Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Se denne eksklusive lejlighed, hvor træelementer skaber ro og elegance

Annonce I denne luksuslejlighed i Herning er walk-in, vinrum, bibliotek og køkken udført i de samme materialer for skabe et eksklusivt og roligt udtryk.

I en nybygget lejlighed i Herning findes et hjem, der er noget ud over det sædvanlige, og hvor et særligt naturmateriale er gennemgående for hele indretningen. Fra walk-in og bibliotek til vinrum og køkken – her er egetræ det, der skaber varme, ro og ikke mindst elegance. Kom med indenfor her.

Kompromisløst køkken med eget vinrum

I den 330 kvadratmeter store lejlighed på tredje sal bor et par i 50'erne, der ønskede at skabe et elegant og tidløst miljø med fremtidssikrede løsninger, der holder i mange år frem og kun bliver smukkere med tiden. Derfor valgte de at lade de samme træelementer gå igen igennem hele indretningen for at skabe en helt særlig fornemmelse af klassisk eksklusivitet.

"Træ i sig selv er et levende og åndbart materiale, og eg har en meget smuk glød med fine åretegninger. Vi synes, at det sammen med de italienske natursten samt bronze og messing giver et eksklusivt og klassisk look, uden at det kammer over," fortæller parret om deres valg af egetræ som det gennemgående element.

Vinrummet har en central placering i køkkenet, hvor den høje glasdør gør det til en integreret del af rummet, som er lejlighedens hjerte. Foto: Hanstholm Køkken

Samspillet mellem køkkenets egetræselementer og sildebensparketten skaber en varm kontrast til de hvide flader. Foto: Hanstholm Køkken

Særligt i det åbne snedkerkøkken kommer egetræet til sin ret. Med sin status som lejlighedens hjerte, var det vigtigt, at der blev kælet for hver enkelt, lille detalje.

Derfor faldt valget på et individuelt tilpasset køkken fra Hanstholm Køkken, der ikke kun stod for køkkenet, men også for det tilstødende vinrum og alle andre tilpassede løsninger i lejligheden.

"Hanstholm blev valgt, fordi de udover at levere smukke køkken- og badelementer også kunne tilbyde løsninger til walk-in, bibliotek, vinrum og dørpartier. Og så vidste vi, at kvaliteten ville være suveræn," fortæller parret, der er særligt imponerede af dedikationen til perfektion.

"Det var en æressag for dem at levere produkter, de kunne være stolte af. Faktisk udskiftede de et helt element, som deres montør fandt en lille fejl i – vel at mærke en fejl, som vi ikke havde opdaget, og som ikke var synlig."

De fingertappede skuffer i køkkenet fra Hanstholm Køkken er udført med øje for detaljen og emmer af kompromisløs kvalitet og håndværksmæssig respekt. Foto: Hanstholm Køkken

Skulpturel og skræddersyet reol

I opholdsrummet, der bliver kaldt biblioteket, går egetræet og sildebensparketten igen fra køkkenet og skaber sammenhæng, så alle rum føles forbundet med hinanden. Her er den indbyggede reol den helt store stjerne. Den giver rummet varme, som understreges af trælamellerne i loftet, der både skjule udtag og skaber god akustik.

Det var ikke en nem løsning at få reolen på plads, men parret havde, udover arkitekten Peter Iversen fra Aarstidernes Arkitekter, Hanstholm Køkken, som udførte snedkerarbejdet, med på råd. De var hele tiden i tæt dialog om alt fra belastning og funktionalitet til udtryk og design for at sikre et kompromisløst resultat, så løsningerne passede perfekt til hjemmet.

Med det varme egetræ får den nybyggede lejlighed tilført varme og sjæl. Som her i biblioteket, hvor reolen fremstår som en skulptur i rummet. Foto: Hanstholm Køkken

Udover at være flittigt brugt som udstilling af smukke objekter og bøger, skjuler reolen også på diverse ledninger og eludtag, så fladerne fremstår uforstyrret. Foto: Hanstholm Køkken

"Reolen bød på sine udfordringer med sine smalle og brede sektioner, og fordi der skulle skjules eludtag og ledninger, uden at det gik ud over det skulpturelle. Her blev der tænkt i kreative og utraditionelle løsninger, og vi er meget begejstrede for det endelige resultat," siger parret om den strømlinede reol.

Et walk-in som fra en drøm

Ligesom i resten af hjemmet er den konsekvente brug af egetræ ført videre i det store walk-in, som ligeledes er udført af Hanstholm Køkken. Med de brede skuffer og de høje vitrinedøre giver rummet dig næsten en oplevelse af en intim og eksklusiv forretning, mens ovenlysvinduet fremhæver træets struktur.

Og netop strukturen i det smukke egetræ er blandt det, man for alvor lægger mærke til og værdsætter ved de endelige indretningsløsninger, fortæller parret.

Det store walk-in bindes smukt sammen med resten af lejligheden med sine skabsvægge, der går fra gulv til loft for et strømlinet og enkelt udtryk. Foto: Hanstholm Køkken

De elegante vitrinedøre i det skræddersyede walk-in giver sammen med glashylderne og den konsekvente brug af egetræ en fornemmelse af en eksklusiv luksusforretning. Foto: Hanstholm Køkken

Også på badeværelset er der tænkt over, hvordan egetræselementerne, der går igen fra køkkenet, kan give et varmt indslag. Selvom elementerne dominerer rummet, så giver den høje sokkel og luften mellem skufferne møblet et let udtryk. Sammen med de italienske fliser og detaljerne udført i messing indbyder rummet til ren afslapning.

"Selvom vi havde set både tegninger og visualiseringer før og under byggeprocessen, blev vi overraskede – på den positive måde - da vi så det endelige resultat. At kunne mærke træets struktur, overflade og duft bekræftede os i, at det var det helt rigtige valg at gå med så meget træ," fortæller parret om det endelige resultat.

På badeværelset går de samme elementer fra køkkenet igen. De italienske natursten på gulv og vægge fremhæves af detaljer i bronze. Foto: Hanstholm Køkken

Håndplukket til dig