Denne vintjener vil revolutionere den måde du drikker vin på

Ved hjælp af gas, wi-fi og password vil denne nye vinkøler sørge for, at din vin fremover aldrig mere vil komme til at smage gammel.

Gammel vin i high-tech vintjener
© Plum

Der er ikke noget, der er så ærgerligt, som at sidde med en stor vin i glasset, der er blevet fad af for meget ilt og proptid.

Når man af og til flotter sig og forkæler sig selv, sin familie eller sine gæster med en god cru classé, en rig Barolo eller en ædel Chablis, så bør det ikke handle om at hive vinen ned i en fart, inden den kommer til at smage ordinært.

Den slags tilfælde er vinserveringssystemet Plum sat i verden for at undgå.

Manden bag vinen
© Plum

Manden bag Plum, David Koretz, er selv sikker på, at vinserveringssystemet vil vise sig at være epokegørende.

- Vi tror, at Plum grundlæggende vil ændre den måde, vinelskere nyder vin på, udtaler David Koretz til Architectural Digest.

Vinkøleren kan i øjeblikket købes i forsalg for 1499,- dollars - ca. 10.000 danske kroner.

Det er mange penge, men hvis Koretz og Plum bare kan indfri nogle få af de ting, som Plum stiller i udsigt, så er udsigterne lyse for vin-feinschmeckere.

Gas og nål
© Plum

Den vigtigste funktion ved Plum er den måde, der vil blive lukket op for de gylde dråber:

En meget skarp nål vil gennemtrænge proppen som smør, ligegyldigt om den er af kork eller af et syntetetisk materiale. Derefter vil Plum pumpe en ufarlig argon gas ind i vinflasken. Dette vil holde på smagen og angiveligt sikre, at vinen aldrig vil miste sin charme.

En enkel argon gas-ampul vil kunne genanvendes op til 200 gange.

Features
© Plum

Her er nogle af de andre features, som Plum vil omfatte:

  1. Plum har to kamre. Hver af disse kamre kan indstilles til, at vinen skal opbevares ved en bestemt temperatur. Det kan sagtens være koldt til hvidvin i det ene kammer og tempereret til rødvin i det andet.
  2. Plum kan genkende vinen. Hvert kammer har et HD kamera. Ved hjælp af Wi-fi og tilkobling til en vin-database kan Plum scanne sig frem til vinen i kammeret og indhente alverden information om druen, årgangen, regionen mm. Denne information kan tilgås på et display på fronten af Plum.
  3. Plums touchscreen lyser kun op, når du nærmer dig den. Du vil altid som det første kunne se vinens etiketter på de to skærme.
  4. Du kan indstille Plum til at servere de individuelle vine i bestemt antal centiliter.
  5. Plum har et indbygget automatisk rengøringssystem.
  6. Plum har et password system, så du kan sætte vinserveringssytemet op til, at det kun er særligt udvalgte, der kan smage de gyldne dråber.

Læs interview med David Koretz her.

Besøg Plums hjemmeside her.

Bestil Plum her.