Se hotellet, der hylder dansk design og kunst - og hvor alt er til salg
Mød Jens Løkke og Uffe Buchard, der har åbnet The Darling Design Guest House i hjertet af København – det huser indtil videre ét soveværelse og er fyldt med danske møbelklassikere og kunst.
Af
Jens Løkke og Uffe Buchard har en passion for hoteller, og nu åbner de deres egen vision om, hvordan dansk design skal opleves.

Tapetet i entréen er specialdesignet af Helene Blanche fra Tapet-Cafe.

En lille balkon med udsigt til Helligåndskirken hører til minihotellet.
Intet er overladt til tilfældighederne
Københavns kobbertage i regnvejr … Det poetiske synsindtryk har inspireret til en af vægfarverne, og sådan er intet tilfældigt i et af verdens mindste hoteller eller guest house, som ejerne foretrækker at kalde det. Mindste, fordi her kun er ét soveværelse, men til gengæld får gæsten mange kvadratmeter med udsøgt dansk design at boltre sig på.

Det ligner et hjem, hvor ejerne er gået amok i dansk design – og det er et rigt overflødighedshorn af dansk design, der møder gæsten i The Darling. Vægfarverne er udviklet sammen med File Under Pop, og denne grønne nuance i spisestuen er inspireret af Københavns kobbertage i regnvejr. PH Septima fra Louis Poulsen er en pendel i mundblæst glas, der netop er lanceret. Poul Kjærholms spisebord kan udvides og rundt omkring ses stole af Poul Kjærholm og Børge Mogensen.

Opholdsstuen er indrettet med møbelklassikere af Finn Juhl, Børge Mogensen og Poul Kjærholm. Kunsten bliver samlet af en brunfarvet væg, og her ses navne som Erik A. Frandsen, Sophie Klerk og Mathias Malling Mortensen, og Jørgen Haugen Sørensens skulptur Den overflødige står i hjørnet på et bord af Jakob Egebjerg. Alle tæpperne er fra Massimo. Pendlen Ringkrone er af Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen.

Poul Henningsens ravfarvede bordlampe har smukt følgeskab af vaser af Arne Bang og Pettersen & Hein.
Et hus med københavnerhistorie
Med udsigt til Strøget og Helligåndskirken kan The Darling Design Guest House næsten ikke ligge mere centralt, og dertil oser huset af københavnerhistorie. Som det er i gamle bygninger, er alt pilskævt i huset, hvor fundamentet kan dateres tilbage til 1400-tallet og dele af bygningen til 1720’erne. Skæve gulve, vægge og vinduer vinder over øjets naturlige forsøg på at finde rette linjer, som det også fremgår af de billeder, vi har taget til denne reportage.

Det flotte barskab er tegnet af Kurt Østervig og er fundet hos Klassik. Indeni kan gæsten finde dansk produceret alkohol. Over ses et værk af Anders Scrmn Meisner, og ved siden af i metal et af August Hugo.

Her ses de tre stuer en suite, som er delt op i et arbejdsrum, en spisetue og en opholdsstue, og øjet fanger også tydeligt, hvor skæve vægge, gulve og lofter er. Lænestolen Ægget skulle være her som et af dansk designs flagskibe. Det gule maleri er af Peter Bonde. Sofabordet er fundet hos Klassik, og den pelsklædte skammel hos Fredericia Furniture. Michael Anastassiades står bag den cirkelrunde højttaler fra Bang & Olufsen.

For at skabe en uhøjtidelig og hyggelig atmosfære har man valgt forskellige spisestole i udsøgte eksemplarer af Børge Mogensen og Poul Kjærholm. Vasen på spisebordet er af Tage Andersen. Til venstre en skulptur af Amalie Jakobsen.
En drøm realiseres
Charmerende er rummene i sig selv med paneler, trægulve og stuk, og på forholdsvis kort tid er lokalerne blevet renoveret med tapeter og særlige farver. Vi møder Jens Løkke og Uffe Buchard de sidste dage, inden alt er på plads. De grundlagde i 2014 Darling Creative Studio, som i dag laver opgaver for mode- og designbranchen, lige fra modeevents til kommercielle billedserier. Firmaet er flyttet til nye lokaler i ejendommen, men i de gamle realiseres nu en drøm, som blev født i 2017.

Fotokunsten af Trine Søndergaard anslår næsten en Hammershøi-stemning i spisestuen. Panelerne er nye og er valgt for at dele væggene op – og samtidig sprede hygge.

Arbejdsrummet breder armene ud, for at man skal slå sig ned på den dobbelte chaiselong af Børge Mogensen for Carl Hansen & Søn.
Eksklusivitet og nærhed er i centrum
Jens Løkke og Uffe Buchards vision er at skabe et sted som en hyldest til dansk design, og som man kan leje sig ind i for at opleve danske møbelklassikere og ny dansk kunst på allernærmeste hånd. Et sted, som kvalitetsbevidste turister kan besøge for at få en helt særlig oplevelse. Ikke med roomservice og den normale hotelservice, men med nærhed og det eksklusive i centrum. De kalder bevidst stedet for et guest house og ikke et hotel. Og måske bliver man så begejstret, at man har lyst til at købe noget med hjem, og det kan gæsten sagtens, for alt er til salg. På sigt håber de at overtage et lokale mere i huset, som ville kunne forvandles til en juniorsuite.
Jens Løkke siger:
– Vi har begge flirtet med hotelbranchen i begyndelsen af vores karrierer. Jeg har arbejdet både på d’Angleterre og hoteller i London, og Uffe har bl.a. arbejdet på badehotel i Sydengland. Vi har ganske enkelt en passion for hoteller og naturligt nok især de gode oplevelser. Summen af de erfaringer udmønter sig nu i dette guest house.
Uffe Buchard tilføjer:
– Hvor kan man som udlænding opleve dansk design? Altså virkelig komme tæt på den heritage og arv, som på verdensplan er så eftertragtet? Møbelklassikerne har vi valgt ud i nogle særlige udgaver med stof, der har lidt kant.

Køkkenet i egetræ er tegnet af Københavns Møbelsnedkeri, og på køkkenbordet står en udsøgt sølvkande af Henning Koppel for Georg Jensen og Cylinda-line-serien af Arne Jacobsen for Stelton. De små pendler er af PH for Louis Poulsen.

Man kan som gæst vælge mellem fire forskellige stel fra Royal Copenhagen, lige fra Hav til Musselmalet og Hvid Halvblonde.

En smuk dueblå farve samler køkkenets udtryk og fungerer godt som baggrundsfarve for kunstopsætningen. Værkerne er bl.a. af Jørgen Haugen Sørensen, Cathrine Raben Davidsen og Sophie Klerk.
100 m2 med dansk hygge
Detaljerigdommen er stor – lige fra den særlige te, som er lavet sammen med Sing Tehus, til en signaturduft og de fire stel fra Royal Copenhagen, som gæsten kan vælge imellem. De rundt regnet 100 m² indeholder tre stuer en suite, hvor man kan holde møder og private middage eller blot opleve dansk hygge. Dertil kommer et køkken, et bad og et lille soveværelse med udsigt til kirkepladsen.
– Det virker modigt at åbne et hotel i en tid, hvor coronaepidemien stadig hærger?
– Ja, det er måske ikke verdens bedste timing, men vi håber alligevel, at vi kan gøre en forskel, siger Uffe Buchard.

Det første rum, man kommer ind i, er denne lille entré med spejl af OEO Studio for Fredericia Furniture, skulptur af Pettersen & Hein og et grønt værk af Tal R. Bænken har Børge Mogensen tegnet for Carl Hansen & Søn. En overnatning på The Darling koster 7000 kr.
Oplevelsen er afgørende
Dansk kunst har fået en hovedrolle i stedets udtryk, og her er både værker fra anerkendte kunstnere og nye stjerneskud. Malerier, tryk og skulpturer er nøje kurateret fra gallerierne Hans Alf Gallery, Martin Asbæk Gallery, Bricks Gallery, Galleri Benoni, Schäfer Grafik og Gether Contemporary.
– Vi har hængt værkerne op i store grupper, og inspirationen er vores egne hjems vægge, hvor man efterhånden ikke kan klemme mere kunst ind. Gæsten skal få en oplevelse, og det får man kun, hvis man ind imellem vælger gakkede værker, som udfordrer. Det har taget rigtig lang tid at få ophængingen til at fungere, og jeg gruer lidt for, når et værk bliver solgt, eller når vi løbende skal have nye kunstværker ind. Men sådan er selve grundidéen i The Darling, at stedet skal være under evig forandring. Når gæsterne forhåbentlig kommer tilbage, vil gæsten få en ny oplevelse.

De gule fliser fra File Under Pop spreder solskin i det lille bad, hvor Københavns Møbelsnedkeri har stået for badeværelsesmøblet, og armaturet i bruneret messing er fra Toni Copenhagen. På vasken står en skulptur af Morten Plesner.

The Darling har indgået samarbejde med Rudolph Care om sæber og cremer, ligesom håndklæderne på billedet nedenfor er designet sammen med Aiayu.


Soveværelset vender fredfyldt ud mod Helligåndskirken, og sengen fylder næsten hele rummet. Den er fra Dux, og sengetøjet fra Aiayu. Over hænger et par værker af Peter Bonde.