Sergei Sviatchenko er multikunstner og arkitekt
© BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD

Design Awards: Se årets trofæ skabt af kunstner Sergei Sviatchenko

Når årets største designpriser bliver uddelt, kan vinderne se frem til at modtage en "æstetisk overraskelse" af dansk/ukrainske Sergei Sviatchenko.

Det er ikke kun æren, som vinderne af de prestigefyldte Design Awards kan se frem til at bryste sig af, når priserne bliver uddelt 7. november på Thorvaldsens Museum. De modtager også et værk af den dansk/ukrainske multikunstner og arkitekt Sergei Sviatchenko, der er blevet udnævnt til æresmedlem og professor ved Ukrainian Academy of Architecture i 2022.

Han er især er kendt for sit arbejde med collagekunst, og det er netop ét af hans collageværker, som vinderne kan glæde sig til at tage med hjem.

– Trofæet er en æstetisk overraskelse. Det er minimalistisk og har samtidigt et stærk og rigt udtryk, siger Sergei og fortsætter:

– Det symboliserer, at vi til Design Awards fejrer en særlig dag. Vi fejrer talenter, passioner og fremtiden inden for design og kunst i Danmark. Værket skal vække den genkendelighed af associationer, som er forbundet med følelsen af at vinde og blive bekræftet.

Sergei Sviatchenko står bag værket LOVE, der er trofæet til Design Awards 2022

Årets trofæ er LOVE – en collage skabt af multikunstner Sergei Sviatchenko.

© Sergei Sviatchenko

Glæde og motivation

Ved årets Design Awards bliver der uddelt priser i kategorier som Årets Designer, Årets Møbel og Årets Grønne Idé, og hver af vinderne får overrakt et eksemplar af Sergeis collageværk, der kun eksisterer i limited edition.

Håbet for Sergei er, at trofæet kan være med til inspirere og motivere vinderne fremover.

– Jeg håber, det giver dem en glæde og et ønske om at arbejde og blive ved, lyder det fra kunstneren.

Portræt af Sergei Sviatchenko
Collage af Sergei Sviatchenko

LÆS OGSÅ