Moderne New Yorker lejlighed med nordisk indretning

Den nordiske indretningsstil er populær overalt – også i USA. Få inspiration til at kombinere den nordiske stil med et New Yorker udtryk.

boliger lejlighed new york bygning
© Paul Warchol

Arkitektur der giver mening og inspirerer, var hovedtanken bag at bruge den verdenskendte Tadao Ando som arkitekt til det spektakulære hus på Elizabeth Street i New York. Bygningen er placeret på hjørnet af områderne Nolita, Soho, The Bowery og Chinatown, som giver stedet en både rå industriel og chic energi.

Luksuriøs modernitet

I downtown Manhattans Nolita-kvarter på Elizabeth Street i New York har den hæderkronede japanske arkitekt Tadao Ando sammen med ejendomsudviklingsduoen Sumaida + Khurana just opført et syv-etagers luksuriøst lejlighedskompleks.

Tadao Ando satte tilbage i 70'erne Osaka på verdenskortet med en række banebrydende betonbyggerier, hvor intethed og tomme rum indgår som et stileksempel på enkelhed. Siden da har han skabt en bred portefølje af fremragende bygninger, der favner modernitet funderet i japanske traditioner til både museer og boligprojekter verden over.

boliger lejlighed new york køkken træ spisebord
© Paul Warchol

Træ overalt giver lejligheden et skandinavisk look.

Elegant og rolig atmosfære

Enkelhed er kernen i Tadao Andos arbejde, og det er ingen undtagelse for denne bygning i New York, som er hans første her. For ham er et hjem et sted, hvor man kan reflektere over sit liv, og derfor skal det give en fornemmelse af ro. Det indebærer, at alle materialer i bygningen skal være i harmoni. Den overbevisning opleves tydeligt ved et kig indenfor i denne lejlighed. Her fornemmer man straks synergien mellem nuancerne i Tadao Andos enkle arkitektur og designer Michael Gabellinis elegante indretning. Hver detalje er der tænkt over. Den eksklusive lejlighed har en loftshøjde på knap tre meter med gennemgående bløde og afdæmpede toner med fokus på naturmaterialer, som sammen bidrager til en elegant og rolig atmosfære med møbler og accessories fra de to New York-butikker DDC og Atelier Courbet og kunstværker fra Yossi Milo Gallery. De lyse gulve er af danske Dinesen HeartOak planker, der kendetegnes ved naturlige revner i egetræet, hvilket skyldes hundrede års naturlig påvirkning, som er bevaret. Som en særlig detalje er revnerne fastlåst med små sløjfer i egetræ. For at samle stilen og underbygge de enkle linjer går plankerne igen som vægbeklædning på den ene soveværelsesvæg, samt i entreen, hvor både gulv, vægge og loft er beklædt. Det giver lejligheden en stærk skandinavisk ramme, hvor indretningen er som at træde indenfor i en kæmpe suite på et femstjernet luksushotel.

boliger lejlighed new york spisebord køkken træ
© Paul Warchol

Køkkenet er specialbygget i bæredygtigt eukalyptustræ og designet af Michael Gabellini, der har lagt stor vægt på materialernes samspil. Køkkenøens bordplade er i finpudset Fango-marmor med en indbygget vask, der er specialdesignet af den Milano-baserede virksomhed Minimal. Barstolene er fra Atelier Courbet.

boliger lejlighed new york plakat sofa tæppe
© Paul Warchol

Grafisk kunst med værker fra Yossi Milo Gallery skaber liv og en skarp kontrast til boligens bløde, blanke tekstiler på gulv og som møbelpolstring.

boliger lejlighed new york soveværelse pude
© Paul Warchol

Planker på væg og gulv samler sig i et ensartet harmonisk udtryk, som bliver underbygget af symmetrien fra seng og natborde fra DDC. Velour og dunkle toner skaber en glamourøs og elegant atmosfære.

boliger lejlighed new york stue sofa
© Paul Warchol

Lyst på lyst. Et stort lysindfald præger indretningen i stuen, hvor farverne sand, beige, lysegrå og lød fra træ skaber en naturlig enhed mellem siddemøblerne, sideborde og lamper, hvor alt er fra DDC. Katherine Glenday står bag de kunstneriske porcelænsvaser fra Atelier Courbet, hvor marmor-sidebordet, designet af Michel Amar, også er fra.

boliger lejlighed new york gang entre
© Paul Warchol

I entréen er vægge, gulv og loft beklædt med Dinesen HeartOak-planker, hvilket skaber en fornemmelse af en rustik, naturlig og samtidig elegant træboks.

boliger lejlighed new york badeværelse badekar
© Paul Warchol

På badeværelset er både gulv, vægge samt vask og badekar udført i Bianco Sivec-marmor, der i tråd med den gennemgående tanke om et harmonisk udtryk skaber et rent, blødt og enkelt look.

boliger lejlighed new york soveværelse
© Paul Warchol

Soveværelsesvæggen er en træbeklædning med Dinesens HeartOak- planker. Fornemmelsen af træ og naturligheden, der følger med, er fremherskende i resten af rummets møbler, hvor skænk, side- og skriveborde er af træ. Sengen med det svajende sengegærde er fra DDC, ligesom skænken.

boliger lejlighed new york badeværelse spejl
© Paul Warchol

Med kubusformen som tema får badeværelset et cool minimalistisk udtryk.

boliger lejlighed new york soveværelse pude hvid
© Paul Warchol

En dekorativ trævæg indgår som en indretningsdetalje i gæsteværelset. I en variation over beige, sand og hvid skaber sengen fra DDC ro, underbygget af symmetrien fra de enkle soveværelseslamper, som også er fra DDC, samt værkerne over sengen af fotografen Ben Cauchi.

boliger lejlighed new york spejl gang
© Paul Warchol

En spejling af luksus. Høje spejle skabe dybde og lys – en god idé, som her fordobler en lille niche.