Couch-19: Sofaen lavet af engangsmundbind

Designeren bag den iøjnefaldende sofa har et stærkt budskab.

© Foto: Raffaele Merler

Hvad har sofa, isbjerg og mundbind med hinanden at gøre?

Den italienske designer, Tobia Zambotti, står bag den noget anderledes sofa, Couch-19, som vækker stor opsigt. Sofaens form er designet til at have ligheder med et isbjerg og er derudover lavet af de klassiske, blå og hvide engangsmundbind, som efterhånden er en fast del af hverdagen i det meste af verden.

Umiddelbart kan det være svært at se sammenhængen mellem et isbjerg og mundbind, og det er netop det, den italienske designer ønsker at sætte fokus på.

Sofaens formmæssige ligheder med et isbjerg symboliserer nemlig den globale opvarmning, der ligesom corona må siges at være en verdensomspændende krise. Og netop corona-pandemien, og særligt de velkendte engangsmundbind, påvirker i den grad den globale opvarmning, da de af sundhedsmæssige årsager ikke kan genbruges.

Tobia Zambotti ønsker at sætte fokus på problematikken i at bruge engangsmundbind ved at forvandle disse til noget meningsfuldt, nemlig en sofa. Og forhåbentlig sætter denne utraditionelle kombination af mundbind, sofa og isbjerg tankerne igang hos de, som ser den.

© Foto: Raffaele Merler

Et multifunktionelt møbel

Den særlige sofa består af fire separate moduler, der kan sammensættes, som man ønsker det, hvad end det er en sofa, en chaiselong eller en puf.

De mange mundbind er pakket ind i PVC plast, som er 100% genanvendeligt og selvfølgelig transparent, så de hvide og blå farver fra mundbindene træder frem og giver sofaen endnu en reference til isbjerget.

Du kan købe sofaen her.