Moderne kunst og udsøgt klassisk design samt et blik for detaljer. Det er kodeordene for indretningen af denne 115 m2 store, 5-værelses herskabslejlighed, som ligger øverst oppe mellem to tårne i et hus fra 1905 på Frederiksberg. Her bor grafisk designer, norskfødte Kari Karmo, med sin danske mand Morten Krampau, tidligere professionel håndboldspiller, og parrets to små drenge, Oskar på 4 år og Aksel på 1 år.
Under hanebjælkerne og med et vue over de frederiksbergske tage har Kari kontor og studio under navnet Formfuldent – en grafisk virksomhed, hvor hun skaber sin egen fotokunst og yndefulde grafiske tryk under betegnelsen faunafiktion. Inspirationen er hentet fra japansk prosa og skandinavisk natur, og ved at blande drøm med virkelighed og fauna med fiktion opstår surrealistiske og gådefulde figurer.
– Min mission er at skabe noget unikt og iøjnefaldende af det enkle. Derfor er naturen en stor inspirationskilde sammen med det stilrene udtryk, man finder i både japansk og skandinavisk design, forklarer Kari, hvis passion for billeder og grafisk sprog, tilsat lidt humor, kommer til udtryk overalt under hjemmets skrå vægge.
– Da jeg i 2003 flyttede til Danmark, havde jeg ikke råd til dyrt design. Derfor fandt jeg brugte moderne klassikere, særligt på loppemarkeder, som jeg så satte i stand og i nogle tilfælde også malede. Og jeg er meget glad for mine fund, for patina giver lige det ekstra, fortæller Kari.
### Kærlighed til dansk møbeldesign
Kombinationen af 50’er-accessories og klassisk dansk møbeldesign skaber en afstemt og harmonisk stil gennem hele indretningen, som også afspejler parrets fokus på god kvalitet. Karakteristiske møbler af arkitekterne Eames, Wegner og Finn Juhl er favoritterne. Noget er nyt, andet er gammelt – sat sammen opstår et stærk personligt sprog.
– Møbler skal ikke kun ses som designobjekter og statussymboler – de skal kunne tåle at blive brugt. Også af børn. Man kan have en lejlighed fuld af fantastiske møbler, men det er menneskene, der bruger møblerne, som gør lejligheden til et hjem, siger hun.
Hvidmalede vægge, lofter, paneler, stuk og vinduer danner sammen med det hvidpigmenterede parketgulv en neutral, lys bund i indretningen, hvor møbler og tilbehør er nøje farveafstemt. For Kari ønskede at skabe en ramme, hvor parrets designmøbler kunne vokse i deres udtryk.
– Jeg er ikke opvokset i et designerhjem, men derimod på en afsidesliggende og naturskøn familiegård i Nordnorge. Det var en øjenåbner for mig at blive bekendt med den danske designtradition. I min barndom blev møbler betragtet som brugsgenstande, ikke designobjekter. Derfor var det en stor oplevelse at opdage, hvordan form og funktion kan smelte sammen i dansk møbeldesign, lyder det fra Kari.