Indret et skønt udekøkken

Bliv inspireret af fire flotte udekøkkener fra arkitekterne.

Lav mad i det fri med et udekøkken

Etabler et udekøkken i din have eller på din terrasse og nyd madlavningen under åben himmel. Især i sommerhuset er det ren luksus at kunne klargøre middagen i aftenssolen og den friske luft, mens grillen bliver varm.

Bliv inspireret af fire flotte udekøkkener fra arkitekterne.

udekøkken
© Andreas Mikkel Hansen

I forlængelse af indekøkkenet

Et udekøkken fungerer bedst, når det går hånd i hånd med køkkenet indenfor.

I sommerhuset her har arkitekt Lotte Elkier derfor placeret udekøkkenet i direkte forlængelse af indekøkkenet. På den måde er det let og overkommeligt at bære mad og redskaber frem og tilbage, hvorfor udekøkkenet også vil blive brugt langt oftere.

Køkkenet her er i cedertræ, der passer smukt til resten af sommerhuset og med en praktisk bordplde i stål. Med espalieret over udekøkkenet er der både mulighed for sollys og overdækning.

Se mere hos Danske Boligarkitekter.

udekøkken
© Andreas Mikkel Hansen

Udekøkken med lunende pejs

Dette udekøkken har arkitekt Allan Lorenzen skabt ved at slå to fluer med et smæk. For da familiens nye tilbygning fik pejs, kunne den jo lige så godt også åbnes til en udendørs pejs.

I dag kan familien derfor hurtigt trylle lækre pizzaer frem og har fået forlænget udesæsonen, da pejsen giver dejlig varme på terrassen året rundt.

Ved siden af pejsen har familien fået installeret et bord med vask så grønsager kan hakkes og pizzadejen rulles ud.

Se mere hos Danske Boligarkitekter.

LÆS OGSÅ: Byg selv et udekøkken.

udekøkken
© Andreas Mikkel Hansen

Klap lågen i

Udekøkkener bliver oftest brugt om sommeren. Men er det som her bygget ind i husets arkitektur, står det jo også udenfor resten af året.

For at beskytte køkkenet mod visne blade, sne og vind, så det ikke blive ulækkert og slidt, har arkitekt Lars Bo Poulsen derfor bygget en skydelåge ind i køkkenet, så familien kan lukke det af, når udesæsonen er ovre.

Udekøkkenet er lavet i smukke lister af olieret cedertræ, der matcher husets facade og har praktiske hylder indbygget, så der er plads til krydderier og redskaber.

Se mere hos Danske Boligarkitekter.

udekøkken
© Andreas Mikkel Hansen

Simpelt og funktionelt

I en niche i facaden på sommerhuset her af arkitekt Karina Søgaard er der indsat en bordplade med vask og en hylde til opbevaring.

En enkel måde at få ønsket om et udekøkken opfyldt. Placer potter og spande med friske kryderurter som her på terrassen tæt på udekøkkenet eller overvej at lave køkkenhaven inden for rækkevidde. På den måde er der ikke langt fra jord til bord.

Se mere hos Danske Boligarkitekter.

Fakta om Danske BoligArkitekter

En arkitekt kan se muligheder i dit hus, du måske ikke selv ser. Danske BoligArkitekter er en sammenslutning af arkitekter, der har særlig erfaring med byggeprojekter for private boligejere. Find inspiration blandt hundredvis af om-, tilbygninger og nybyggerier, og find netop den arkitekt, der passer til dit byggeprojekt.
Se mere hos Danske BoligArkitekter.dk.

Danske Boligarkitekter
© Danske Boligarkitekter