Saltkaramel:
Varm fløde op i en gryde. Smelt sukker til gylden karamel i en anden gryde, og hæld den varme fløde ned i karamellen i en tynd stråle, mens du rører. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og sæt den på køl indtil brug.
Råsyltede blåbær:
Kom blåbær og sukker i en skål, og rør godt rundt, så nogle af bærrene moses lidt. Lad bærrene stå og trække, til sukkeret er opløst.
Crumble:
Bland havregryn, mel og brun farin sammen i en skål, og smuldr smørret i med fingrene. Fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den sprød i ca. 10 min ved 175 grader. Lad den køle helt af, og bland den med knuste, frysetørrede blåbær.
Blåbæris:
Giv blåbær og sukker et hurtigt opkog i en gryde, og hæld det over i en skål. Tilsæt fløde og mælk, og blend massen. Smag til med citronsaft. Køl massen ned, og kør den på ismaskine.
Anretning
Anret 1 spsk saltkaramel på midten af tallerkenen. Fordel 1 tsk råsyltede blåbær og 2 spsk crumble ovenpå. Top med en scoop blåbæris, og pynt med rød syre. Server!