Designmuseum Danmark Le Klint lampe
© Le Klint

Nyt designsamarbejde: Se Le Klint og OEO Studios unikke lampe skabt til Designmuseum Danmark

Den nye lampe pryder på det nyligt gennemrenoverede museum.

Oplev resultatet af et spændende designsamarbejde

Efter en to år lang renoveringsproces har det anerkendte Designmuseum Danmark netop slået dørene op for besøgende igen.

Designbrandet Le Klint har i den anledning indgået et samarbejde med OEO Studio og designet en ganske særlig lampe, som kan opleves i Designmuseum Danmarks gæstezoner.

Designmuseum Danmark Le Klint Lampe
© Le Klint

En historisk relation

Samarbejdet mellem Le Klint og Designmuseum Danmark er ikke helt tilfældigt. Kaare Klint, som oprindeligt var med til at transformere det tidligere Frederiks Hospital til museum, står nemlig bag Le Klints ikoniske Model 101, også kendt som Frugtlygten, som han i 1944 tegnede netop til Designmuseum Danmark, og som lige siden har prydet museets gæstezoner.

Derfor var det for Le Klint oplagt at hylde den historiske relation i samarbejde med OEO Studios designer Thomas Lykke. Han har stået for at designe museets nye fællesarealer og har nu også designet en lampe, som afspejler museets originale arkitektur med rene linjer og modige buer, samtidig med at lampen også trækker tråde til Le Klints øvrige design.

DMD lampe Le Klint lampe
© Le Klint
Det er med ekstra stor fornøjelse, at vi kan fremvise en helt ny specialfremstillet lampe i forbindelse med genåbningen af det nyrenoverede Designmuseum Danmark — Kim Weckstrøm Jensen, CEO i Le Klint

Den nye DMD Lampe

Resultatet af det spændende samarbejde mellem Designmuseum Danmark, OEO Studio og Le Klint er den nye DMD Lampe, som giver Le Klints klassiske Frugtlygte-lamper fint selskab i museets gæstezoner.

DMD Lampen er ved første øjekast ren og simpel i sit udtryk, men bag dette ligger en kompliceret konstruktion, som består af en ydre form lavet i massiv messing samt en foldet, indvendig skærm, som følger den ydre form.

– Vores klassiske Model 101 har haft sin plads i museet siden 40'erne, og vi er glade for, at den fortsat vil være i museets smukke rammer. Men det er med ekstra stor fornøjelse, at vi kan fremvise en helt ny specialfremstillet lampe i forbindelse med genåbningen af det nyrenoverede Designmuseum Danmark. Vi er stolte over, at Thomas Lykke fra OEO Studio med sin knivskarpe sans for detaljer har skabt en lampe, der er "made in Odense", og som lyser op som om, den altid har været i museets rammer. Næste år fylder Le Klint 80 år, og mon ikke DMD lampen vil komme til at blive en del af den kommende kollektion, siger Kim Weckstrøm Jensen, CEO i Le Klint.

Le Klint lampe DMD Lampe
© Le Klint

LÆS OGSÅ