Sydeuropa i Nordsjælland
Marianne Dulong designer smukke smykker, hvor håndværket virkelig kan ses. Enestående er de egne rammer også
Af
Vi gør det aldrig mere! Mangen en bygherre har udtalt de ultimative ord - for snart igen at kaste sig ud i et nyt byggeprojekt.
Marianne Dulong tænker nu småleende tilbage på de to år, som det tog at renovere stueetage og 1. sal på det hus, som hun og ægtemanden for 10 år siden købte.
- Vi var på ferie i Venedig og forelskede os i forfaldets skønhed, og måske var det de øjne, vi stadig brugte, da vi købte huset. For da vi flyttede ind, måtte vi også erkende, at alt skulle føres op til en moderne standard, fortæller Marianne Dulong.
Hele rumfordelingen blev endevendt, og familien boede (på nær to måneder, hvor der var totalt kaos) på etagerne alt efter, hvad der var blevet færdigt.
Da huset endelig stod spritnyt, opstod efter nogen tid ideen om at få en tilbygning, så hele familien, far, mor, tre børn plus et på vej, alle kunne få plads.
Efternøleren er nu et år og begyndt at opleve et hjem, som på usædvanlig vellykket vis kombinerer ude- og indelivet. Den kendte smykkekunstner og hendes mand Chris holder af sjælen i hovedhuset, som er fra ca. 1900, og de har indrettet det afslappet, så børn, familie og venner har plads til at udfolde sig.
Indretningsprincippet er ganske enkelt. - Tænk stort, siger Marianne Dulong og peger på det spisebord, som en snedker har lavet. Her er plads til mange gæster, og bordet står solidt plantet støbt ned i gulvet.
Men hun kunne nu også have fremhævet det store opholdsrum med kontor, bibliotek, stue, spisestue og køkken - alt i et kæmpe rum, men med mindre afgrænsede områder og en pejs, der kan nydes fra tre sider og dermed samler rummet.
Ombygningen og tilbygningen har været en kostbar og omfattende affære. Christian Hoff anbefaler, at man bruger de så-kaldte AB 92-kontrakter, hvor entreprisens parter nøje aftaler, hvad arbejdet går ud på. Også når byggesummen bliver over en million kroner at sørge for, at man får en selvstændig forsikring for byggeriet. De gode råd hermed givet videre til ligesindede.
Arealerne omkring huset signalerer mere Sydeuropa end Nordsjælland. Udekøkkenet med støbt bænk og smukke fliser er blevet et udendørs rum, som faktisk bliver brugt med indbygget komfur og pejs.
Poolen var ikke Marianne Dulongs førsteprioritet, men er nu et yndet samlingspunkt for familiens børn og venner. Valget af sandfarvede fliser giver poolens vand en køn grøn farve.
Pergolaen breder sig og danner en naturlig afgrænsning af grunden - tænk stort, gentager hun - og her vokser nu vin, der understreger ideen om at overføre andre himmelstrøg til matriklen.
Hertil kommer belægninger af sten, hvor roser og stauder vokser iblandt. Endelig er der et område, hvor fem kaniner plus afkom residerer. De har deres eget paradis - ligesom de tobenede ejere har deres.

Marianne Dulong har sammen med kronprinsesse Marys stylist Anja Camilla Alajdi smykkevirksomheden Marianne Dulong.

Den flot kurvede trappe møder den besøgende, når man træder ind i huset.

Bordet kunne fortælle mange historier, hvis det kunne tale, for det er her, at Marianne Dulong begyndte at designe sine første smykker, og det har patina og mærker fra det hårde arbejde, det er at håndlave smykker. Nu står det som et minde om de første år. Det var bl.a. her, hun lavede de øreringe, som kronprinsesse Mary bar til sit bryllup med kronprins Frederik. Hun bruger det i dag mest til at sidde og designe smykker. Det svungne bord er håndlavet af bådbygger Jonas Bergsøe, og loftslampen er af Inge Sempé for Luceplan. De smukke mundblæste vaser er fra tyske Guaxs og fundet hos The Architects Choice.

Spisebordet står urokkeligt, for benene er støbt helt ned i kælderen. Den tykke solide bordplade er praktisk, så det kan tåle at blive brugt, og rigtig mange kan være sammen her. Det store maleri er af Peter Martensen, og stolene af Børge Mogensen.

Sofabordet har Marianne Dulongs far håndlavet til datteren, og det er sat sammen af mange forskellige kasser i lige så mange forskellige højder. En skulptur i sig selv. Sofaerne er fra Møller & Rothe, og maleriet er af Jesper D. Lund.

Gulvvaserne er af mundblæst glas fra Guaxs, de er købt på webshoppen The Architects Choice.

Pejsen kan ses fra næsten hele det store opholdsrum.

Køkkenet er håndlavet af en snedker med bl.a. store skvæg med højglaslakerede låger. Kaklerne over komfuret har familien hentet hjem fra yndlingsferiestedet Portugal. Marianne Dulong har planer om at skifte dem ud for at ændre udtryk. Den store pålægsmaskine er købt hos H.W. Larsen i Kødbyen i København.

Maleriet ”All that Air” er skabt af Jesper D. Lund.

Den dybblå farve på lågerne i køkkenet skal illudere vand og hav. De flotte skåle og vase er af Per Linnemann-Schmidt.

Tilbygningen huser nu forældrenes afdeling plus gæstebad. De hvide gulvfliser er fra Made a Mano, og lampen er fra Moooi. Der er skodder for vinduerne, der kaster et flot mønster på vægge og gulv. Marianne Dulong og Christian Hoff fik hjælp med tilbygningen af Aandahl & Boisen Arkitekter.

Et spejl fanger lyset fra rummets hvide flader. De to små taburetter er lavet af en thailandsk kunstner og købt hos Rabens Saloner.

Garderobeskabene er bygget uden om et vindue ud mod haven, så her er der blevet plads til en lille siddeplads med læderhynde.

Det quiltede tæppe på sengen er lavet af stof fra Liberty. Det tog skrædder Lene Andersen flere måneder at lave den detaljerede quiltning. Buddha-figuren er købt med hjem fra en rejse til Østen.

Badeværelsets stil domineres af de grafisk stærke fliser fra Made a Mano.

Kunstværket af Mette Hannemann er skabt til Marianne Dulongs smykker, fx de eftertragtede Kharisma-øreringe og sommerfugle med perler. Se nyheder, oplysninger og priser på mariannedulong.dk

Den store pergola sørger for skygge nede ved poolen, og en vin breder sig nu hastigt på træværket.
Terrassen ved hovedhuset har indgang til den nye tilbygning. Her står også en buddha-figur fundet i Østen.

De mønstrede fliser varieres på udekøkkenet, så de danner et meget effektfuldt mønster. De er fra Made a Mano.

Den formstøbte bænk i beton har også fliser fra Made a Mano. Korktaburetterne er fra Møller & Rothe.

Søjler, pergola og ildsted - velkommen til Ibiza, fristes man næsten til at skrive. Udekøkkenet er velfungerende med praktiske materialer, lille pejs, grill og komfur og håndvask. De patinerede havemøbler er fra Johannes Fog og Jysk.
Artiklen blev første gang publiceret på bobedre.dk i oktober 2013.