Ny designeruro leger med lys og rum

Danske Elkeland har skabt en serie af spejlende uroer, som er designet med henblik på at rykke på opfattelsen af plads og rum.

Uroerne, som er kaldet Mirror Mobile, er sammensat af simple geometriske linier, og er lavet af dobbeltsiddet akrylspejle og messingstænger sammensat af hørsnor behandlet med bivoks. De leger diskret med rummets naturlige lys, og er en smuk underspillet form for pynt.

"Med den særlige komposition af reflekterende materialer, foreslår de en forandret opdattelse af geometriske former, rum og overflader," fortæller Elkelands grundlægger, Ida Elke.

Elke afprøvede flere materialer til designet før valget blev akrylspejl. Formen på uroerne var inspireret af traditionelt kinesisk legetøj.

"Jeg havde en interesse i omrids, og studerede en slags traditionelt kinesisk legetøj, som er som en slags bog- eller trappeform. Jeg er fascineret af at delene både er faste og løse."

Det er muligt at hænge uroen på flere forskellige måder, og den fås desuden i tre forskellige design kaldet: Halfmoon, Ellipse and Stairs. Halvmånen er sammensat af én enkelt form, hvorimod de to andre er todelte og derfor kan ophænges på flere forskellige måder.

Uroerne debuterede i onsdags på designmessen Northmodern (13.-15. jan) i Bellacentret.