Rundt spisebord, Y-stolen, Hvidt spisebord
© Nanna Jakobsen

Se hvordan Nanna og Kristian har indrettet deres lille kvistlejlighed

Kom med indenfor i den lille kvistlejlighed på kun 63 m2 og lad dig inspirere af den lyse og luftige indretning.

Et lille hjems udfordringer

At indrette et hjem til to på kun 63 kvadratmeter er en udfordring i sig selv. Men dette kombineret med en gammel ejendoms skæve vinkler og tilmed skråvægge gør det endnu sværere.

Vi inviterer dig her inden for i Nanna og Kristians hyggelige hjem på Frederiksberg, som på trods af de mange udfordringer er indrettet lyst og luftigt med klassisk dansk design og flotte herskabelige detaljer.

Parret fortæller her, hvordan de har indrettet deres lille hjem og giver dig gode råd til, hvordan du udnytter pladsen optimalt, når du bor på få kvadratmeter.

Hvor stor er jeres lejlighed?
Lejligheden er 63 kvadratmeter og består af tre mindre rum: soveværelse, stue og køkken-alrum.

Hvor mange bor I i lejligheden?
Vi bor to i lejligheden, og vi er et par.

Hvad har været den største udfordring i forbindelse med indretning af jeres lejlighed?
Lejligheden er fra 1893 og har skråvægge. Skråvægge er en udfordring, når der er tale om få kvadratmeter, fordi det er svært at udnytte pladsen.

Dertil kommer, at lofter og gulve er charmerende skæve. Det har givet os en del udfordringer, især da stuk og høje paneler skulle sættes op.

Hvad er den efter jeres mening bedste løsning i jeres lejlighed?
Vi er begge vilde med vores gang, da det er det første indtryk af lejligheden, som man mødes af.

Vi gav gangen en makeover for ikke så længe siden, hvor vi har lavet høje paneler, sat stuk og rosette op samt malet, indkøbt nye spejl, lampe og selv lavet den tilpassede knagerække.

Gangen er smuk og indbydende, selvom den er lille.

Først og fremmest lever vi efter princippet om, at rod og for mange ting kan gøre mere skade end gavn — Nanna Jakobsen

Hvad har I prioriteret ifm. indretningen af jeres hjem?
Vi har prioriteret luft og æstetik. Hvis det stod til os, skulle der for eksempel ikke være store skabe i stuen, men det er netop nødvendigt for, at vi kan holde stilen ren, pæn og ryddelig.

Hvad gør I helt konkret med opbevaring i jeres lejlighed?
Først og fremmest lever vi efter princippet om, at rod og for mange ting ting kan gøre mere skade end gavn. Derfor har vi ryddet godt op i alt og sørget for, at vi kun har det, som vi bruger.

Selvom det er mentaliteten, er der jo ting, som ikke pryder hjemmet: en støvsuger, rengøringsmidler, gavepapir etc. Hertil har vi sørget for og prioriteret skabsplads med låger i alle rum (undtagen gangen), for lågerne sørger både for mindre støv, men også at tingene i skabene ikke er synlige.

Vi er også heldige at have et loftsrum, og her har vi opsat stålreoler med de ting, som vi ikke har plads til i lejligheden. Det kan være klapstole, luftmadrasser, kufferter etc. Det hjælper utroligt meget.

Hvad er jeres bedste råd til at få det meste ud af kvadratmeterne?
Overprop ikke rummene med møbler, ting og nips. Gør udtrykket enkelt og stilrent, så virker lejligheden større.

Ryd op i dine ting og hav kun det tilgængeligt, som du bruger. Det gør det også nemmere at holde ryddeligt, og det er vigtigt, når man bor småt.

Og så en sidste ting: pak tingene ind i skabe med låger, så de ikke forstyrrer rent visuelt.

LÆS OGSÅ