Kay Bojesen løfter sløret for ny jubilæumsabe

Til foråret fejrer Kay Bojesen Denmark 70-års fødselsdag med en særlig, upcyclet udgave af deres populære abe.

Kay Bojesens jubilæumsabe
© Kay Bojesen Denmark

Legetøj og designobjekt

Da Kay Bojesen for første gang præsenterede den ikoniske abe tilbage i 1951, var den egentlig tænkt som en knage til børneværelset, hvor de korte ben skulle bruges til at hænge tøj og ting på. Men som bekendt ville designhistorien det anderledes.

I dag 70 år efter rummer Aben både et element af legetøj og designobjekt, og den er et velkendt designikon verden over.

Kay Bojesens jubilæumsabe
© Kay Bojesen Denmark

Et bæredygtigt tvist

Kay Bojesens nye jubilæumsabe i teak er produceret af Brdr. Krüger, der føjer en ny bæredygtighedsdimension til den udødelige klassiker.

Den nye abe er nemlig lavet af mindre stykker frasorteret træ i fem forskellige træsorter, som tilsammen giver designet en smuk mosaikeffekt.

Kay Bojesens jubilæumsabe
© Kay Bojesen Denmark

Fokus på zero waste

For Kay Bojesen Denmark er den omhyggelige upcycling-proces udtryk for stor respekt og kærlighed for både den ikoniske abe og træet som ressource i dansk designtradition.

I dag produceres Kay Bojesens design overvejende i FSC-certificeret træ, mens det nye, upcyclede medlem i Abefamilien fokuserer på zero waste og dermed på at bruge de ressourcer, som ellers ville være gået til spilde.

Jubilæumsaben i frasorteret træ med jubilæumsstempel under foden findes i størrelserne lille (H: 18,5 cm), mellem (H: 28 cm) og stor (H:47 cm) og koster hhv. 1195 kr., 4699 kr. Og 14.999 kr., og kan købes fra primo marts.

Kay Bojesens jubilæumsabe
© Kay Bojesen Denmark