Kunstneren har brugt sit franske slot som lærred

Impressionisme anno 2022 | Her er Inspirationen fra den nære natur afbilledet med poetiske motiver af blomster direkte på væggene.

© Mads Mogensen

Udsigten fra urte- og blomsterhaven til Chateau de Beauvoir, der ligger i Auvergne-regionen. Her bor den franske maler Claire Basler med sin mand og arbejdspartner, Pierre.

Maleren Claire Basler er kendt for sine sensuelle billeder af blomster, grene og træer. Hun ser ud til at have fundet sin sande passion med de store lærreder – som hun altid har længtes efter – i Chateau de Beauvoir i Auvergne-regionen med 40 rum og fem hektar jord.
Sammen med sin mand, Pierre, har Claire restaureret og dekoreret et antal hjem de sidste 10 år. Men at restaurere det nedslidte slot har været hendes største udfordring. Claire og Pierre elsker at bo her sammen, men synes samtidig, at de ca. 500 gæster, som besøger haven og slottet over nogle weekender hvert år for at se Claires arbejde, tilføjer "liv til vores liv", som Claire forklarer det.

– Da vi købte slottet, vidste vi ikke, at mine malerier ville kunne få det til at køre rundt for os, og at de ville give den gamle bygning liv på alle leder og kanter og blive hovedattraktionen her.

Væggene er gigantiske lærreder

Det meste af den originale farve forblev på vægge og døre, og
hovedfokus er de store malerier, som dækker alle de relativt små rum. Claire besluttede sig for at gå efter et totalt udseende og se væggene i rummene som gigantiske lærreder, der er malet i forskellige temaer. Indtil nu er 10 rum malet, fire andre er i gang, og kun tiden vil vise, hvordan det endelige resultat vil blive.

– I første omgang syntes jeg, at det var en skam at male alle væggene, da man jo ikke kan tage dem med sig, når man flytter, men så indså jeg, at det var en stor chance for at vise, hvad man kan gøre med mine malerier, og hvilken effekt de har. På den måde er rummene blevet showrooms såvel som gæsteværelser, fortæller Claire.

– Jeg har villet male rum i de sidste 30 år, og jeg er glad for, at jeg ventede så længe, da det kræver nogle færdigheder at male og skabe helt nye rum. Nu vil jeg kreere flere rum.

Claires malerier udstråler fortryllelse, glæde og rigdom. De store og åbne bevægelser er frie og spontane, og netop dem har Claire holdt af, siden hun var lille.

– En dag vil du male på træernes blade, sagde min fætter til mig en dag, og det er de smukkeste ord, som forklarer, hvad jeg laver her på slottet, ler Claire.

© Mads Mogensen

I stuen er vægmalerierne, møblerne, gardinerne og gulvene holdt i en harmonisk palet med brun, grøn og grå som de dominerende farver.
Sofaarrangementet bliver lyst op af
den unikke lampe, som Claire selv har designet, og som er produceret af Pierre. Sofaen er fra Ikea og betrukket med mørkegråt bomuldsstof. Puderne er fra Caravane i Frankrig, og de to Tolomeo-gulvlamper ved sofaen og vintage-sofabordet er fra Artemide. Skamlerne er afrikansk vintage.

© Mads Mogensen

Lyset fra vinduet reflekteres i de sorte blanke gulve i soveværelset, hvilket giver illusionen af et vådt gulv, efter regnen har været der. De malede skyer på væggene skal give dig fornemmelse af at kigge ud af et vindue, så skyerne på himlen er det første, man ser, når man vågner. Over Ikea-sengene hænger et antal pærer fra loftet, og puderne er fra Caravane i Frankrig. Det hvide bord er designet af Claire og produceret af Pierre ligesom Octopus-lampen i loftet.

© Mads Mogensen

Omgivet af planter og blomster arbejder Claire næsten otte timer om dagen i sit atelier på slottet. Rullebordet er vintage.

© Mads Mogensen

Loungen har Claire valgt at male med vilde blomster, som gror i slottets omkringliggende landskab. Indretningen er sparsom, så der er fokus på væggene. Bordet, stolen og daybeden er vintage. Linned og puder er fra Caravane i Frankrig. Den lille glasskål er vintage, og vaserne er købt i Paris.

© Mads Mogensen

Vintage-skrivebordet og -stolen i den store stue står med sit mørke træ fint til de lyse gardiner og de blomstermalede vægge. De høje glasvaser er købt på et loppemarked.

© Mads Mogensen

I den ene ende af slottet ligger The Master Bedroom, som er holdt i bløde og lyse farver. Maleriet på væggene repræsenterer skoven og dammen omkring slottet. Loftet får struktur af det foldede papir, som Claires søn, Louis, har lavet. Bordet er designet af Claire og bygget af Pierre. Den hvide skrivebordslampe er vintage fra 1960'erne.

© Mads Mogensen

En gang om ugen kommer en ven, som er blomsterhandler, og forsyner slottet med store bundter af blomster, som Claire mikser med de vildtvoksende blomster på slottets grund. De rigtige blomster gør næsten de malede vægge levende.

© Mads Mogensen

I Anemone-gæsteværelset på første sal havde Claire først malet væggene med store grå skyer, men da Pierre kom hjem med en enorm buket lilla- og rosafarvede anemoner, gjorde det Claire så glad, at hun malede motiver af dem på skyerne på væggene. Den brune vintage-stol i hjørnet giver et naturligt spil til de blomsterfyldte vægge. Mobilen i loftet er lavet af Claires bror, Jérôme, som er smed og kunstner. Stolen er vintage, og gulvlampen er fra Ikea. Claire har foldet hvidt papir omkring en pære og skabt en enkel pendel.

© Mads Mogensen

Lyset i stuen på første sal bliver reflekteret i det gråmalede gulv og giver en endnu mere poetisk stemning i det 'vildtvoksende' rum. På væggene er der malet vilde blomster, som øjet med det samme fanger. Træsofabordet er vintage, og loftspendlerne med det hvide foldede papir har Claire også lavet til dette rum.

© Mads Mogensen

Blandt de vilde vækster ved dammen på grunden sidder Claire ofte og maler og lader sig inspirere, blandt andet til vægmalerierne i The Master Bedroom.