IKEAs indretningsekspert: Sådan udnytter du sommerhuset bedst

Corona har givet sommerhuset en ny funktion og skabt helt nye behov og krav til det populære feriefristed. Indretningschef hos IKEA guider dig her til, hvordan du indretter sommerhuset optimalt.

Ny funktion og andre behov

Vi er i højere grad interesseret i at rykke hjemmelivet helt tæt på udeliv og natur end før pandemien, og det har medført en eksplosion i salget af sommerhuse.

Sommerhuset har længe fungeret som et feriefristed, hvor vi kommer for at slappe af, men i forbindelse med de mange omvæltninger det seneste år, har sommerhuset fået en ny funktion og skabt andre behov, som stiller helt nye krav til, hvordan vi skaber de helt rette rammer.

Sommerhus
© Andreas Mikkel Hansen

Komfort og privatliv i fokus

Hjemmearbejde har givet mere fleksibilitet i hverdagen, og sommerhuset er ikke længere kun et tilflugtssted i weekenderne og ferierne, men også i hverdagen.

Det stiller nye krav til, at vores liv og hverdag i sommerhuset fungerer lige så optimalt, som når vi er hjemme. Komfort og privatliv er blandt de nye krav til sommerhuset:

– Rammerne skal give plads til både afslapning, arbejdsliv, studieliv og samvær såvel som privatliv, siger Henriette Ekholm, som er indretningschef hos IKEA Danmark.

Henriette Ekholm giver dig her tre gode råd til, hvordan du indretter dig bedst i sommerhuset efter de nye behov:

LÆS OGSÅ

Sommerhusindretning
© Ida Schmidt

1. Plads til privatliv, familieliv og arbejdsliv

Efter Coronas indtræden er sommerhuset ikke længere et helligt sted, som skiller sig ud fra livet derhjemme. Det bruges nu i højere grad også til hjemmearbejde, hjemmeskole og familieliv, og det er naturligvis vigtigt at optimere sommerhusets indretning, så det passer til disse nye behov.

Det indebærer siddepladser, som kan fungere som optimale kontor- og studiepladser. Også opbevaring bør prioriteres, så studie- og kontorliv kan pakkes væk, når arbejdsdagen er omme.

I den forbindelse kan man med fordel opdele rummet med reoler, som kan fungere som afskærmning og samtidig skabe en fornemmelse af et rum i rummet.

Sommerhusdetaljer
© Foto: Christina Kayser O., Styling: Rikke Graff Juel

2. Personlig indretning giver velvære

I takt med at vi bruger flere timer i sommerhuset, er det også vigtigt at skabe et sted, som afspejler ens personlighed, og hvor man føler sig godt tilpas.

Prioritér derfor at skabe et sommerhus, hvor du indretter dig med møbler, planter og accessories, der er et miks af gode loppefund, designklassikere og nye, holdbare møbler, som kan skabe et trygt og komfortabelt rum.

At skabe en personlig stil i sommerhuset, som indbyder til afslapning og tryghed, kan være med til at øge vores velbefindende, så det er i den grad værd at prioritere.

LÆS OGSÅ

Uderum sommerhus
© IKEA

3. Indret også dit uderum

Vi må ikke glemme naturen og udelivet, som traditionelt har været fokuspunkt i sommerhuset. Naturen er fortsat i højsædet, selvom sommerhuset nu også fungerer som kontor.

Indret derfor hyggelige rum og oaser i haven og på terrassen, og udnyt de formentlig mange ekstra kvadratmeter. Tænkt udover det klassiske havebord og skab for eksempel et udekøkken, træningsareal eller loungeområde, hvor du kan nyde livet i sommerhuset, når dagens gøremål er overstået.