3 af Kay Bojesens mest populære figurer har fået vokseværk

De populære og ikoniske træfigurer kommer nu i en ekstra stor størrelse.

Kay Bojesen XXL
© Kay Bojesen

Kay Bojesens træfigurer hører til blandt de største ikoner i dansk design, og når der lanceres særlige udgaver, bliver de revet væk, både af danske og udenlandske købere. Det sker formentlig også denne gang, hvor tre af de mest populære træfigurer nu bliver tilgængelige i størrelse XXL.

”Kay Bojesen Masterpieces” er en ny kategori, der markerer 100 året for skabelsen af Kaj Boyesens første træfigurer. Aben, Elefanten og Flodhesten i det nye XXL-format er en hyldest til Kay Bojesens storhed og mesterlige håndværk, med den helt særlige besjæling af træ. Kay Bojesen arbejdede selv i supersizemål, og havde blandt andet en kæmpe træ-abe hængede i et træ i haven foran sit hjem.

Både Aben og Flodhesten var oprindelig tænkt som brugskunst, hvor Aben skulle have været tøjknage i børnehøjde, men endte i stedet som internationalt designikon, hvorimod Flodhestens funktionalitet fik lov at vedblive og den originale Flodhest fra 1955 holder således styr på blyanten eller kuglepennen på skrivebordet, mens den nye storebror lukker gabet om dagens nyheder som opsigtsvækkende avisholder.

Kay Bojesen Masterpieces figurerne er made-to-order og bliver forløbende nummereret, med årstal for produktionsår indgraveret på hver enkel figur. Samtidig er hver figur mærket med en særlig teknologi, som giver figuren et unikt id, der ikke kan kopieres eller forfalskes og fungerer som en garanti for originalitet.

Kay Bojesen Masterpieces Flodhest XXL (L: 80 cm) og Elefant XXL (L: 61 cm) i bøg samt Abe XXL (H: 92 cm) i teak & limba er alle skabt i FSC® certificeret træ og koster henholdsvis 54.999, 84.999 og 199.999 kr.

Kay Bojesen
© Kay Bojesen
Kay Bojesen
© Kay Bojesen

LÆS OGSÅ