Nu findes flere af Pantons ikoner i nye farver

Verner Pantons første stol, Panton One, fylder rundt, og i den forbindelse har Montana iklædt tre af designerens værker nye farver. Læs hvilke her - og bliv den heldige vinder af fire Panton Wire-trådreoler

En af de mest farverige og nyskabende danske designere, Verner Panton, har inspireret os med møbler i alle afskygninger. I år er det 60 år siden, han skabte en af de helt store ikoner, Panton One-stolen, og det fejrer Montana.

Tre af Pantons designs er blevet iklædt nye farver: Den lyse Snow, den dunkle Black og den farverige Moulin Rouge. Det gælder for eksempel den både futuristiske og klassiske Panton Wire.

Kun din egen kreativitet sætter grænser for, hvad du kan bruge Panton Wire-systemet til i din personlige indretning. Du kan bruge den enkeltvis eller sætte flere sammen. Du kan stille den på gulvet eller bruge den som sofabord eller sengebord – for eksempel med en enkel glasplade over. Du kan også stable den, så den udgør en elegant rumdeler eller hænge den på væggen. Uanset hvor du placerer den, vil kromet fange lyset, og trods det industrielle design føles Panton Wire næsten svævende i et rum.

Og nu har du, kære læser, chancen for at vinde fire styk af det industrielle, elegante design i en af de helt nye jubilæumsfarver. Du vælger selv, hvilken farve der passer perfekt ind i dit eget hjem. Det eneste, du skal gøre er at gå ind på denne side, hvor du kan deltage i konkurrencen.

Montana og Panton Wire Verner Panton (1926-1998) begyndte sin karriere hos Arne Jacobsen, men allerede efter få år etablerede han i 1955 sin egen tegnestue. Pantons flydende, futuristiske stil i plast, stål og glasfiber blev en stor succes i forbindelse med pop-kulturens fremvækst i 1960’erne, hvor det kulørte og provokerende design passede ind i tiden. Verner Pantons originale og fantasifulde formsprog blev udtrykt på et væld af måder. I 70’erne arbejdede Panton bl.a. på borde og stole designet i en let tråd af forkromet stål. I 1971 tegnede han trådreolen, der i dag er kendt som Panton Wire, og som i 1998 blev sat i produktion af Peter J. Lassen hos Montana i samarbejde med Verner Panton.

Konkurrencen er aktiv fra den 1. november til den 04.01.2015 og har en samlet værdi af 3.944 kr.