I Danmark skal vores tv være så usynligt som muligt

Danskerne ligner ikke vores nordiske naboer, når det kommer til, hvor synligt vores tv må være i indretningen.

Tiden hvor TV'et var det naturlige centrum i stuen er forbi. I hvert tilfælde i Danmark. Her foretrækker vi nemlig, at vores TV er stort set usynligt og blender sømløst ind i indretningen. Det viser resultatet af en undersøgelse, som analyseinstituttet Bilendi har gennemført for Samsung.

40% af danskerne ønsker, at deres TV blender sammen med resten af indretningen, hvorimod kun 26% af finnerne, 36% af nordmændene og 31% af svenskerne siger det samme.

Det er vand på Samsungs mølle, der igennem de senere år netop har gjort sig bemærket med de to design The Serif og The Frame, hvor især sidsnævnte kan blende ind i indretningen og bogstavelig talt blive en del af en billedvæg.

Og netop det væghængte TV har danskerne en forkærlighed for, viser undersøgelsen. Der er nemlig sket en stigning fra 37% til 51% på blot fire år. Men også her adskiller danskerne sig fra vores naboer. I Finland er det kun 26%, der ønsker deres TV på væggen, mens det i Sverige og Norge er henholdsvis 42% og 38%.

– Den helt store tendens, som jeg oplever lige nu, er at hænge vores TV på væggen, hvor det nemt fletter fingre med billeder, vægfarver og øvrig dekoration i rummet. Det er smart, fordi TV’et simpelthen dominerer mindre, når det hænger på væggen, frem for at stå på firkantet møbel, der tager gulvplads i rummet. Det giver et mere let og rummeligt udtryk, forklarer Michael Dansk, interiørekspert og Co-founder af á mon avis.

LÆS OGSÅ