Kig indenfor i blomsterdesigner Annette von Einems overdådige lejlighed på Frederiksberg

Med græsser, blomster, kogler, grene, guld og glimmer er julepynt såvel som indretning i blomsterdesigner Annette von Einems lejlighed spækket med utraditionelle tvists.

Annette von Einem

Annette von Einem rangerer blandt Europas absolut bedste blomsterdesignere. Hendes visionære arbejde har skabt stor interesse for hendes stil og teknikker, og hun underviser på seminarer og workshops rundtom i verden samt driver sit eget blomsterakademi med base i København.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Pelstæppe designet af Thomas Bickham

Nye møbler og interiør er flyttet ind i designerens nye hjem, og en af favoritterne er Rico-lænestolen fra FASMAS i krogen ved vinduet med masser af lys og udsigt. Omkring den står håndlavede balinesiske krukker, gulvlampen Arigato og et sidebord i beton – alt sammen fra Encoded. Det særprægede pelstæppe er lavet af rævehaler syet på en bund af uld, designet af Thomas Bickham. Gulvtæppet under hedder Breeze og er fra Tæppeland Glostrup – det kan skæres i alle former med en hobbykniv uden at trevle.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Spisestue med julepynt

Annettes juletræ er ikke, som juletræer er flest. Det er skabt af en birkestamme med en stor krone af fyrre- og hyldetræsgrene og kunstige guldhortensiaer og er placeret stabilt i en høj, tung vase. Gulvtæppet Breeze er skåret i form med en bølgende kant, der giver bevægelse og lader trægulvet titte frem. Spisebordet er designet af Thomas Bickham. Under bordpladen i hærdet glas er placeret tapet fra Minding med pressede og tørrede græsser, blomster og blomsterblade, som den fineste blomstermark. De bæredygtige spisestole af kork er designet af Mencke & Vagnby også for Minding. På væggen ses det store maleri skabt af kunstner Nadia Dehn Mundt. Hun har malet på to store plader i målene 240 x 240 cm. Inspiration til motivet står Annette von Einem og Thomas Bickham for i fællesskab.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En travl november

Hele november pynter Annette von Einem og hendes team Københavns større hoteller op til jul med gigantiske juletræer, adventskranse og juledekorationer og tilbyder julestyling til erhvervskunder, der kræver noget ud over det sædvanlige.

– Jeg forbereder mig på julen det meste af året, og oktober og november er bare sindssyg travle. Værkstedet bugner af jul med fragtkasser, gran, mos, kogler, grene, vaser, dekorationer, juletræer og ikke mindst glimmer og glitter. Min egen jul står lidt i baggrunden indtil 30. november, men da nyder jeg også, at julefreden sænker sig, og jeg kan hygge mig med at pynte mit eget hjem op til julen, fortæller blomsterdesigner Annette von Einem.

Grene med guld

Ind i mellem de mange lag af fyrre- og hyldetræsgrene er placeret kunstige magnoliagrene belagt med guld.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Kogler og julekugler

Designerens egne julekugler hænger side om side med store rødgrankogler pyntet med glimtende glimmer.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Guldbelagte magnoliagrene og en klematisgren

Guldbelagte magnoliagrene og en klematisgren smyger sig dekorativt ud af den læderbetrukne æske, som er håndlavet fra August Sandgren.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Kalenderkrans med 24 lys

Kalenderkransen med 24 lys er lavet i forskellige græsser og er designet af Annette. Indersiden af den ellipseformede krans er beklædt med guldfjer samt et par enkelte på toppen som en fin detalje. De fire høje stager er fra 55° North, og de 20 små stager og lysene er fra Ester & Erik.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LÆS OGSÅ

En arkitektonisk botanisk stil med karakteristiske detaljer

Designerens jul i år er anderledes, end den plejer, for det er første jul i hendes nye hjem på Frederiksberg, som hun deler med sin søn Marco på 15 år. Indretningen har hun fået hjælp til af sin gode ven, stylist og kunstner Thomas Bickham.

– Thomas og jeg har kendt hinanden i mange år både i arbejdsregi og privat, og vi deler en passion for indretning. Thomas arbejder med lys, lyd og duft og bestræber sig altid på at skabe oplevelser i de rum, han indretter. Stoflighed er et vigtigt element, og han arbejder med mange forskellige materialer for at gøre et rum taktilt og interessant. Han har de vildeste idéer, så da jeg sagde, at jeg ville sove i en granskov, og at jeg ville kigge på en blomstermark i stuen, tog det ham ikke lang tid at sende mig ud i skoven efter grene og træer. Da så man lige mig slæbe diverse grene og en birketræstamme op på 3. sal, griner Annette.

Resultatet af de to venners sparring er en arkitektonisk botanisk stil holdt i blide farver sammenholdt i masser af karakteristiske detaljer. Et af de første forslag fra Thomas var at samle indretningen med et gulvtæppe, der bevæger sig fra gangen til soveværelset og ind i stuen, hvor Annette von Einems utraditionelle juletræ står placeret i en høj, tung vase.

Det er en birketræstamme, som hun har givet en tæt krone i fyrre- og hyldetræsgrene, hvorfra julekugler og store glitrende rødgrankogler hænger side om side i fine glimtende guldtråde.

Hyggelig stue med bløde tekstiler

Grønne og grågrønne støvede nuancer binder indretningen sammen. Sofaen fra Ilva i støvet mosgrøn matcher flot gulvtæppet fra Fletco. Puderne er fra Encoded og 55° North, og den råhvide uldplaid er fra Elvang. Over sofaen hænger fotografier af Annettes arbejde til en Kulturnat i København, taget af Kennet Islandi Havgaard. Sofabordene er fra A Nordic Storm.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Træ med med afblegede kastanjeblade

Et kig ind i stuen fra gangen. Her står et højt træ i krukke pyntet med afblegede kastanjeblade trådet op på en tynd sølvtråd, ført fra gren til gren, så de danner en naturlig trækrone. Bougainvillea-blomster i hvid er limet fast på grenene.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Specialdesignet træ

Et delikat closeup af Annettes specialdesignede træ i gangen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Soveværelse med flotte dekorationer

Annette von Einem ønskede at sove i en granskov i sit nye soveværelse. Det blev løst med tapet, der pryder hele væggen, og en stor gren med lamper afrunder stil og indtryk. Gulvtæppet er mosgrønt og blødt at træde ud på med bare fødder.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

"Jeg elsker det naturlige udtryk og de former, naturens design tilbyder"

Annette elsker naturens farver og materialer, og det er altid dem, hun griber efter, når hun tryller julen frem i sin egen bolig. På bordet i stuen står det, hun kalder en kalenderkrans med 24 forskellige lys.

– Den er bygget op om en halmkrans og består af forskellige græsser; nogle er købegræs, og andre er plukket i naturen. De grønne giver tyngde, mens de lette græsser tilføjer et finere og lettere look. Kransens inderside er pyntet med guldfjer, fortæller Annette og fortsætter:

– Min jul starter på en skøn gåtur i skoven, hvor jeg får fyldt lommer og hænder med kogler, mos og grene, der sætter juleidéerne i gang. Jeg elsker det naturlige udtryk og de former, naturens design tilbyder, men lidt glimmer og glitter hist og pist må der til.

Hyggelig altan med lys

Lys og stemning på altanen med grove grene, gran og lyng, udelys og lysbord. Den runde udendørsgulvlampe, der også agerer bord, er fra Encoded. Lysene er fra Kunstindustrien.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Tapet med granskov

Tapetet bag sengen er fra Photowall, sengetæppe og -tøj i hør er fra Lovely Linen, og den sorte pude i ruskind og med rævepels fungerer som aromaterapi og er designet af Thomas Bickham.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

LÆS OGSÅ