Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan finder du alarmen, der matcher dit hjem

Annonce Æstetisk, ledningsfri og nem at betjene. Det var ønsket for parret Hanne Rasmussen og Brian Johansen, da de skulle finde en alarm, der passer til deres nyrenoverede murermestervilla.

© Thomas Dahl

Hvordan matcher du den nyeste alarm-teknologi med en klassisk murermestervilla fra 1930’erne med stilrene, hvide vægge, stukloft og tynde sprosser i vinduerne? Det var det dilemma, som Hanne Rasmussen og hendes kæreste, Brian Johansen stod med, da de skulle have installeret en alarm efter et indbrud.

”Vi har boet her i huset i Glostrup i seks år, og vi havde egentlig ikke tænkt, at vi behøvede en alarm. Vi bor nemlig på en hjørnegrund, hvor naboerne kan kigge ind fra næsten alle sider. Men da vi kom hjem til et indbrud efter en weekendtur, besluttede vi os alligevel for at få en alarm. Det giver os både en tryghed, når vi er væk, og mig en tryghed, hvis jeg er alene hjemme,” forklarer Hanne Rasmussen.

Overvejer du at få en alarm i dit hjem?

Tag alarmtesten her, og se hvilken alarm der passer til dit hjem. Så er du samtidig med i konkurrencen om at vinde 3 måneders gratis abonnement på Bo Bedre.

© Thomas Dahl - Den nyrenoverede stue har originalt trægulv og hvide vægge og døre. Derfor vil parret ikke have en alarm, der tager fokus fra det klassiske udtryk.

Æstetisk og smart

Murermestervillaen i Glostrup har parret selv gennemrenoveret, så rummene er kommet tilbage til deres oprindelige, klassiske form med stukloft, hvide vægge, sprossede vinduer og plankegulv. Det var derfor vigtigt for parret, at deres nye alarm både er æstetisk pæn, diskret og ledningsfri, så den nye teknologi ikke tager fokus fra det stilrene udtryk i muremestervillaen.

”Det var vigtigt, særligt for min kæreste Brian, der selv har lavet det meste i huset, at vi fik en alarm, hvor vi ikke skulle bore i de hvide vægge og nye karme. Den måtte heller ikke have en masse ledninger hængende,” forklarer Hanne Rasmussen.

Samtidig vil de dog også gerne have installeret en digital smart-alarm og røgalarm, der er koblet op på en app, så den er nem at betjene for både dem, gæster og deres 5-årige datter Anna.

”Det var vigtigt for os, at alarmen er nem at betjene, specielt for vores datter. Hun skal nemlig starte i skole næste år, så der går nok ikke så længe, før hun begynder at gå alene hjem. Så er det rart for os at vide, at hun kan betjene alarmen, og selvfølgelig at vi ved, at hun kommer hjem til et sikkert hus,” fortæller hun.

© Thomas Dahl - Skalsikringerne bliver sat i vinduernes kanter med klæb, og bliver aktiveret, hvis vinduet åbnes, når skalsikringen er slået til.

Teknologi gemt i vindueskarmen

Løsningen på parrets dilemma blev et alarmsæt fra Verisure, der indeholder et kamera, røgalarm og skalsikringer, der sidder skjult i vinduernes tynde sprosser. Skalsikringerne reagerer, så snart der bliver pillet ved vinduerne, og de kan slåes til om natten, selvom der er nogen hjemme i huset. De valgte denne alarm, da stort set alle komponenterne er trådløse.

”Vi valgte denne løsning hos Verisure, fordi de fleste af komponenterne skal klistres på i stedet for at bores ind i væggen. De har samtidig et enkelt design, som blender ind i rummene. Efter vi har fået alarmerne op, lægger vi faktisk ikke mærke til det. Vores datter spurgte endda også, hvor de sidder. Så det er jo et godt tegn på, at de ikke er til at se, med mindre man kigger efter det,” fortæller Hanne Rasmussen.

En en anden grund til beslutningn er også, at det er nemt at tilføje nye elementer, hvis de får lyst til det.

”Brian er i gang med at bygge en garage til hans elskede folkevogn, så det kan sagtens være, at vi gerne vil have videoovervågning derude, når den engang er færdig. Og så er det jo smart, at vi selv kan tilføje det.”

Verisure-alarmen har direkte forbindelse til kontrolcentralen, der er bemandet døgnet rundt. Det betyder, at alarmoperatørerne kan sende en vagt og alarmere politiet, så snart de, ved hjælp af fotosensoren, kan se, at der er indbrud i hjemmet.

© Thomas Dahl - Parret kan med en kontakt slå skalsikringen til, når de er på vej i seng. Så de kan sove med alarm på vinduerne og døre, men uden alarmen i huset er slået til.

Røgalarmen er også koblet op

Alarmsystemet, som parret har fået installeret, indeholder også en røgalarm, som sidder i gangen og på første sal. Røgalarmen er, ligesom alarmen, koblet op til kontrolcentralen. Det betyder, at Verisures alarmoperatører får besked med det samme, hvis den registrerer røg i hjemmet, og tilkalder brandvæsenet direkte. Brændvæsnet får derfor besked, også selvom parret ikke er hjemme, eller når familien ligger og sover.

”Det var helt sikkert også afgørende for os, at der hørte en røgalarm med. Det giver os jo en god sikkerhed, fordi den kan holde øje med, hvor røgen kommer fra og give besked med det samme, hvis der skulle ske noget, uanset om vi er hjemme eller ej,” fortæller Hanne Rasmussen.