Guide: Find den helt rette stuelampe

Disse 4 lamper sikrer dig den bedste belysning i stuen.

Den rette stuelampe

Du skal begynde med at overveje: Hvilken form for belysning mangler i stuen? For de forskellige lamper bidrager alle med noget forskelligt. Vi anbefaler, at du kombinerer diffust lys med mere koncentreret belysning – dette giver nemlig et spændende spil i din stueindretning, og tilføjer videre noget dybde, som kan få rummet til at syne større.

Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvordan du kan opgradere stuens belysning.

© Nuura
© Menu

Pendel

Dette er den type lampe, som de fleste af os tænker på som det første, når stuen skal indrettes med flot belysning. Det er også en vigtig lyskilde, da pendlen spreder lyset flot og lyser det meste af rummet op. Dog er det ikke den eneste form for belysning, som du skal lede efter til stuen.

Pendlerne på billederne er fra henholdsvis Nuura og Menu.

LÆS OGSÅ: 11 pendler til under 1000 kr.

© Gubi
© Muuto
© &tradition

Gulvlamper

Måske er det gulvlampen, som mangler i netop din stue? Mange af os bruger gulvlampen som belysning til læsehjørnet – det er den også oplagt til, men den kan også bruges som et dekorativt pift til indretningen, da de fleste gulvlamper er skulpturelle og smukke at se på.

Videre har gulvlampen det perfekte, fokuserede lys til at opdele stuen i mindre zoner – uanset hvor småt man bor – og dermed give illusionen af en større stue.

De tre forskellige ovenstående gulvlamper er fra Gubi, Muuto og &tradition.

© Jotex
© Verner Panton
© Normann Copenhagen

Væglamper

Lamper på væggen er både dekorative og praktiske, da de på én og samme tid tilføjer noget pynt til væggen og ikke optager gulvplads.

Videre er væglampen perfekt til at give lys til et sofahjørne hvor der ikke er plads til en gulvlampe, men den kan også sagtens fungere som et kreativt indslag i indretningen, som denne fra Verner Panton. Udover den fine lampe fra Verner Panton er de andre to fra henholdsvis Normann Copenhagen og Jotex.

LÆS OGSÅ: Her er 6 smukke lamper til dit badeværelse.

© Fritz Hansen
© Hay
© New Works

Bordlamper

Disse lamper er som gulvlamperne gode til at oplyse stuen i forskellige zoner, og dermed skabe forskellige kroge og områder i rummet. Bordlampen er også praktisk, da den nemt kan flyttes rundt og man kan dermed eksperimentere med forskellige placeringer i stuen, og finde den som passer bedste til ens egne behov.

Videre er bordlampen også den perfekte kilde til hyggebelysning.

Du kan finde bordlamper i alle mulige afstøbninger og farver. De tre eksempler her er fra henholdsvis Hay, Fritz Hansen og New Works.

LÆS OGSÅ: 7 lamper der pifter dit hjemmekontor op.