Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Brusehovedet, som skal redde planeten

Denne opfindelse er intet mindre end genial og vil ændre vores måde at bade på. Nebia-brusehovedet omdanner vandstråler til tåge – og sparer masser af vand.

© Nebia

Elektronik og design-magasinet Wired er gået helt i selvsving, og der skal en del til. I en lang artikel beskriver journalisten en ny teknologi inden for brusehoveder, som er ved at blive udviklet og snart kommer på markedet i USA.

Læs også: Se verdens mest upraktiske badekar

Ordet 'nebia' betyder tåge på italiensk og er navnet på det nye brusehoved, som ved hjælp af en særlig fordelingsteknik spreder vandstråler ud i damp.
Et bad under Nebia kan gøre dig ligeså ren som med et almindeligt brusebad, men med 60-70 procent mindre vand, og det skulle være virkelig behageligt - 'som at træde ind i dejlig, varm sky.'

Læs også: Frank Gehrys vilde arkitektur på Sunset Boulevard

En række designere og ingeniører har været på opgaven i hele fem år. Målet er at løse et af verdens mest presserende problemer, vandforsyning. I Californien har tørken igen skabt store problemer i år, og Nebia-projektet har nu udgangspunkt i det innovative område Silicon Valley.
Mange investorer har meldt sig på banen, fx mastodonten Apple, og internettet går amok i disse dage med anmeldelser af det nye koncept.
Men det er bestemt ikke kun i Californien, at mængden af vand er en essentiel problematik – hele verden tørster, og i løbet af få år skal alle, også danskere, forholde sig virkelig kritiske til vandressourcerne.
Der forskes i spareforanstaltninger overalt, men Nebia er bestemt en af de mest sexede løsninger. Hvem vil ikke gerne gå i bad i en vidunderlig tåge?

Se videoen herunder om den nye, geniale teknologi

Relaterede Artikler