Se modemandens lejlighed, der emmer af luksuriøs hotelsuite

Modemanden Kim Grenaa har renoveret sin lejlighed til en minimalistisk hotelsuite i skarp stil.

Modemanden Kim Grenaa er efter nogle år i eget hus i forstæderne flyttet i lejlighed i midten af København. Processen har været lærerig, hvor hver enkelt af hans møbler og ting har været til eksamen. De, der ikke bestod, blev solgt. Her står han med pudlen Hjalmer og lamper fra Nuura.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Moderne lejlighed i ældre bygning

Den etværelses lejlighed her i midten af København rummer sådan set det hele. Soveværelse, køkken, spisestue, stue, spa- og fitnessrum og to terrasser – og så er her forbavsende stille. Det passer perfekt for den kendte modemand Kim Grenaa, der efter nogle års boligliv i et parcelhus nord for København er flyttet tilbage til byen i en gammel bygning, hvor vinduerne stadig reflekterer mindet om den tidligere maskinfabrik fra 1930’erne, som nu danner mure for moderne lejligheder.

Til lejligheden hører to små terrasser. På denne står havemøbler fra Hay og bord med spejlsider fra Kristina Dam Studio.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fleksibilitet og velvære har været omdrejningspunktet for indretningen af stuen. Bordet, der står på tæppet fra Massimo, fandt Kim Grenaa i Den Blå Avis. Savbukkestolen er af Wegner, gardinerne fra &Drape, og sofaen fra &Tradition.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Væggen her fortsætter rundt omkring hjørnet og ind i køkkenet og er håndmalet. Chaiselongen er lavet af Rune Bruun Johansen, og fadet på glasbordet er af Sofie Østerby for Fredericia.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Gamle møbler får nyt liv

Kim Grenaa flyttede fra 170 m² til 95 m², og hvad gør man så, når man på forhånd ved, at der ikke bliver plads til det hele? Han ventede ikke på, at flyttelæsset skulle ankomme til citylejligheden, for han vidste godt, at det ville blive kaos. Derfor tegnede han lejligheden nøjagtigt op på nogle ark papir og lavede moodboards – og var først og fremmest hård. Kun de ting, der fandt vej til illustrationerne, kom med, resten blev solgt.

Mest ondt gjorde salget af Finn Juhls sofa Poeten, som havde fulgt ham i mange år, men der var ikke plads, og nu har en mand i Aarhus glæde af den. Onlineauktioner og Den Blå Avis tog sig af det meste andet – omkring 120.000 kr. fik han ind – og ellers bad han naboerne på villavejen om at tage det, de gerne ville have, og en Ikea-seng, der havde 15 års nætter i sig, fandt således nye ejere. Derfor blev selve flytningen uproblematisk. Han vidste jo, nøjagtig hvor tingene skulle stå.

– En flytning er en psykisk omvæltning, som næsten rangerer på højde med skilsmisse og dødsfald. Mit bedste råd, når man skal flytte fra noget større til noget mindre, er at være barsk. Virkelig sætte sig ned og tegne op på moodboards, hvilke møbler der skal indgå i det nye hjem, og man bør også finde ud af, hvor meget porcelæn og glas man har brug for i det daglige. Og begynd med en minimalistisk indretning; man kan altid hælde flere ting ind senere, siger Kim Grenaa, der nu også professionelt rådgiver firmaer og private om indretning i sit nye firma, Grenaa Creative Living.

Draget af indretning

Kim Grenaa står for indretningen af tomme boliger, som skal sælges – og tilbyder samtidig at hjælpe privatkunder med inputs eller totalindretningsløsninger. Samtidig har han stadig kunder i modeverdenen og er medudgiver af det internationale modemagasin Dansk. Boligens magi og indretning tiltrækker ham lige nu.

– Grundlæggende synes jeg, man skal hylde boligens oprindelighed. Lad fx være med at lave et parcelhus om til en patriciervilla.
Man skal gå med boligens arkitektoniske stil, ikke imod den, siger han.

Da Kim Grenaa overtog lejligheden, var køkkenet nyt, men for bombastisk i sit udtryk, så han tog overskabene ned, så det i dag mere ligner et møbel. Stilen understreges af en bordlampe i keramik og hylde med kunst. Køkkenet er fra Trend Snedkeri. Ved siden af ses et skab dækket af et forhæng. Her hænger tøj i tre etager.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Spisebordet bruges både til sit oprindelige formål, men også som hjemmekontor. Bordet er ligesom de skulpturelle papirlamper fra &Tradition. Rundtomkring ses stole og taburetter, bl.a. en Wegner-stol med papirfletsæde og taburet fra Etage Projects. Den lyseblå vase er fra Tableau. I overgangen til stuen ses Pantons Wire-reoler fra Montana, som i mindre boliger giver god opbevaring, samtidig med at de er transparente.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fra to rum til ét

Lejligheden, han flyttede ind i, var oprindeligt en toværelses, men for at få så meget lys ind i køkkenet som muligt blev en væg fjernet. Loftshøjden på 2,5 meter blev udnyttet til at indrette et soveværelse som en del af køkkenrummet. De tre trin op til sengen er løst både praktisk og skulpturelt flot med klodser af træ, og sidder eller ligger man på sengen, er der stadig så højt til loftet, at der ingen risiko er for klaustrofobi. Tværtimod sover man godt i den moderne himmelseng, som har en bund, der kan indeholde fantastisk meget opbevaring, uden at det kan ses.

Tre trin til himlen – det er næsten som et minigalleri, som man passerer, inden Kim Grenaa og Hjalmer går til ro. Træhylden på væggen er et værk skabt af Anne Brandhøj. På det ses en tegning af Christian Lemmerz. På piedestalen står en skulptur af Ole Mynster.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Takhøyden i leiligheten blir utnyttet til å skape et rom i rommet. Soverommet er avgrenset av gardiner med et svakt lyseblått skjær fra &Drape. Gardinene bidrar til å skjule det store platået som sengen står på, og som også inneholder oppbevaringsplass. Taburetten er fra Etage Projects.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Plads til større selskaber

Den enkle indretning i lejligheden er så nøje gennemtænkt, at den hurtigt kan forvandles til noget mere. Fx når der kommer mange gæster. I kælderen står 12 stabelstole og to kæmpe halvmåner, der kan lægges på spisebordet, og pludselig kan man være 12 om bordet. Tøjopbevaring er også gennemtænkt med en løsning, så tøjet kan hænge i tre niveauer, og samtidig skifter han udvalget efter sæson. Ikeas nylonskabe med lynlåse står i kælderen og er et af Kim Grenaas uundværlige redskaber til at holde styr på garderoben. De mange løsninger gør, at det samtidig blev muligt at indrette lejligheden som en minimalistisk hotelsuite.

– Der er mange bekymringer, når man er husejer. Denne lejlighed har det, jeg har brug for lige nu i mit liv. Vi er så glade for at være
en del af byens hverdagsliv igen, ikke? smiler han til hunden Hjalmer.

Spejle har hovedrollen i badet, som var givet på forhånd, da Kim købte lejligheden. Han har indrettet det med marmorsøjle og runde spejle købt hos Møller & Mammen og sat op på et rør.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Råd nr. 1, hvis man mangler plads: Brug spejle. Her giver de god rumfornemmelse. De er fra H&M Home, og sengen er fra Gubi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad