Stilleben i en ellers livlig villa ...

Det var en hurtig beslutning, der bragte Ditte Reckweg og Marcus Lindholm ud af indre København og til en stille villavej i Vanløse.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

Men indehaveren af interiørbutikken Stilleben og hendes arkitektmand har ikke fortrudt et øjeblik ...

Da Ditte Reckweg og hendes mand Marcus Lindholm en nytårsnat traskede hjemad fra fest, gik turen mod København gennem Vanløses villaveje. Og lige dér besluttede de, at her skulle de bo.

Vi var småberusede og der lå funklende nyfalden sne overalt. Her var så hyggeligt, og vi blev enige om, at det var et fint sted at bo. Ret hurtigt fandt vi huset, tog ud og så på det og købte det næste dag.

Det var måske ikke så planlagt, men baseret på en mavefornemmelse af, at her var godt og roligt, og huset kunne opfylde vores behov for mere plads og egen have, fortæller Ditte Reckweg.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

Hele familien samlet Bagest står Marcus Lindholm, arkitekt og indehaver af Ahlblad tegnestue. Foran sidder Ditte Reckweg, designer og medindehaver af keramik- og interiørbutikken Stilleben sammen med Villads på 9 år, Arthur på 6 år og lille Barbara på 2 år. Ditte Reckweg er desuden én af BO BEDREs design-ambassadører.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

I stuen skaber lyset et smukt spil i de pastelfarvede ruder i dobbeltdøren, der fører til trappen til underetagen. Sofaen kan rumme hele familien og er fra Ikea, tæppet er i cash-lama fra Aymara og puderne er lavet af Karen Bjælke. Neon-taburetten er af Tom Dixon og maleriet er en tidlig Catrine Raben Davidsen. Det lille bord er Stilleben-design med bordplade i lavasten fra Made a Mano.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

Et fint hjørne med flere bøger. De optræder i stort set alle husets rum og er med til at give farve, stemning og hygge. Hertil en original Pantella-lampe.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

Det lyse køkken er fra Ikea, og de hvide, enkle elementer får masser af modspil fra keramik og redskaber, der står smukt fremme. Fx den stribede vase, der er Ditte Reckwegs og hendes partner Jelena Schou Nordentofts eget design, Omaggio, skabt for Kähler. Stænkpladen bag komfuret er lavet af et 100 år gammelt facadeglas fra en tidligere forretning.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

Barbara på 2 år har, indtil hun får sit eget værelse, et hjørne i soveværelset, hvor hun sover i en original Juno-seng under ønsket om søde drømme. Billedet er af Terese Sennerholt og det lyserøde billede er af All the way to Paris.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

Soveværelset er holdt i hvidt og rolige, neutrale farver. Sengetøjet er dejligt vasket hør fra Society i gråt, sort og hindbær. Karnappen er indrettet som et lille hjemmekontor med udsigt over haven. Bordet er et impulskøb fra en møbeludstilling i London, et unikaværk af en engelsk designer.

© Jeppe Gudmundsen-Holmgreen

I entreen rummer rækken af plexiglas-beholdere alle familiens huer, tørklæder og kasketter. De forhandles i Stilleben sammen med lædertaskerne og rygsækken fra Ally Cappelino. Billedet er fundet på nettet.