Design Awards 2016: Årets kunsthåndværker

Prisen gives til en designer, der mestrer sit håndværk og med kreativ tæft formår at overraske og nytænke sit felt.

Mette Duedahl

Keramiker

Mette Duedahl er uddannet fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm med speciale i keramisk formgivning og produktion. Hun er optaget af få æstetik og brugsværdi til at gå op i en højere enhed. Hendes formsprog er delikat, og enkelt og hendes design har ofte et klassisk udtryk. Til gengæld overrasker hun gerne i valget af materialer, og som beskuer kan man næsten ikke holde fingerspidserne fra produkterne – man MÅ lige mærke...

Kaja Skytte

Arkitekt

Kaja Skytte er uddannet arkitekt og er især optaget af materialer og fokus på detaljen. Hun står blandt andet bag Galaxy Globe, som er en serie af dekorative mobiler af messingringe og marmor, som svæver fredfyldte i luften. Hun formår i den grad at ramme lige ned i tidens største tendenser, hvilket hendes dekorative vægdekorationer Wall Structure i messing og træ også er smukke ekspempler på. Lær Kaja Skytte bedre at kende her.

Monika Petersen

Grafiker og illustrator

Monika Petersen er uddannet fra St. Martins College i London. Fra sit værksted i København arbejder hun nu primært med håndlavede tryk af linoleumsudskræringer – en langsommelig og omhyggelig proces, som kræver stor håndværksmæssig tæft. Hun finder ofte motiverne til sine tryk i naturen og sætter fokus på skønheden og detaljerne i et enkelt blad, en frugt eller en plante.

Signe Emdal

Tekstildesigner

Signe Emdal skaber moderne tapesterier på digitale maskiner både i Holland og Danmark. Hun er uddannet tekstildesigner og idéen til de unikke tapestrier opstod, fordi hun ønskede at bevare de smukt vævede stoffer intakte og lade dem leve som et kunstværk i sig selv. Hvert tapestri er håndtegnet og unikt, og Signe Emdal har samtidig udviklet en teknik, som nærmest får dem til at svæve i luften.

Vibeke Fonnesberg Schmidt

Designer

Vibeke Fonnesberg Schmidt bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunsthåndværk, design og kunst. Hun er optaget af de geometriske former, og hendes lamper starter som et design ud fra en systemisk formular for derefter at blive brudt op og ned, så farver og former opstår på en ny og uforudsigeligt måde. Lige nu har hun forelsket sig i plexiglasset, som i hendes hænder bliver løftet til et nyt og eksklusivt niveau. Hendes bidrag på Mindcraft 2016 i Milano fik stor opmærksomhed, og internationele designstudioer har forlængst fået øjnene op for hendes værker.

Anders Arhøj

Keramiker

Anders Arhøj startede oprindelig sit studio i Tokyo for 10 år siden, og hans keramik har da også tydelige referencer til den japanske. Han er efterhånden en markant og etableret spiller på keramikscenen, men fortsætter ufortrødent med at udvikle sig og overraske. Senest har han åbnet nyt værksted og butik på Islands Brygge og haft et yderst succesfuldt samarbejde med Kähler med stentøjsserien Ombria. Kom tættere på manden bag Studio Arhøj her.