Se sommerhuset i Australien med udsigt fra alle rum

Her har familien taget beslutningen om hverken at have tv eller internet.

Det stramt tegnede hus er konstrueret, så der er god udsigt fra alle rum. Det ses i soveværelset her, hvor der er vinduer i sider, front og sågar i taget. Det brede udsyn skaber en fornemmelse af en flydende overgang mellem ude og inde. Maleriet er af Johanne From Clausen, og den skulpturelle stol Cowrie er designet af Brodie Neill for Made in Ratio og fundet hos Living Edge.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

I det australske ødeland

... har en dansk familie skabt et stilrent ferieparadis. Det enkle hus kombinerer på raffineret vis dansk design med en rå, landlig stil.

Sommerhuset ligger uden for Sydney, og arkitekturen er inspireret af en hestestald med enkle linjer, der er blødt op af et landligt designudtryk med skydedøre og gulve af råt træ.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Spisestuen er placeret i et hjørne af et stort, åbent køkken-alrum, hvilket giver en mere privat fornemmelse. Parrets ven snedkeren Lance Owen og sønnen Carl har sammen lavet spisebordet af genbrugt tømmer, hvor det rustikke udtryk bliver tøjlet af de stramt designede Arne Jacobsen-syverstole omkring. Pendlerne Krusning er fra Ikea, og oliemaleriet er lavet af Kristines tante Johanne From Clausen. Skabet fra en antikhandel fungerer som et fint udstillingssted for en samling kander og et maleri af Julie Peterson.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Parret Kristine Lindbjerg Hansen og Michael T. Hansen har siden 2009 boet i Sydney med deres to sønner, Oskar og Carl. Her ses parret med den ene af de to sønner.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

En kombination af dansk design med traditionel australsk landstil

En romantisk weekend i 2016 til Wolgan Valley i de australske Blue Mountain-bjerge ændrede tilværelsen for Kristine Lindbjerg Hansen, der er grafisk designer, og hendes mand, Michael T. Hansen, som var dansk konsul, men som i dag er administrerende direktør i den australske afdeling af industrivirksomheden Nilfisk.

Parret flyttede til Australien i 2009, og meningen var, at de kun skulle blive i tre år. Men de er der endnu. Og nu med et sommerhus i et øde område med et rigt dyreliv, betagende udsigt og en dramatisk naturlig skønhed.

I deres overvejelser om et hus var de så heldige at møde arkitekten Joe Snell, som havde studeret i København og var dansk gift, og som derfor havde en god forståelse for parrets stil.

De drømte om et sted, hvor man kombinerede dansk design med traditionel australsk landstil og håndværk. På baggrund af deres inspirationsnoter og ønsker til det liv, som de ville leve i huset, virkeliggjorde Joe drømmestedet for dem og deres sønner, Oskar på 21 år og Carl på 18 år.

Udsigten er til stede overalt omkring det grå hus.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

På en kommode designet af den danske designer Søren Rose er der med et ensartet farvevalg af sort
og brun skabt et harmonisk og inspirerende liv, der ikke larmer for meget visuelt. Palmetræsgrenen er fundet i en have i Sydney, billedet er fra et loppemarked, og glaslampen The Press Lamp er af Lasvit.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

I stuen er der udgang til en terrasse med skydedøre af glas og vinduer i gavlen. Indretningen er holdt helt enkel for ikke at tage fokus fra udsigten til naturen. Samtidig er de fleste møbler af træ, så de glider ind i udtrykket. Lænestolen Eugene EC03 er fra Living Edge ligesom sofabordene Around fra Muuto. Gyngestolen J16 er designet af Hans J. Wegner, og tæppet er fra en tur til Marokko. Den skulpturelle højttaler er fra Bang & Olufsen.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Bortset fra sove- og badeværelserne er huset ét stort rum. I den ene ende ligger stuen, hvor en Ikea-sofa er draperet med hvidt linned, som giver et let, casual udtryk. Sofabordene Around er fra Muuto, og AJ-gulvlampen er designet af Arne Jacobsen. Det gamle osteskab, som er et arvestykke, rummer Kristines mange fund og nogle af hendes arbejder.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Huset skaber en feriefølelse for familien

Huset er inspireret af en hestestald, og det ligger tre timers kørsel fra Sydney. For Kristine er køreturen et vigtigt element i forhold til følelsen af at tage på ferie, ligesom turen i sig selv er afslappende. Her kører man ad støvede veje med kænguruer og vombatter, der boltrer sig i landskabet.

– Vi tager altid alt, hvad vi har brug for, med fra Sydney, så vi ikke behøver at tage stilling til praktikken her. Det giver en fantastisk fornemmelse af frihed. Beslutningen om ikke at have internet, tv og vaskemaskine var velovervejet, fordi fokus her skal være på at være sammen, invitere venner og familie, gå ture, lave mad, læse eller bare nyde stilheden, forklarer Kristine om stedet, der giver grobund for også at fungere som et kreativt gemmested, fordi livet her er så forskelligt fra deres daglige rytme i byen, der er præget af mange deadlines.

Den levevis underbygges af, at nogle af byggematerialerne blev sendt fra Danmark i en container, som familien efterfølgende købte og har omdannet til et kreativt værksted.

På terrassen har man en fantastisk udsigt over dalen og de fredede Blue Mountains. Som med resten af huset er terrassen bygget i et samarbejde mellem den lokale snedker Lance Owen, Michael og sønnen Carl og ud af den lokale træsort, som er gumnut-træ. Bænken er fundet på et loppemarked, og bordet Around er fra Muuto.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Det åbne køkken-alrum bidrager til at skabe en luftig fornemmelse i huset, som underbygges af en indretning, der er holdt med få møbler i rent design. Genbrugt træ tilføjer et varmt og rustikt touch til de stramme linjer. Køkkenet er fra Ikea, barstolene 3D er fra Gubi, og lamperne Toldbod er fra Louis Poulsen.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Huset er bygget på en skrånende grund og med facade og tag af bølgeblik, som er typisk for australske farme, men hvor taghældningen på 45 grader er klassisk dansk. Basen er lavet af beton, for, at det ikke skal brande.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Badeværelset er holdt i naturlige toner og materialer. Kristines far har lavet den udskårne stenvask, og kaklerne er fra Danmark. Baderumsmøblet er lavet af Lance Owen og sønnen Carl, mens den rustikke bænk er fra et loppemarked.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Arkitekturen gør det muligt at se månen og stjerner indenfor

Arkitekturen er simpel og tænkt ind i det omkringliggende landskab, som parret ønskede, at alle rum skulle have udsigt til. Huset er bygget på en skrånende grund med 5 meter i bredden, 35 meter i længden og i alt 175 m2.

Der er fire soveværelser og to badeværelser i den ene ende adskilt af en lang gang. I den anden ende er stuen, så forældrene kan trække sig tilbage, når sønnerne er længe oppe.

For at underbygge fornemmelsen af det rå landskab har parret benyttet sig af genbrugt træ, som er brugt til skydedøre, som deres ven snedkeren Lance Owen har lavet sammen med deres søn Carl. Store glaspartier skaber en usynlig overgang mellem ude og inde, som også får den store, åbne stue til at virke større.

– Takket være 19 tagvinduer, der løber over tagryggen, kan vi om aftenen se månen og stjernerne indenfor, fortæller Kristine om det lyse hus, der også virker let i sit udtryk, fordi familien har indrettet sig med en enkel stil med danske klassikere, moderne design og arvestykker i et sparsomt udvalg.

Farverne er holdt puristisk med hvide vægge, naturlige egetræsgulve og sart salvie, brun, grå og rødbrun.

Fornemmelsen af askese fylder i soveværelset, der er indrettet med få møbler og farver. Sengen er fra Ikea, og sengetæppet har Kristines bedstemor lavet til alle sine børnebørn. Det sorte bakkebord er designet af Hans Bølling, og blomstertrykkene er af Pernille Folcarelli. Sengelamperne er La Lampe Gras 304 af Bernard-Albin Gras.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Skydedørene i huset er lavet af genbrugt træ, som giver et rustikt udtryk og reference til en hestestald. Bag arbejdet står Lance Owen og sønnen Carl. Capelli-skamlen er fra Herman Miller.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger

Inspirationen fra gamle gårde ses i form af det rustikke gårdrum, skydedøre af træ og en hoveddør, der kan åbnes både foroven og forneden, hvilket er klassisk for danske bondegårde. Her er udsigten dog udskiftet med det varme australske landskab.

© Foto: Mads Mogensen, Styling: Martina Hunglinger