Prisvindende privat bolig-arkitektur

På toppen (5. og 6. sal) af det prisbelønnede hus bor Stine og Nils Holscher med tre små børn og en enkel, stram og minimalistisk stil.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Familieliv i ét rum
Fire voksne og fem børn fra fem år og ned er fordelt på de to lejligheder med ganske få rum. I Stine og Nils Holschers lejlighed helt oppe på toppen er stue, spiseafdeling, køkken og soveværelse samlet i ét rum på 6. sal. Her bor parret med deres tre små drenge. Noget, der måske virker urealistisk for de fleste.

–Det er jo nok en af de mest ekstreme boformer, man kan vælge, men det fungerer faktisk meget godt. Man skal helt sikkert kunne acceptere, at børnene er over det hele, siger Nils Holscher.

–Vi lever på en anden måde som familie, end vi ville have gjort i en almindelig lejlighed med tre værelser og en stue, siger Stine Holscher.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Man skal ikke være genert hvis man skal gøre brug af badeværelset på 6. sal, der har fået en limegrøn væg og er i åben forbindelse med selve stuen. Kun en glasskydedør adskiller de to rum. Sofaen Wall er designet af Piero Lissoni for Living Divani, og puden er fra The Rug Company.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

I lejlighedens andet badeværelse på 5. sal skaber en blå glasvæg og et speciallavet rundt kar i corian en nærmest meditativ stemning.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Stine Holscher, der er arkitekt og partner i SuperSpace, med parrets yngste søn Simon på køkkenets kogeø, der fremstår nærmest svævende midt i det store rum. Køkkenet i hvid corian er arkitekternes eget design i samarbejde med Sorø Møbler.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Arkitekternes kompromisløse tilgang til materialevalg er tydelig i køkkenet, der har bordplade i corian og en alternativ løsning med jalousilåger i egetræ.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Overalt i lejligheden er der tænkt indbyggede skabe ind for at sikre det rene, minimalistiske look. Skabene bag den orange Eames-gyngestol rummer fx alt børnenes legetøj.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

I Stine og Nils Holschers entré får den rene minimalisme trappen, stolen og vægdekorationen til at fremstå nærmest som kunstværker i et galleri. Børnemudderspor og andre uheld tørres let af det hvide gulv i plastmaterialet polyurethan.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

I entreens modsatte ende skaber to PK4-stole af Poul Kjærholm på et tæppe fra The Rug Company lidt varme i det minimalistiske rum.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Trappen står knivskarpt i sit enkle snit. Vægdeko-rationen er designet af Brdr. Bouroullec og købt i Illums Bolighus, mens stolen er af Gio Ponto.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Holscher Arkitekter Ud over at være deres egne bygherrer, tidligere medstuderende, venner og nu også over- og underboer er Nils Holscher (tv.) og Claus Sivager også nære kolleger i arkitektfirmaet Holscher Arkitekter, der ud over de to drives af Mikkel Nordberg. Firmaet løser opgaver for både private og offentlige, og kernekompetencerne er byplanlægning, projektering og detaljering. Se mere på holscherarkitekter.com.

© Martin Dyrløv og Peter Nørby

Midt i København har arkitekterne Nils Holscher og Claus Sivager bygget et prisvindende hus til dem selv og deres familier. Her bor de i arkitektur i verdensklasse, i niveau med byens tage, med åbne planer og glas til tre sider.

Relaterede Artikler