© Lucy Gauntlett/Pacific Environment

Se den smukke arkitektur i New Zealands trætoppe

Det ligner en kæmpepuppe højt oppe i det gamle rødtræ, men vi ser på en restaurant tegnet af et arkitektfirma, som fik en magisk opgave.

Et hus i himlen - dét er, hvad arkitekterne Pacific Enviroment har skabt i Auckland, New Zealand. Det er et sted på kloden, som er kendt for vild og voldsom natur med store skovområder, floder og sletter - og samtidig en del af verden, hvor der tænkes over at værne om miljøet.

Huset er bygget 40 meter oppe i et af verdens højeste nåletræer, rødtræet, og er næsten 2 meter i diameter. Selve konstruktionen var svær, fordi det enorme træ som art beskyttes af myndighederne, og det krævede hundredevis af stilladser at få de buede bjælker hævet op og anbragt de rigtige steder.
Træhuset - og restauranten - ligger i Yellow, nord for Auckland, og fungerer som et gæstehus, hvor man kan invitere til middag i toppen af skovbrynet med udsigt over en af verdens mest viunderlige enge.

Læs også: Er dette Skandinaviens smukkeste bungalow?

Om dagen ligner huset en kæmpepuppe, der beskytter en sommerfuglelarve, om natten en lanterne, som kan ses langt væk.
Restauranten blev skabt som del af en tv-reality-serie, hvor der er fokus på store - lidt skøre - projekter. Der er plads til 18 gæster, som ankommer til stedet via en næsten magisk, oplyst gangbro, der snor sig 60 meter op i nåletræet.
Selve træet er et af de ældste og stærkeste rødtræer i området, og der er meget fokus på at bevare denne træsort, som
byggeindustrien tidligere har drevet rovdrift på flere steder i verden, bl.a. i Californien.

Læs også: Kassen du drømmer om at holde weekend i

Derfor hørte det også med til opgaven, at huset på ingen måde måtte hæmme træets vækst. Det er arkitektur, som symboliserer, at mennesket skal kravle op i træerne igen - denne gang på en respektfuld måde.