Originalt og Moderne

Merete Knudsen er marketingchef for Flügger, så farver er en stor del af hendes hverdag, og i hendes hjem i Søllerød er der heller ikke sparet på hverken malede vægge eller tapet.

© Tia Borgsmidt

Merete Knudsen, 37 år, bor med sine to børn Beate på 4 år og Frederik på 6 år i et 156 m2 stort kædehus i Søllerød bygget af arkitektparret Carla og Axel Jürgensen i 1969.

Huset i to etager ligger i et kuperet terræn og er bygget på toppen af en skrænt. Der er derfor en smuk udsigt fra stuen og køkkenet, hvor der er grønt så langt øjet rækker til grantræer, birketræer, bregner og storbladede bambus.

Det bedste ved huset er nok beliggenheden. Her er en meget rå og næsten eksotisk fauna, og den er så tæt på, at man næsten kan gribe ud efter den fra stuerne. Her er man i pagt med naturen, og man kan altid følge med i årstidernes skiften fra alle rum. Om sommeren er her grønt overalt, om efteråret er vi omgivet af de smukkeste løvfarver og om vinteren er det som at bo midt på en kælkebakke, fortæller Merete.

Foran huset er der en lille velholdt have samt en terrasse, der indbyder til hygge og afslapning. Og bag huset fører en smal sti ned ad en stejl bakke til en lille skov, hvor der er udfordringer og eventyr til børnene. Merete blev ikke kun draget af de smukke omgivelser, dengang huset blev købt. Hun blev også vild med husets stil, hvis enkle, rene flader passer perfekt til den boligstil, hun elsker.

© Tia Borgsmidt

Merete Knudsen, 37 år, bor med sine to børn Beate på 4 år og Frederik på 6 år i et 165 m2 stort kædehus i Søllerød.

© Tia Borgsmidt

Fra stuen er der åbent ud til køkkenet og spiseafdelingen. De hvide flader og de sorte karme og loftsbjælker skaber en superflot kontrast i det arkitekttegnede kædehus. Udsigten fra vinduet er grøn så langt øjet rækker.

© Tia Borgsmidt

Da Merete flyttede ind var der lukket mellem spisestuen og køkkenet. Der blev derfor åbnet op for at få et mere rummeligt køkken, og for at naturen kunne komme endnu mere til udtryk. Køkkenet er fra Ikea. Over bordet to af Verner Pantons Flowerpot-pendler i børstet stål.

© Tia Borgsmidt

Køkkenet er stilfuldt og i en helt særlig farve. Man gætter ikke ved første øjekast, at det er fra Ikea. Merete faldt for farven på køkkenet, og syntes, at det passede godt til husets stil. Hun valgte overskabe og hylder fra, da hun gerne ville udsmykke væggen med det flotte tapet fra Fiona, der forhandles af Flügger. Kollektionen hedder Nordic Blossom, og er designet af Helene Blanche.

© Tia Borgsmidt

Den smukke og rustikke tepotte er fra den kinesiske butik Taeko.

© Tia Borgsmidt

Sofahjørnet er lyst og indbydende med et vindue på hver side. Farvevalget er i knækkede jordfarver og støvede blå og lilla nuancer. Sofaen og puderne er fra BoConcept, lampen Arco er fra Flos, og malerierne over sofaen har Merete lånt af sin mor. Merete har fravalgt et traditionelt sofabord, da hun synes, at sofaen fylder nok i sig selv. I stedet har hun hentet en træstub fra haven ind som skammel/bord, en smuk og anderledes løsning, der får sofaen til at syne mindre tung.

© Tia Borgsmidt

I entreen hænger et billede som Meretes oldefar Kræsten Iversen har malet. Billedet er en skitse, som han lavede som forberedelse til et af de tre store loftsmalerier i riddersalen på Christiansborg. De tre vægge omkring trappen ned til underetagen er malet i tre forskellige farver.

© Tia Borgsmidt

Den dekorative træstub fungerer fint til afsætning.

© Tia Borgsmidt

Fra underetagen fører en original, rød trappe op til grundplanet.

© Tia Borgsmidt

På den ene væg i køkkenet og spiseafdelingen har Merete eksperimenteret med en af Flüggers trendkollektioner. Det meste af væggen er grå, dernæst kommer en bred blå stribe, der afsluttes med en smal støvet rosafarvet stribe. Det store maleri har Merete selv malet.

© Tia Borgsmidt

I soveværelset står et smukt gammelt bord med smykker, bøger og kunst. Bordet, som Meretes oldefar opkøbte, da han samlede på antikviteter, stammer fra en bodega i Sønderjylland.

© Tia Borgsmidt

Det lille kammer har Merete lavet om til et walk in closet med garderobestænger og kommoder fra Ilva, der lige præcis passede i størrelsen. Spejlet er et arvestykke. Tapetet er fra Fiona, der forhandles af Flügger. Kollektionen hedder ”Personal stripes”, og er designet af Dorthe Aggergaard.

© Tia Borgsmidt

Detalje fra bordet med spor fra dengang, det stod på en bodega.

© Tia Borgsmidt

En lille oase i forhaven indbyder til masser af afslapning og hygge med loungemøbler fra Jysk. Puderne er af Dorthe Aggergaard.