© bobedre.dk

Opskrift på æblekage med kanel og mandler

Opskrift på lun æblekage med kanel og mandler til gæsterne på en råkold efterårs- eller vinterdag.

Æblekage med kanel og mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage

Dej

  • 300 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 6 store æg
  • 300 g mel
  • 2 tsk. bagepulver

Fyld

  • 1200 g æbler, fc cox orange
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 80 g smuttede mandler i flager eller skiver

Abrikosmasse

  • 2 dl abrikosmarmelade
  • 4 spsk. vand

Sådan gør du:

  • Rør eller pisk dejen sammen af smør og sukker.
  • Tilsæt et æg ad gangen under konstant omrøring, dernæst mel med bagepulver.
  • Fyld dejen i en velsmurt form, evt. foret med bagepapir.
  • Brug en firkantet bradepande, som kan rumme ca. 2 liter, eller en springform, 24 cm i diameter.
  • Halvér æblerne, skræl dem, kassér kernehuse, og skær æblekødet i tykke både.
  • Vend dem straks i sukker, blandet med kanel, læg dem oven på dejen, og tryk dem let ned.
  • Æblerne skal ligge tæt sammen, men ikke nødvendigvis i et regelmæssigt mønster.
  • Drys evt. mandelflager på, og bag kagen i en 175° varm ovn, ca. 40 minutter.
  • Bring marmelade med vand i kog i en gryde eller i mikroovn, mos blandingen gennem en si, og pensl eller smør kagen med den hede abrikosmasse.
  • Bag videre i 5-10 minutter, og lad kagen afkøle i formen, sat på en rist.