Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kay Bojesen løfter sløret for ny jubilæumsabe

Til foråret fejrer Kay Bojesen Denmark 70-års fødselsdag med en særlig, upcyclet udgave af deres populære abe.

Kay Bojesens jubilæumsabe

© Kay Bojesen Denmark

Legetøj og designobjekt

Da Kay Bojesen for første gang præsenterede den ikoniske abe tilbage i 1951, var den egentlig tænkt som en knage til børneværelset, hvor de korte ben skulle bruges til at hænge tøj og ting på. Men som bekendt ville designhistorien det anderledes.

I dag 70 år efter rummer Aben både et element af legetøj og designobjekt, og den er et velkendt designikon verden over.

Kay Bojesens jubilæumsabe

© Kay Bojesen Denmark

Et bæredygtigt tvist

Kay Bojesens nye jubilæumsabe i teak er produceret af Brdr. Krüger, der føjer en ny bæredygtighedsdimension til den udødelige klassiker.

Den nye abe er nemlig lavet af mindre stykker frasorteret træ i fem forskellige træsorter, som tilsammen giver designet en smuk mosaikeffekt.

Kay Bojesens jubilæumsabe

© Kay Bojesen Denmark

Fokus på zero waste

For Kay Bojesen Denmark er den omhyggelige upcycling-proces udtryk for stor respekt og kærlighed for både den ikoniske abe og træet som ressource i dansk designtradition.

I dag produceres Kay Bojesens design overvejende i FSC-certificeret træ, mens det nye, upcyclede medlem i Abefamilien fokuserer på zero waste og dermed på at bruge de ressourcer, som ellers ville være gået til spilde.

Jubilæumsaben i frasorteret træ med jubilæumsstempel under foden findes i størrelserne lille (H: 18,5 cm), mellem (H: 28 cm) og stor (H:47 cm) og koster hhv. 1195 kr., 4699 kr. Og 14.999 kr., og kan købes fra primo marts.

Kay Bojesens jubilæumsabe

© Kay Bojesen Denmark

Håndplukket til dig