Sjokoladekake med marsipan og nøtter
© Frederikke Heiberg

Heibergs chokoladekage med marcipan og nødder

Denne opskrift gemmer på både marcipan og fire forskellige slags nødder.

Chokoladekage med marcipan og nødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • 25 g marcipan
  • ¾ store æg
  • ¼ vaniljestang
  • 31 g sukker
  • ¼ dl mælk
  • 31 g mel
  • 6¼ g kakaopulver
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 6¼ g pistaciekerner
  • 8¾ g ristede, afhindede og finthakkede hasselnødder
  • 6¼ g ristede, afhindede og knuste mandler
  • 6¼ g valnødder
  • 15 g grofthakket mørk chokolade
  • 31 g smør

Sådan gør du

  1. Varm ovnen til 180°.
  1. Skær marcipanen i små stykker, kom dem i en skål. Rør æggene i marcipanen, lidt ad gangen, for at få den til at binde og blive glat.
  1. Skrab kornene fra vaniljestangen, og kom dem i marcipanblandingen sammen med sukker og mælk lidt efter lidt.
  1. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, kom det i dejen, og tilsæt alle nødderne og chokoladen.
  1. Vend til sidst det smeltede, afkølede smør i.
  1. Kom dejen i en smurt sandkageform, og bag den i ca. 45 minutter.