I det australske ødeland
... har en dansk familie skabt et stilrent ferieparadis. Det enkle hus kombinerer på raffineret vis dansk design med en rå, landlig stil.
En kombination af dansk design med traditionel australsk landstil
En romantisk weekend i 2016 til Wolgan Valley i de australske Blue Mountain-bjerge ændrede tilværelsen for Kristine Lindbjerg Hansen, der er grafisk designer, og hendes mand, Michael T. Hansen, som var dansk konsul, men som i dag er administrerende direktør i den australske afdeling af industrivirksomheden Nilfisk.
Parret flyttede til Australien i 2009, og meningen var, at de kun skulle blive i tre år. Men de er der endnu. Og nu med et sommerhus i et øde område med et rigt dyreliv, betagende udsigt og en dramatisk naturlig skønhed.
I deres overvejelser om et hus var de så heldige at møde arkitekten Joe Snell, som havde studeret i København og var dansk gift, og som derfor havde en god forståelse for parrets stil.
De drømte om et sted, hvor man kombinerede dansk design med traditionel australsk landstil og håndværk. På baggrund af deres inspirationsnoter og ønsker til det liv, som de ville leve i huset, virkeliggjorde Joe drømmestedet for dem og deres sønner, Oskar på 21 år og Carl på 18 år.
Huset skaber en feriefølelse for familien
Huset er inspireret af en hestestald, og det ligger tre timers kørsel fra Sydney. For Kristine er køreturen et vigtigt element i forhold til følelsen af at tage på ferie, ligesom turen i sig selv er afslappende. Her kører man ad støvede veje med kænguruer og vombatter, der boltrer sig i landskabet.
– Vi tager altid alt, hvad vi har brug for, med fra Sydney, så vi ikke behøver at tage stilling til praktikken her. Det giver en fantastisk fornemmelse af frihed. Beslutningen om ikke at have internet, tv og vaskemaskine var velovervejet, fordi fokus her skal være på at være sammen, invitere venner og familie, gå ture, lave mad, læse eller bare nyde stilheden, forklarer Kristine om stedet, der giver grobund for også at fungere som et kreativt gemmested, fordi livet her er så forskelligt fra deres daglige rytme i byen, der er præget af mange deadlines.
Den levevis underbygges af, at nogle af byggematerialerne blev sendt fra Danmark i en container, som familien efterfølgende købte og har omdannet til et kreativt værksted.
Arkitekturen gør det muligt at se månen og stjerner indenfor
Arkitekturen er simpel og tænkt ind i det omkringliggende landskab, som parret ønskede, at alle rum skulle have udsigt til. Huset er bygget på en skrånende grund med 5 meter i bredden, 35 meter i længden og i alt 175 m2.
Der er fire soveværelser og to badeværelser i den ene ende adskilt af en lang gang. I den anden ende er stuen, så forældrene kan trække sig tilbage, når sønnerne er længe oppe.
For at underbygge fornemmelsen af det rå landskab har parret benyttet sig af genbrugt træ, som er brugt til skydedøre, som deres ven snedkeren Lance Owen har lavet sammen med deres søn Carl. Store glaspartier skaber en usynlig overgang mellem ude og inde, som også får den store, åbne stue til at virke større.
– Takket være 19 tagvinduer, der løber over tagryggen, kan vi om aftenen se månen og stjernerne indenfor, fortæller Kristine om det lyse hus, der også virker let i sit udtryk, fordi familien har indrettet sig med en enkel stil med danske klassikere, moderne design og arvestykker i et sparsomt udvalg.
Farverne er holdt puristisk med hvide vægge, naturlige egetræsgulve og sart salvie, brun, grå og rødbrun.