© Frederikke Heiberg Dessert Heibergs chokoladekage med marcipan og nødder Denne opskrift gemmer på både marcipan og fire forskellige slags nødder. Af Morten Heiberg — 29. marts 2010 Chokoladekage med marcipan og nødder Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Det skal du bruge 25 g marcipan ¾ store æg ¼ vaniljestang 31 g sukker ¼ dl mælk 31 g mel 6¼ g kakaopulver ¼ tsk. bagepulver 6¼ g pistaciekerner 8¾ g ristede, afhindede og finthakkede hasselnødder 6¼ g ristede, afhindede og knuste mandler 6¼ g valnødder 15 g grofthakket mørk chokolade 31 g smør Sådan gør du Varm ovnen til 180°. Skær marcipanen i små stykker, kom dem i en skål. Rør æggene i marcipanen, lidt ad gangen, for at få den til at binde og blive glat. Skrab kornene fra vaniljestangen, og kom dem i marcipanblandingen sammen med sukker og mælk lidt efter lidt. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, kom det i dejen, og tilsæt alle nødderne og chokoladen. Vend til sidst det smeltede, afkølede smør i. Kom dejen i en smurt sandkageform, og bag den i ca. 45 minutter. Relateret Julemad Denne tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin smager som en bid af julen Dessert Morten Heibergs opskrift på crème brûlée med et kaffe-twist Julemad Denne hjemmelavede bærsnaps vil gøre dig til festens midtpunkt ved årets julefrokost Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Julemad Opskrift på krydrede julekager med æble, tørrede frugter og cognac Dessert Opskrift på æblekage med vanilje