Moderne sommerhus forklædt som traditionel Provence-gård

Det 800 kvm. store sommerhus i Sydfrankrig er bygget op fra bunden med respekt for de traditionelle byggetraditioner.

Gangstien
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Gangstien der fører op til huset, er belagt med sorte småsten og store fliser i den lokale sten fra Beaucaire. Her vokser iris, hortensiaer og buksbom i smuk harmoni med cypresser og fyrretræer.

Smukke omgivelser

Cikadernes sang, de uendelige lavendelmarker og oliventræer nydes hver eneste sommer af de mange turister, der besøger Provence. Indretningsdesigner Carèle Baudet bor til daglig i Freibourg i Schweiz, men valgte at få bygget sit sommerhus, Mas Caligas, på ikke mindre end 800 kvadratmeter, ikke langt fra byen Saint Remy de Provence, i det utroligt smukke område, der kaldes for Alpillerne.

Caréle Baudet
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Ejer Caréle Baudet går gennem haven.

Nyt hus, men med gamle materialer

Udefra ligner det en typisk Provence-gård fra det 19. århundrede, men faktisk er huset nyt, men bygget med gamle materialer. Tegningerne er lavet af arkitekt og ven til familien Serge Charriére fra Freibourg i Schweiz, og det er arkitekt Pierre Olivier Brèche fra POBA, der har stået for byggeriet.

Poolen
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Dagen lang høres vandets plasken fra poolen. For enden af den er der lavet en overdækket terrasse, så man kan være i skyggen. Solseng er fra Manutti, og det smukke runde håndklæde og kurv er fra Carèle B Concept Store.

Moderne teknologi og komfort

– Ejerne har været involveret i hele forløbet. De ønskede et hjem, der lignede de oprindelige Provence-gårde, men med den moderne teknologi og komfort, som en familie har behov for i dag. De ønskede, at de gamle byggetraditioner blev respekteret, hvilket følgelig har været et stort arbejde og taget tid, forklarer Pierre Olivier Bréche.

Den store stue
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Den store stue har højt til loftet, og dette skaber luft omkring den unikke glastrappe og gangbro fabrikeret i Schweiz af virksomhederne Schnetzler og Sofraver. Når alle døre åbnes, er ude og inde som et stort rum. Den speciallavede glaslysekrone er designet til huset af Patrick Jouin fra Murano Due.

Autentisk fransk

Det er lokale håndværkere, der har arbejdet på projektet, hvor der er anvendt 600 tons materialer, fundet hos lokale antikhandlere, marskandisere og nedrevne huse. Alt lige fra den mindste sten til døre og loftsbjælker er autentisk franske. Udvendigt er huset beklædt med farvet mørtel, som man traditionelt gør i området.

Hallen
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Kig mod hallen. Den røde lænestol er designet af Gerrit Rietveld. Tyrefægter-skulpturen er af Beatrice Fernando. Til højre skimtes to lænestole, LC2, designet af Le Corbusier.

Et moderne hjem

– Jeg elsker disse gamle smukke Provence-huse, men ofte er de meget mørke med små rum. Vi følte, det var nemmere at bygge et helt nyt hus fra bunden for at få indarbejdet den moderne teknologi som varme i gulvet, isolerede vægge, trappe og gangbro i glas og metal, siger Carèle Baudet.

Den store stue
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

De to lilla Utrecht-lænestole designet af Gerrit Rietveld er fra Cassina. Lædermøblerne er af Le Corbusier. Væglamperne er fra Murano Due. Pejsen er antik og kommer fra Julien Combier i Eygalières.

Hjemmebiograf og tempereret vinkælder

I kælderen ligger alle de tekniske anordninger i et lokale for sig, der er lavet en hjemme-biograf og en stor tempereret moderne vinkælder. Mas Caliga har store rum, og der er et utroligt vue fra den ene ende til den anden. Køkkenet er åbent og har en stor gammeldags pejs, hvor spisebordet står foran.

Her samles familien og nyder en dejlig middag, når det er køligt udenfor, mens det på varme sommerdage er på terrassen, at livet nydes.

Hyggekrog
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Under trappen har Carèle lavet en hyggelig krog med den æstetiske træchaiselong designet af Charlotte Perriand og diverse kunstværker fundet lokalt i Saint Remy de Provence.

Imponerende glastrappe

En imponerede glastrappe fører ovenpå til førstesalen, hvor værelser med dertilhørende badeværelser ligger. Værelserne har varme trægulve, modsat resten af huset, der er belagt med sten. Fra førstesalen er udsigten over olivenlundene og de nærliggende bakketoppe uimodståelig. Om eftermiddagen lukkes skodderne til, og man kan tage en eftermiddagslur i de kølige rum.

Stuen
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Lampen Skydro af Ross Lovegrove fra Artemide dominerer rummet og svæver som skyer over Mex Cube-sofaen designet af Piero Lissoni. Hele rummet spejler sig i det blankpolerede aluminium. Biblioteksreolen er designet af Vico Magistretti og er fra Cassina. Det hvide kunstværk er af Laure Ludwig-Boutié, en fransk kunstner bosiddende i Schweiz. Chaiselong LC4 er designet af Le Corbussier og fra Cassina.

Soveværelset
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Gulv i sort granit og den antikke skodde bruges som rumdeler. De to strikpuffer er fra Carèle B Concept Store.

Det rene paradis

Huset ligger godt gemt, og fra den nærmeste nærliggende vej kan man knap skimte det. Det er omringet af to hektar terræn med en olivenlund og en charmerende Provence-have i flere niveauer, anlagt af havearkitekt Luc Echilley.

I haven høres kun egne skridt på den stenbelagte sti, vandets rislen fra poolen og majestætiske cypresser vajer svagt i vinden. Mas Caliga er virkelig paradis i Provence.

Antik rejsekuffert
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

En antik rejsekuffert bruges nu som tøjstativ. Ved siden af den ses en Eames-gyngestol.

Terrassen
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Ved poolen er der lavet en overdækket terrasse med udsigt over olivenlundene. De mange persienner kan åbnes for at få mere gennemtræk på en varm sommerdag. Sofaer og stole er fra Manutti, ligesom de lave borde. Lamperne er modellen Caravaggio fra Lightyears. Puder i sofaen, vaser og kurve på væggen er fra Carèle B Concept Store.

Badeværelset
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad / Sisters Agency

Den usynlige stenvæg og loftsbjælke er en fin kontrast til det ellers moderne badeværelse med det ovale badekar Spoon Xl fra Agape. Armatur er fra Hydropolis, og kors på væggen er fra Carèle B Concept Store. Badekåberne er fra Frette. For enden af rummet er der lavet en stor dobbelt brusekabine.