© EDC, Torben Larsen

Har du planer om at blive godsejer? Løndal er til salg - igen

Først blev ejendommen solgt på under 8 uger til et trecifret millionbeløb. Nu kort tid efter er Løndal Herregård i Silkeborg igen til salg. Læs historien om Danmarks yngste herregård.

Torben Larsen, fra EDC Mæglerne i Silkeborg kender Løndal Herregård særdeles godt. Det er nemlig tredje gang, at han skal sælge ejendommen, som ligger tæt ved Silkeborg. Første gang solgte han Løndal til erhvervsmanden Lars Kolind for 14 mio. kr., her er vi tilbage i 1998.

Efter små 18 år, var det tid for Lars Kolind at udskifte titlen som herregårdsejer - og det blev ikke svært.
På under 8 uger blev herregården solgt for et trecifret millionbeløb. Et pænt afkast må man konstatere selvom, at Kolind selv har investeret knap 40 mio. kr., i ejendommen.

Den nye ejer, som købte af Lars kolind, er N. Foss & Co A/S - stiftet og drevet af Foss-familien. På Berlingskes liste over Danmarks rigeste finder du familien Foss på en pæn 15. plads.

Og nu er Løndal Herregård til salg igen. Har du planer om at blive herregårdsejer, kan EDC Mæglerne i Silkeborg en henvendelse værd.

© EDC, Torben Larsen

Danmarks yngste herregård

Omsluttet af Silkeborgs mange søer og dybe skove, ligger herregården Løndal idyllisk og majestætisk. Men herregårdens lave alder trodser arkitekturens storslåethed; der er nemlig tale om en bygning fra år 1914 - og hvis du er rigtig historiekender, vil du vide, at det er Danmarks yngste herregård.

Det var Vilhelm Carl Jørgensen og hans hustru, som i sin tid fik bygget herregården. Vilhelm havde store armbevægelser og en klar vision - hans bygning skulle være stor og pragtfuld. Han sendte sin arkitekt til Frankrig, hvor han skulle nærstudere sommerpaladset i Versailles.

I dag står Løndal stadig knivskarp med alt, hvad der dertil hører; en smuk slotshave, pragtfulde stuer og skønt, historisk interiør. Alt får du med i handlen, hvis du er interesseret i Løndal.

© EDC, Torben Larsen
© EDC, Torben Larsen
© EDC, Torben Larsen
N. Foss & Co. A/S købte Løndal og de omkringliggende skove, som en investering. Foss-familien ejer i forvejen et pænt stykke jord, som lægger tæt op af Løndals arealer. De så derfor en unik mulighed for at udvide deres arealer og samle dem til et stort.

Herregården som hus og hjem, har familien ingen større interesse i og sætter derfor herregårdsbygningen og knap 100 tdl. skov og park på markedet igen.

Så hvis du interesseret i egen herregård med en tilhørende slotshave, pavillion og vinkælder, er det nu, du skal slå til.

© EDC, Torben Larsen
© EDC, Torben Larsen
© EDC, Torben Larsen