Her er vinderne af Finn Juhl Prisen 2021

Årets vindere hædres for at at udvise mod i deres arbejde med møbler.

Videreførelse af traditionen

Møbeldesigner Maria Bruun samt design duoen bag Wednesday Architecture, Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt er dette års vindere af Finn Juhl Prisen.

Wilhelm Hansen Fonden, som er stiftet af Finn Juhls tidligere partner, Hanne Wilhelm Hansen, har valgt netop disse tre møbelkunstnere som årets prismodtagere, fordi de hver især udviser mod i deres arbejde med møbler og dermed formår at videreføre traditionen fra Finn Juhl, som var særligt kendt for sin dristige og eksperimenterende tilgang til møbelkunsten.

Portræt af Maria Bruun

// Portræt af Maria Bruun

© Pernille Andersen
Maria Bruuns Nordic Pioneer serie

// Maria Bruuns Nordic Pioneer serie fra udstillingen Connected

© AHEC

Spinkel minimalisme møder afrundede sokler

– Wilhelm Hansen Fonden fremhæver især Maria Bruuns Nordic Pioneer møbler, hvor ren, spinkel minimalisme møder afrundede sokler, der næsten bringer borde og stole til nedsmeltning. Det er gennemført proportioneret og kælent detaljeret, fortæller scenograf Steffen Aarfing, der er bestyrelsesmedlem i Wilhelm Hansen Fonden.

Fælles portræt af Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk (Wednesday Architecture)

// Fælles portræt af Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk (Wednesday Architecture)

© Kristine Funch
Wednesday Architectures Botanical Furnitures

// Wednesday Architecture's Botanical Furnitures

© Kristine Funch

Kompleksitet og modsætning som mål i sig selv

– Design duoen bag Wednesday Architecture hædres for deres overraskende omgang med det barokke. Blandt andet i et unikt foldebord, der nærmest har kompleksitet og modsætning som mål i sig selv. Og et sæt Botaniske Møbler, der ikke indbyder til havefest, men som eksisterer skulpturelt. Fremstillet med kærlighed til detaljer og samlinger, med sans for konstruktionens rumlighed og dets slagskygge på jorden, afslutter Steffen Aarfing.

Maria Bruun, Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk modtager hver 100.000 kr.