslapningsoase, et hobbyrum, et sted som imponerer middagsgæsterne eller dit helt eget plantemekka med lækre citrusfrugter og massevis af planter.

I dette galleri præsenterer vi dig for nogle af de mest imponerende orangerier, som for alvor kan sætte gange i drømmene.

Skru op for romantikken

Lyse farvenuancer, gamle kurvemøbler og masser af stearinlys - det er opskriften på det romantiske orangeri.

Det lyse nuancer får rummet til at syne større og er samtidig i tråd med den klassiske, nordiske indretningsstil. Brug enkelte træelementer, fletmøbler og grønne planter til at bryde de lyse nuancer og skabe liv i rummet.

Efterårshygge i orangeriet

En pejs gør for alvor orangeriet til et ekstra rum, som kan bruges året rundt.

Lad efterårets falmede farver og massevis af tæpper og puder snige sig ind i indretningen og skab på den måde ægte efterårshygge.

Væksthus: En stue midt i naturen

Indret dit orangeri som et kombineret væksthus og stue med møbler og massevis af planter. De mange grønne planter skaber en hyggelig atmosfære og et rum, hvor man for alvor kan slappe af.

Sov i det fri i dit orangeri

Elsker du følelsen af at være midt i naturen? Så indret dit orangeri med en seng, hvorfra du kan nyde udsigten til alle sider og sågar til himlen. Det vil give dig følelsen af at sove i det fri, og du vil føle dig i et med naturen.

Læs også: Se de 10 flotteste haver fra Pinterest.

Regnvejrsdage i orangeriet

Orangeriet er perfekt, når sommeren byder på regnvejrsdage. Saml familien, tænd stearinlysene og lyt til lyden fra regndråberne, der rammer vinduerne.

Det rustikke orangeri

Med rå møbler kan du nemt skabe et hyggeligt, rustikt look i dit orangeri. Brug metal, gamle træmøbler og sorte detaljer til at understrege den rå stil. Blød stemning op med hyggelig belysning og stearinlys.

Vintagefund i orangeriet

Indret dit orangeri med gamle vinduer og vintagefund. Det vil skabe en personlig stil, som emmer af hygge, og samtidig vil det understrege den uformelle stemning, som indbyder til afslapning og ro.

Tildækket orangeri

Lad grønne klatreplanter skabe en form for overdækning i dit orangeri. Det skaber en eventyrlig stemning og skygger samtidig for solen, så rummet ikke bliver for varmt.

Indret for eksempel med vinranker, som har de smukkeste blade, og er du heldig kan du endda høste vindruer.

Læs også: 7 geniale plantekombinationer der gavner både dig og dine planter.