International stil med bløde toner

Bløde stoffer, tunge gardiner, velourpuder og polstrede møbler.

© Lars Kaslov

Douce aqua mod gråbrune nuancer. Sort mod gråtoner. Tykke tæpper mod bløde gardiner. Hjemme hos boligstylist og ejer af den eksklusive interiørbutik Callsen Interieur, Christine Callsen, er alle farver og materialer nøje afstemt i forhold til hinanden. Egentlig var den 200 m2 store herskabslejlighed i Svanemøllekvarteret på Østerbro i København kun en mellemstation fra ét moderne hus til et andet, men den smukke lejlighed appellerede så meget til Christine Callsens professionelle jeg, at hun ud fra rammerne ville prøve at skabe et hjem i gennemført klassisk stil. Her bor hun nu stadig med sin mand Thomas og børnene Victoria på 15 år og Oliver på 4 år.

  • Modern Urban med et twist kendetegner min indretningsstil. Den stil passer godt til moderne huse, og det var på boligjagt efter sådan et, at vi fik tilbudt denne lejlighed, som virkede grandios med højt til loftet, flot stuk og store vinduespartier. Jeg syntes med det samme, at det kunne være spændende at prøve at indrette en helt klassisk bolig, men med et moderne snit. Samtidig blev kimen til min interesse for indretning faktisk lagt i denne ejendom, for her boede min tante Nete. Hun ændrede sin bolig konstant og altid med luksuriøse stoffer. Når jeg kom på besøg, havde hun nogle gange syet 40 meter silkegardiner foret med duchesse dagen før. Det var fasci- nerende at se, hvor mange udtryk man kan skabe i boligen med tekstiler. Og det har jeg holdt fast i. Tekstiler kan skabe blødhed og farver, som både kan samle og hive en indretning fra hinanden. Mit udgangspunkt er derfor gardiner, polstring, bløde sofaer og puder. Det fungerer især godt til et klassisk udtryk, som er en kombination af diskrete, nærmest underspillede kontraster i måden at blande materialer og farver på, forklarer boligstylisten.

Lejlighedens gennemførte stil og klassiske univers var oprindeligt tænkt som et stileksperiment og forsøg på at bo anderledes, end hun plejede, men oplevelsen har inspireret Christine Callsen så meget, at hun har besluttet at lave en projektlejlighed ved siden af sin butik. Fire gange om året vil hun indrette den i forskellige stilarter.

  • Det er spændende at bo med en anden stil og dermed stemning, end jeg er vant til. Især har det været interessant at dels indrette en stilart helt ned til mindste detalje, dels at lade lejlighedens omgivelser være det styrende. Den oplevelse har jeg taget med mig. Som supplement til min butik vil jeg have en lejlighed og et udstillingsrum, hvor jeg kan lave nye anderledes og personlige indretninger. På den måde kan jeg også give mine kunder en fornemmelse af at være i et hjem, hvor stilen er gennemtænkt helt ned til håndklæderne og sæbedispenseren. Men havde jeg indrettet denne lejlighed for en kunde, ville jeg nok have udfordret personen lidt mere i forhold til at mikse design og tidsperioder. Indretning handler for mig om at skabe en ramme, som er personlig og med et særpræg, som andre ikke har. Når jeg indretter, går jeg efter at skabe et unikt look, som ikke er for sikkert. Derfor glæder jeg mig lige så meget som mine kunder til at se, hvordan et hjem kan falde på plads med en ny indretning. I dag er det heldigvis blevet mere legitimt at bede om hjælp til at indrette. Så i stedet for at manden får stukket 24 puder op i hovedet, når han kommer hjem fra arbejde, går parret nu hen til mig et par timer, hvorefter de kan tage hjem og hygge sig. Ofte skal der ikke så meget til. Det vigtigste i en bolig er, at der er plads til de mennesker, som bor der og at de føler, at de har et helle der.
© Lars Kaslov

Det lange gangareal er indrettet med en perfekt blanding af klassiske elementer og ultramoderne brugsting. Baker-tapetet fra London giver i sine tegninger en nærmest visuel 3D-effekt og en fornemmelse af dybde i rummet. På det er hængt to Jacques Adnet-spejle fra Gubi. Stolen med velourbetræk er fra Callsen Interieur, hvor også bænken med stribet velourbetræk fra Osborne & Little fås.

© Lars Kaslov

Med kig fra gangen til stuen kan man virkelig fornemme, hvor dygtigt Christine Callsen bruger farvepalletten og dens støvede toner - her fra gråsort over i lysegrå til aubergine og lynglilla nuancer.

© Lars Kaslov

Velourgardinerne i forskellige douce toner af lilla er fra Mark Alexander. Det bløde Meridiani-tæppe og lampeskærmene på en kuplet glasfod er fra Callsen Interieur.

© Lars Kaslov

De seks farverige billeder sat i sort ramme er fra Galleri Stokkebro.

© Lars Kaslov

Bløde stoffer, tunge gardiner, velourpuder og polstrede møbler. Alt sammen holdt stringent i støvede nuancer. Med udgangspunkt i tekstiler og en meget bevidst brug af farver har boligstylist Christine Callsen skabt et klassisk og eksklusivt univers i sin herskabslejlighed på østerbro.

© Lars Kaslov

Den kinesiske lakreol er købt hos Green Square. Den cremfarvede daybed i læder og stolen med gråt velourbetræk er fra Meridiani, mens Grasshopper- lampen er fra Gubi.

© Lars Kaslov

Enkel brug af kontrastfarver på det mørke sofabord.

© Lars Kaslov

Christine Callsen har skabt en herskabelig, men også moderne spisestue i den gamle herskabslejlighed. Den lilla polstrede velourstol har Christine Callsen selv designet. Den klassiske linje bliver understreget af det blomstrede Baker-tapet og lysekronen fra 1800-tallet købt hos Green Square, men sat i kontrast til det stramt designede spisebord fra MDF Italia, som tilfører stuen modernitet.

© Lars Kaslov

Unikaspejl med forsølvet ramme, hvori Jacques Adnet-spejlet på væggen overfor genspejler sig, er købt i udlandet. Spejlkommoden med læderstropper er fra Andrew Martin i London, hvortil den grå velourskærm fra Callsen Interieur glider smukt ind i farveskalaen.

© Lars Kaslov

Med en hel skabsvæg placeret midt i det store soveværelse har Christine Callsen skabt et rum i rummet med masser af opbevaring. Skabene er fra Ikea og stolen er fra Meridiani.

© Lars Kaslov

Som et luksuriøst hotelværelse har Christine Callsen indrettet soveværelset. Tunge hørgardiner med Romo-stof fra London, som er foret med vatterede velourkanter, skaber en blød, varm stemning i rummet. Den lyngfarvede sengegavl og kappe i metallic-hør fra Elitis i Frankrig er speciallavet, men fås gennem Callsen Interieur, ligesom det italienske vatterede bomuldstæppe. Som en anderledes og dekorativ ramme for sengen er valgt mønstret tapet fra Osborne & Little. Natbordene i mørkt træ skaber en skarp kontrast til de douce lampeskærme og puder, som er blandede tekstiler i silke og hør fra egen butik.

© Lars Kaslov

Kig til badeværelset, der er holdt klassisk i sorte og hvide farver.

© Lars Kaslov

Christine Callsen beder altid sine kunder om at finde billeder af betydning, som hun kan forstørre for at skabe et personligt element i indretningen. Her på badeværelset er det hendes egne børns første udspring i vand.

© Lars Kaslov

Christine Callsen på gangens 4,5 meter lange løber i uld og sisal.

© Lars Kaslov

Christine Callsen foretrækker fotokunst på væggene. Billederne af Audrey Hepburn og Paul Newman har hun selv fået forstørret op. Sofapuder- ne i farverne aqua, blå, beige og taube skaber fine små kontraster til resten af stuens farver. De er fra Callsen Interiør.