
Denne lejlighed i Frederiksstaden er fyldt med smukke detaljer og nedtonede farver
Kom med indenfor hos Karin Schandorff, der lever af at opkøbe, renovere og videresælge gamle boliger.
Af
Sofaerne fra Mario Bellini har Karin haft i mange år. De er blevet ombetrukket og fremstår nu næsten som nye. Lampen er fra Moooi. I denne stue har Karin valgt enkle rullegardiner i hvid fra Gardinbussen.
Fra gammel villa til moderne liebhaveri
Karin Schandorff er danskfødt, men bor og arbejder primært i Tyskland, hvor hun har sit firma Little Chelsea, der opkøber gamle villaer – helst fra slutningen af 1800-tallet til starten af 1900-tallet.
Husene bliver gennemgribende renoveret for derefter at blive sat til salg på liebhavermarkedet i Hamborg.
Karin Schandorff er bygherre og planlægger og styrer hele ombygningen og indretningen samt indkøb af design og inventar.

Den brede vindueskarm bliver brugt til bl.a. skærebræt og fade med frugt og grøntsager. De to indrammede kunstværker er fra et antikmarked. En fritsvævende smal hylde er sat op i bordets længde, og den er speciallavet af en snedker.

En smuk kaffemaskine med mælkeskummer fra Sjöstrand får lov til at stå for sig selv. De sorte dåser med låg er fra Mad et Len.
Boligen i Indre København
Boligerne bliver solgt som fuldt indrettede hjem med både kunst og møbler.
Derfor var det heller ikke uvant territorium, da hun i 2016 faldt for en af de smukke gamle ejendomme, opført i 1783 af Nicolai Eigtved i Frederiksstaden i Indre København, hvor hun og familien bor, når de er i Danmark.

I køkkenet er det gamle ildsted bevaret. Det er spændende at forestille sig alle de ivrige hænder, der gennem tiden har arbejdet her. Nu bliver nichen brugt til en brændeovn. Køkkenet er fra uno form, bordet fra en auktion i Belgien, og stolene omkring bordet er designet af Pierre Jeanneret.
Central placering
Bygningen er i dag opdelt i fire lejligheder, og der, hvor Karin bor, var der i sin tid sølvsmedje, værksted og udsalg fra stueetagen til det danske hof. Hele familien elsker at være i København, og det var vigtigt for dem alle, at lejligheden lå centralt, så de kunne få det fulde udbytte af byens tilbud og mærke livet på gader og stræder.
– Der er storbyer i hele verden, men ingen som København, der på en og samme tid har pulsen og samtidig følelsen af intimitet, siger Karin, som har rejst i mange af verdens byer.

De mørke, koksgrå Mario Bellini-sofaer fra B&B er skønne at sidde i, og sammen med de lyse træmøbler i de hvide rum skaber de en afslappet loungestemning. Det store skab er lavet af en snedker fra Berlin og er fyldt med antikt fattigmandssølv, som Karin samler på. Skænken i træ er skabt af samme snedker, og amplerne på væggen er silkelamper fra Fortuny.
Gamle detaljer – moderne indretning
At træde ind i lejligheden i Frederiksstaden er som at træde ind på en historisk scene.
Det kunne være her, Hammershøi havde malet Sovekammer, og hele lejligheden er så rigt ornamenteret i form af stuk, høje paneler, specialudførte dørkarme samt et velbevaret ildsted i køkkenet. Smukke detaljer, som Karin har valgt at lade tale og fylde i sig selv, i al sin skønhed.
Med ganske få farver, som stråfarvet, cremehvid og beige over til koksgrå, stengrå og sort, har hun kun tilført boligen det allermest nødvendige, og dette i en blanding af gammelt og moderne.

To styk Mad et Len Gustave vaser står skulpturelt op imod de fnuglette gardiner.

Kig fra en stue til en anden gennem den imponerende udskårne dørkarm. Gulvtæppet er fra Beyond Marrakech, og panelvæggen er lavet af gamle døre og fra et antikmarked.
Kridhvide rum af en grund
Gulvene er lyse, vaskede plankegulve, som er et miks mellem de originale gulve og nyere Dinesen-gulve, og alle vægge og paneler og alt træværk i hele lejligheden er malet kridhvide, dels fordi lejligheden ligger i en baggård, og dels fordi den hvide base har en enkelhed, som Karin holder meget af, og som hun ved giver smukke refleksioner fra både elektrisk lys og dagslys.
– Lys er noget af det vigtigste for mig i indretningen af en bolig, fordi det er med til at forme møbler og rum, og jeg synes, at et godt lys gør, at man har lyst til at opholde sig i et rum i længere tid af gangen, fortæller Karin.

Bordet har Karin købt hos Green Square, og stolen er fra en serie af designeren Loïc Bard. Karins samling af Louis Vuitton-punge ligger på en kalender af samme mærke. Marmor-opsatsen er fra et antikmarked.

Den skulpturelle sorte stol Roly Poly er lavet af den britiske designer Faye Toogood og står i den lange gang i lejligheden.
En balance mellem moderne og historie
Når Karin moderniserer boliger, flytter hun netop ofte vinduer og døre – der laves om i planløsningen for at kunne udnytte det naturlige lysindfald bedre i indretningen.
Hun er ofte inspireret af David Lynchs filmunivers, og hendes valg af møbler balancerer mellem det moderne og det historiske i form af genkendelige klassikere som eksempelvis Mario Bellinis sofaer, købt for snart 30 år siden og derefter ombetrukket.
Karin vælger skamler og stole, som i sig selv virker skulpturelle, og lette gardiner, som illuderer transparente vægge uden at stjæle lyset.

Et monokromt udtryk, hvor gamle høje vægpaneler får kontrast af det mørke konsolbord, der tilfører rummet et strejf af Østen. De to store cremefarvede sofaer, som er fra de Sede, har Karin haft i mange år, og tæppet er fra Beyond Marrakech.

Guldskattene er fra Hervé van der Straeten, Celine og antikke.
Møbler og kunst skal komme til sin ret
Ud over de effekter holder hun meget af, at der er luft og plads omkring møblerne, så deres design kommer til sin fulde ret.
Kunstværkerne i boligen er enkelt indrammede litografier og stregtegninger, som ikke er hængt op, men bliver flyttet rundt efter behov.
Selv kaffemaskinen får lov at stå helt alene på køkkenbordet, som var det en skulptur.

Næsten alt er gemt væk i den loftshøje sektion af skabe, lavet af Copenhagen Cabinet.

I soveværelset er der lette hvide gardiner fra Gardinbussen, sengen er fra Ikea, og herpå er der sat et sengegærde fra Tine K Home. De små natborde er fra Pottery Barn, og lamperne herpå er Panthella Mini fra Louis Poulsen. Sengetæppet er i hør og fra Zara Home. Det store, bløde cremefarvede gulvtæppe er en drøm at træde ud på om morgenen og er fra RugVista.

Træreolen er fra Fil de Fer, keramiklampen er fra 1stdibs, og blyantstegningerne er købt hos Saatchi Art og er lavet af Young Ju Ban.