Skræddersyet i alle detaljer

Da Marlene Waldorf første gang så det gamle tørreloft i Århus lod hun sig ikke afskrække af, at det endnu fremstod helt råt.

© Bjarni B. Jacobsen

Helt oppe under taget i en ældre, herskabelig ejendom i Århus er udsigten over smilets by og Århus Bugt bjergtagende. På denne smukke plet fandt designer og produktchef i BoConcept, Marlene Waldorf, sin drømmelejlighed.

–Jeg havde længe gået og fantaseret om en tag­lejlighed med terrasse, badekar, fritlagte bjælker og masser af plads, men sådan en finder man jo ikke lige hver dag, fortæller hun.

–Da jeg så boligen, var der kun sat nogle få gipsvægge op, men jeg var ikke i tvivl og kunne se en masse muligheder. Jeg var solgt på stedet.

Entreprenørvirksomheden Høgh & Rousing, der havde købt loftsrummet med henblik på istandsættelse og videresalg, havde allerede lavet tegninger for, hvordan lejligheden skulle indrettes og var så småt i gang med arbejdet.

© Bjarni B. Jacobsen

Spisebordet er specielt produceret til Marlene Waldorf efter eget design med bordplade af rustfrit stål og ben af wengé. De strømlinede stole er fra BoConcept. Lampen er ligeledes eget design fremstillet af syv fatninger hængt op i stofledninger i syv forskellige farver. En god idé, man nemt kan lade sig inspirere af. Maleriet over skænken er udført af kunstneren Mie Olise.

© Bjarni B. Jacobsen

Da Marlene Waldorf første gang så det gamle tørreloft i Århus lod hun sig ikke afskrække af, at det endnu fremstod helt råt. Tværtimod så hun en enestående mulighed for at kunne sætte sit eget præg på alle detaljer og lade sin fascination for indiske farver få frit løb.

© Bjarni B. Jacobsen

På vej ind i entréen bliver man taget godt imod af en plakat af en storsmilende Marlene Waldorf. Reposen blev udvidet med 20 cm ved at rykke gelænderet ud for at give mere plads.

© Bjarni B. Jacobsen

Køkkenet og den grønne ø som Marlene Waldorf kalder den store disk, er det naturlige samlingssted i lejligheden. Bordpladen er jadegrøn corian. Barstolene er fra BoConcept.

© Bjarni B. Jacobsen

Køkkenet er indrettet med låger i mat-hvid med indlagte stålgreb, stålbordplade og stålhylder. Det hele fra Kitchen & More. Komfuret i rustfrit stål er fra italienske Smeg. Emhætten er fremstillet efter egen tegning hos en lokal smed.

© Bjarni B. Jacobsen

Den skulpturelle spindeltrappe er tegnet af Marlene Waldorfs far og bygget af en lokal snedker. Det superenkle, orange gelænder er inspireret af tidens hotteste motionsform pole dancing. Stripperstangen, som Marlene kalder den, binder de to etager sammen på en effektfuld måde. Gelænderet er fremstillet af en smed i Århus efter egne tegninger og farve- koder. Det naivistiske maleri er købt i Thailand.

© Bjarni B. Jacobsen

Spindeltrappen leder via den lille gangbro op til tagterrassen. Da det alligevel er begrænset, hvad man kan udnytte pladsen under de skrå vægge til, fik Marlene åbnet op langs siderne, så lyset fra de mange ovenlysvinduer også kom underetagen til gode.

© Bjarni B. Jacobsen

En tagterrasse var noget Marlene Waldorf længe havde drømt om. Her er en fantastisk udsigt over Århus Bugt.

© Bjarni B. Jacobsen

For at afskærme ned til underetagen er der opsat et orange gelænder, der skaber en fantastisk kontrast til de lyse hvide flader, og det er noget af det, hun er gladest for i lejligheden.

© Bjarni B. Jacobsen

De indbyggede skabe med lædergreb giver både et roligt udtryk og sørger for praktisk opbevaringsplads oppe under loftet.

© Bjarni B. Jacobsen

Badeværelset fremstår som et udsøgt moderne wellness-rum. På gulvet og i brusenichen er der glasmosaik i turkis med guld, som Marlene har hentet hjem fra Indien. Bemærk det store brusehoved fra Hansgrohe og den lille, praktisk indmurede hylde i brusenichen.

© Bjarni B. Jacobsen

Også badekarret er beklædt med den markante turkise glasmosaik, hvilket giver en meget harmonisk fornemmelse. Armaturet er den stilrene Arne Jacobsen-klassiker fra Vola.

© Bjarni B. Jacobsen

Seks knager under seks af fotografen Søren Solkær Starbirds billeder fra den kendte portrætserie fra Indien.

© Bjarni B. Jacobsen

Det er nærmest som at sove i en diamant, fortæller Marlene Waldorf om det sekskantede rum, hvor hun har indrettet sit soveværelse. Sengen er specialfremstillet. De store puder er fra Ikea. De små er fra tyske Taj.