Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

I drømmekøkkenets marmorbordplade gemte sig et fossil

Det skræddersyede køkken fra Nicolaj Bo gav plads til hele familien, og det blev muligt at gå rundt om både køkkenø og køkkenets hovedelement, der står som en lysende kerne i boligen.

Flot lyst køkken i hvide toner

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Elisabeth og Annika Kruse - Set fra gårdhaven står køkkenet næsten som sin egen ø i husets centrum. Til højre kan du gå direkte ud i gangen, hvor der er trappe op til de øvrige etager, og til venstre ligger stuen. Den smukke rotting til venstre i billedet skjuler en gammel radiator, som er blevet integreret i et skab med en løsning, så varmen stadig kan komme ud.

Hyggelig spiseplads med adgang til gårdhave

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Elisabeth og Annika Kruse - Køkkenet er skræddersyet af Nicolaj Bo til at udnytte pladsen bedst muligt i det forholdsvis smalle kartoffelrækkehus. Den udfordring er løst med en speciallavet bænk og et smalt, langt spisebord, der indbyder til nærvær. Over bordet hænger en enkel lampe i messing fra Anour, der understreger de lige linjer, og omkring bordet står spisebordsstole designet af Eames. På bordet står to travertinfade fra Louise Roe. Skraldespanden er fra Vipp. Billedet ovenover er af Malou da Cunha Bang.

"Vi faldt for køkkenets mange, men enkle, detaljer og de smukke organiske materialer"

Signe Maria Christensen og Mikkel Boje havde længe drømt om at bo i Kartoffelrækkerne i København med muligheden for, at deres tre børn, Noah, Johan og Augusta, kunne lege på vejen, midt inde i byen, og Signe forelskede sig med det samme i huset med mange intakte detaljer og en lille for- og baghave.

Etagerne i rækkehuset er ikke store, så med en stor familie var der behov for at få en skræddersyet køkkenløsning. Til at løse den opgave valgte parret Nicolaj Bo af flere grunde.

– Vi havde brug for en tilpasset løsning for at udnytte pladsen, og vi faldt for køkkenets mange, men enkle detaljer og de smukke organiske materialer. Og så synes jeg, at det er skønt, at køkkenerne snedkereres lokalt i Københavns Sydhavn, fortæller Signe om valget.

Signe Maria Christensen

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Elisabeth og Annika Kruse - Signe Maria Christensen og hendes mand, Mikkel Boje, valgte et snedkerkøkken fra Nicolaj Bo for at få en personligt tilpasset løsning i en enkel stil.

Et gemt fossil

Signe kan godt lide trækøkkener, men var bange for, at det ville blive for mørkt i det lille rum. Derfor faldt valget på en kombination af træ, trælåger med lyst linoleum og en bordplade i marmor.

– Bordpladen af marmor binder køkkenet fint sammen, og så var vi så heldige, at den gemte på et smukt fossil. Det snedkererede bord og den tilhørende bænk elsker vi, for der er rigelig plads til alle, uden at det føles trangt, siger Signe. Hun er meget begejstret for de mange enkle detaljer, som gemmer sig overalt i køkkenet.

– Men skal jeg pege på noget helt særligt, må det være det smukke fossil i bordpladen og den fine indbyggede radiatorskjuler, siger hun.

Bordplade med fossil og en bakke med skåle

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Elisabeth og Annika Kruse - Bordpladen i marmor gemmer på et smukt fossil, som familien er lykkelig over at have fået med. Den runde bakke, tallerkener og skålen i træ er fra Woodcraft by Jonas Als. Den sorte skål er fra Louise Roe.

Køkkenskuffer beklædt med linoleum

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Elisabeth og Annika Kruse - Skufferne er beklædt i bunden med samme linoleum som på lågerne. Det er både praktisk og giver en smuk sammenhæng med køkkenet.

Drømmekøkkenet

Køkkenet er centrum i stueetagen, og det er i konstant brug. Der bliver lavet en masse mad og kaffe, men køkkenet er også der, hvor børnene tegner efter børnehave, og de voksne arbejder om aftenen.

Om sommeren bliver havedøren åbnet, og gårdhaven inddraget som en del af køkkenet, men med de tilpasninger og funktionelle løsninger, Nicolaj Bo har leveret, har parret fået præcis det køkken, de drømte om, med plads til hele familien i alle årets måneder.

Køkken-alrum med træelementer

© Foto: Andreas Mikkel, Styling: Elisabeth og Annika Kruse - Den åbne, træbeklædte del bløder køkkenet op visuelt og er funktionel i hverdagen, hvor kaffemaskinen fra Rocket altid står klar. Det er samtidig også smart ikke at have for mange låger at skulle åbne på den smalle plads. Armatur og vask er fra Grohe.

Håndplukket til dig