Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

På Islands Brygge ligger en lejlighed med kig til både himmel og hav

Kom med indenfor i iværksætterparret Louise og Jesper Gantzels lejlighed. Her vil du møde en dunkel indretning, der kan rumme det hele.

Tagterrasse med udsigt over vand og by

© Mads Mogensen - Tagterrassen er muligvis en af byens bedste. Her er der plads til afslapning i den behagelige solseng Club Lounge fra Norr11. Grønne elementer trives i de store specialfremstillede corten-blomsterkasser.

Udsigt over havnefronten fra tagterrassen

© Mads Mogensen - Vover man sig helt ud til rækværket, er der kig ned til livet langs havnefronten. Herfra kan man bruge timevis på at betragte aktiviteten i havnens farvande – og når mørket falder på, spejler byen sig på magisk vis i vandet.

En enestående mulighed

Det unge iværksætterpar Louise og Jesper Gantzel havde holdt øje med ejendomme på det dynamiske Islands Brygge i
København igennem længere tid. Kvarteret havde været i rivende udvikling i al den tid, de havde boet i området, og de var til stadighed betagede af dets livlige og familievenlige atmosfære, der vakte genklang i deres aktive familieliv.

Da parret omsider blev tilbudt to ledige penthouselejligheder, var de ikke i tvivl – de købte dem begge to med det samme.

– Vi vidste, at det var en stor og enestående mulighed, som vi ikke kunne lade passere. Det var en af de sidste grunde, der
skulle bygges på i det attraktive og industrielle område, der for alvor er blomstret op igennem de sidste par år, så det føltes som vores sidste chance, fortæller Jesper.

Da bygningen endnu ikke stod færdig, havde det unge par frie hænder til at forbinde de to lejligheder og tilpasse dem til deres personlige behov og smag. Lejlighedernes store, lyse værelser og den luksuriøse balance mellem de indendørs og udendørs rum var imidlertid, præcis som de havde drømt om – for ikke at glemme den fantastiske udsigt til vandet, storbyens liv og Amager Fælleds grønne natur.

Åbent rum med spiseplads og stue

© Mads Mogensen - De store åbne rum i den dobbelte lejlighed sikrer en rummelig fornemmelse og et skønt lysindfald. Trappen i hvidt metal, som fører op til den store tagterrasse, skiller sig ud i det ellers mørke interiør. Den enkle daybed er designet af Anita Johansen for Menu, og det store værk bagved er af den danske kunstner Hanne G. Spisebordet Snaregade og stolene Co Chair er fra Menu. De marokkanske tæpper er fra Kirsten Friberg i København.

Stilrent køkken i mørke nuancer

© Mads Mogensen - Hjemmet emmer af beboernes glæde ved at have gæster – især i køkkenet, hvor den store, speciallavede køkkenø fra Uno Form har plads til otte spisende gæster. Øen er lavet i sort stål og kan bryste sig med en vægt på 100 kg på trods af det lette udseende. Den skulpturelle Drop-lysekrone fra 101 Copenhagen giver køkkenet et dekorativt strejf og bryder de ellers rette linjer. Barstolene hedder Counter Chair og er fra Menu, mens de skulpturelle Sphere-vaser på bordet er fra 101 Copenhagen.

En bygning med fokus på miljøvenlige materialer, godt indeklima og energibesparelse

I dag udgør den sammenlagte lejlighed således 280 m² af den fire etager høje ejendom, der er tegnet af en af tidens mest interessante tegnestuer, Henning Larsen Architects. Den har fået navnet HavneBryggen Castor og er bygget i traditionelle brune mursten med store panoramavinduer og et særligt fokus på miljøvenlige materialer, godt indeklima og energibesparelse.

Men det er ikke kun vinduernes funktionalitet og bæredygtige kvaliteter, der vækker begejstring hos parret – den udsigt, de tilbyder, og alt det lys, de inviterer indenfor, har mindst lige så meget værdi i hverdagen. Solens stråler reflekteres desuden i vandet nedenfor og kaster et magisk lysspil ind på lejlighedens vægge og lofter.

– På klare dage føles det næsten, som om man kan nå både himlen og vandet på samme tid. Når man kigger ud ad vinduerne, ser man bare vand, og man skal ret tæt på glasset for at få øje på havnen nedenunder – det giver den samme følelse af frihed, som når man befinder sig på en båd, forklarer parret entusiastisk.

Og nærheden til vandet er fuldstændig essentiel for familien på fire, som alle elsker at befinde sig i eller på vandet hele året rundt – om det er i deres motorbåd, i en kajak eller på toppen af et SUP-bræt, er underordnet.

Iværksætterparret Louise og Kasper Gantzel med den ene af deres sønner

© Mads Mogensen - Parret Louise og Jesper Gantzel med den ene af deres to sønner Noa og Storm. Her i deres skønne loungesofa, Eave, i en dunkel nuance fra Menu. Det runde sofabord og den fine Echasse-glasvase er ligeledes fra Menu, mens lysestagerne er fra Stoff Nagel.

Et lille læsehjørne i grå toner

© Mads Mogensen - Et lille læsehjørne, hvor der tidligere var en indgang til den ene af de to sammenlagte lejligheder. Nu er der imidlertid indrettet et lille bibliotek og altså dette læsehjørne med Menus behagelige Knitting Chair og to keramiske Cheeriosvaser af den franske kunstner Gilles Caffier købt i Rue Verte. Det taktile kunstværk på væggen er af Hanne G.

Stue med grå sofa og lange gardiner

© Mads Mogensen - I den fjerne ende af det 25 m lange opholdsrum er stuen indrettet med den modulære loungesofa Eave fra Menu. De bløde plaider er fra hhv. Zara Home og The Organic Company. For at skabe en mere intim og privat atmosfære i rummet, der er omgivet af vinduer, er der opsat tunge gardiner, som danner en blød og taktil baggrund i rummet. Det marokkanske gulvtæppe i nuancer af grå er fra Kirsten Friberg i København, mens det runde sofabord er fra Menu. Den diskrete belysning i loftet er fra det svenske Rubn Lighting.

En urban oase

Lejligheden rummer hele tre soveværelser, der vender mod øst, et walk-in-closet, tre badeværelser, en suite og et gæstetoilet. Det største rum er dedikeret til et åbent køkken-alrum, der vender mod vest og sikrer en imponerende udsigt og fine solnedgange, når vejret tillader det.

Derudover er hjemmet beriget med fire balkoner og en enorm tagterrasse på 235 m² – en sand urban oase på toppen af Islands Brygge. Her er der indrettet med et specialfremstillet udekøkken samt en grill- og spiseplads, der alt sammen måtte hejses op med kran. Derudover kan man slænge sig i loungeområdet, og børnene boltre sig på den lille fodboldbane.

– Da vi flyttede ind, var børnene fristede til at løbe og spille boldspil indenfor i den store opholdsstue, men det gik jo ikke i længden. Så vi flyttede aktiviteterne til tagterrassen, som er blevet en så stor succes, at drengene og deres venner foretrækker den over den grønne gårdhave, fortæller Louise.

Hvid trappe omgivet af mørke nuancer

© Mads Mogensen - Hjemmet er indrettet i en gennemført farvepalet af støvede og mørke nuancer. Alt fra møbler til kunst synes på den måde at finde sin berettigelse i de store rum. Lyset strømmer desuden ind i rummet fra den enorme tagterrasse, som ligger for enden af den hvide trappe, og giver modspil til det mørke interiør.

En lille arbejdsplads med skrivebord og stol

© Mads Mogensen - Det enkle skrivebord, der står placeret i gæsteværelsets ene hjørne, er snedkereret af Louise selv og har fået samme farve som væggene for at give plads til de kuraterede objekter – som det taktile kunstværk af Hanne G og en enkelt dekorativ gren. Den ikoniske lampe er Verner Pantons Flowerpot fra &Tradition, mens stolen, Co Chair, er fra Menu. De kolde nuancer får selskab af et fåreskind i en varm brun farve, som bløder udtrykket op.

Soveværelse i dybe jordfarver

© Mads Mogensen - Mørket falder på, og roen sænker sig i det største soveværelse, der er indrettet med dybe jordfarver. Sengen og det omkransende klædeskab har Louise selv designet, og sengen er redt med linned fra The Organic Company. Den hængende skulptur, Sketches, der giver associationer til en drømmefanger, er fremstillet af Hanne G, mens kunstværket på endevæggen er af den danske kunstner Annette Wier.

Et hjem med ro og varme

Parret har indrettet dupleks-lejligheden med tone i tone-nuancer af matte, varme og jordnære farver, der skaber en hyggelig fornemmelse i de store rum. Møblerne er få og velvalgte, for som Louise siger, så skal et hjem først og fremmest udstråle ro og varme.

– Der er så meget lys i lejligheden, at den sagtens kan bære et mørkere interiør. Generelt kan jeg godt lide at bryde stringente linjer med noget, der skiller sig ud, som med det rå betonloft, der står ubehandlet – det tilføjer kant og karakter til rummet, fortæller Louise.

Udsigt over havnen

© Mads Mogensen - Lejligheden er beriget med fire altaner, som alle har udsigt over havnen, hvor lyset ændrer sig, som dagen skrider frem.

Brun bygning med panoramavinduer

© Mads Mogensen - Den fire etager høje bygning er tegnet af den anerkendte tegnestue Henning Larsen Architects, som for nylig har vundet Europa-Kommissionens Green Building Award for netop Castor-bygningen her. Den er bygget i traditionelle brune mursten med store panoramavinduer – og måske vigtigst: med fokus på miljøvenlige materialer, et godt indeklima og energibesparelse.

Kontinuitet i både farve og stil

Tunge gardiner, læder og materialer med struktur bringer således en taktil og hjemlig fornemmelse ind i de nybyggede rammer – lige præcis som parret bedst kan lide det.

Alle gulve er malet med epoxymaling, mens senge og skabe er indbyggede for at skabe kontinuitet i både farve og stil igennem hele hjemmet. Deres raffinerede sans for æstetik er ikke til at tage fejl af – lejligheden, der synes at ligge lige dér, hvor himmel og hav mødes, emmer nemlig af den.

Altan med havemøbler fra Hay

© Mads Mogensen - Et kig ned på en af altanerne med to Palissade-stole og et keglebord fra Hay.

Stor tagterrasse med udekøkken og spiseplads

© Mads Mogensen - Der mangler ikke noget på den 235 m² store tagterrasse, som er udstyret med et speciallavet udekøkken, en grill- og spiseplads, et loungeområde og en lille fodboldbane til børnene. Plankebordet er fra Thors Design.

Håndplukket til dig