Design Awards 2018: Årets Innovative

Prisen gives til den originale idé eller den person, der tør flytte grænser og pege ud i fremtiden. Se de nominerede her.

Design Awards 2018: Årets Innovative

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Costume Living de bedste designs og designere i årets løb. I den forbindelse kårer vi "Årets Innovative".

© Rundkant

Rundkant

Rundkant handler om at flytte grænser, skeje ud og fortolke frit – og dermed viser foreningen vejen for nye designere. Foreningen af kvindelige designere fra hele Skandinavien har skabt dette feminine designlaboratorium, hvor der eksperimenteres med materialer og form. Det viste deltagerne på årets udstilling under 3 Days of Design – en meget inspirerende event.

© Designhuset Frederiksgade 1

Designhuset Frederiksgade 1

Samarbejdet mellem designvirksomhederne på denne adresse gør stedet til ikke blot et besøg værd, men et decideret must, hvis man interesserer sig for design. I opgangen finder man hæderkronede firmaer som House of Finn Juhl og Getama sammen med nye unge firmaer som Please Wait to be Seated og File Under Pop. Især under 3 Days of Design bobler huset over af initiativ og spændende udstillinger og beviser, at samarbejde er vejen frem.

© Mindcraft

Mindcraft, Ditte Hammerstrøm

Mindcraft er tilbage – for fuld musik. De udvalgte udstillere var overbevisende i år, men de kan takke deres kurator Ditte Hammerstrøm for, at Mindcraft i Milano blev så vellykket, som den gjorde. Verden valfartede til udstillingen, hvor iscenesættelsen næsten mirakuløst fik udstillerne til at fremstå ligeværdige, hvilket ikke er en let opgave, når størrelserne på objekterne svinger fra det små til det grandiose.

© Maria Wettergren

Maria Wettergren

Maria Wettergren har med sit galleri i Paris udviklet sig til en skandinavisk spydspids for alt det design, som bevæger sig mellem kunst og design – og hvor pendulet mest svinger over til kunstudtrykket. Hendes knivskarpe øje vælger unikaobjekter ud, som er med til at sætte spot på skandinaviske designere, og hendes udstillinger i galleriet i Paris og på Design Basel er i verdensklasse og altid en omrejse værd.

© Galleri A. Petersen

Galleri A. Petersen

Der er altid noget nyt at hente i udstillingerne hos A. Petersen på Amager – lige fra vinterens skønne Japan, Japan, Japan til sommerens Firstmovers. Stedet fortjener at blive fremhævet for seriøst at give nye nuancer og altid spændende bidrag og spot på dansk design.

© 3 Days of Design

3 Days Of Design, Signe Byrdal Terenziani

Rigtig mange kan bryste sig af, at designeventen 3 Days of Design er blevet så stor en succes, som den nu er, men Signe Byrdal Terenziani kan være mest stolt. Hendes indspark til udstillere flytter hvert år eventen i en mere og mere positiv retning – og under selve designdagene kan man opleve hendes hæsblæsende forsøg på at styre de mange, mange udenlandske besøgende. Det vidner om dyb engagement og et hjerte, der banker for design.

Til Design Awards kårer vi Læserfavoritten - det design blandt de nominerede, som læserne er mest vilde med. Stem på din favorit her.