Moderne og minimalistisk funkisvilla

I villaen er der skabt et personligt og stilrent udtryk ved at kombinere gør-det-selv-projekter med moderne interiør.

Moderne og minimalistisk funkisvilla unikt
© Maria Vous

De anderledes vinkler og linjer gør huset unikt, og man bliver nysgerrig på at komme indenfor i funkisvillaen. Et par detaljer fra det gamle parcelhus er bevaret i form af de aflange vinduer over bænken, der forsyner spisestuen med dagslys, samt det store skydedørsparti ud mod terrassen til højre.

Moderniseret 70'er parcel

For Mette Ahlgreen og Rune Bønnelykke Vous startede ideen om deres drømmehus, da de faldt for et arkitekttegnet parcelhus fra 1970'erne med en god grundplan som udgangspunkt.

– Det var vigtigt for os med det omkringliggende miljø. At der var en have med træer i en vis størrelse, så huset blev rammet ind af en frodig beplantning, fortæller Mette.

Entré minimalistisk mørke gulvfliser bord fra IKEA
© Maria Vous

Trappetrin og gelænder op til førstesalen er holdt i lys ask. Der er lige blevet plads til et arbejdsbord under trappen. Stolen er et loppefund, og bordet er fra Ikea. Kaktusser udgør det botaniske element i det meste af boligen, og passer perfekt til den minimalistiske, nordiske stil.

Ejerne af funkisvilla drømmevilla
© Maria Vous

Mette Ahlgreen og Rune Bønnelykke Vous foran deres drømmehus.

Parret har selv tegnet ombygningen

... i samarbejde med en ingeniør og Mette Ahlgreens far, som er uddannet tømrer.

– Der er mange beregninger, der skal tages højde for, når man vil bygge om på et eksisterende hus. Specielt fordi vi ønskede at fjerne taget og erstatte det med en førstesal og en tagterrasse.

spisestue pendler HAY-bord Wegners Y-stole
© Maria Vous

Spisestuen er indrettet helt enkelt med et Hay-bord, Wegners Y-stole og lamper fra Bauhaus, hvor fatningen er blevet malet i en messingfarve. Gulvtæppet er fra Ikea, og den store sættekasse har Mette fra sit arbejde hos Søstrene Grene.

Karakteristiske lige linjer

For at skabe harmoni i husets ydre fremtoning har parret valgt at beklæde førstesalen med sortmalet træ. Det giver en flot kontrast til den hvidpudsede facade. Tagterrassen i forbindelse med førstesalen giver villaen de karakteristiske lige linjer og firkantede forskudte planer, der kendetegner funkisstilen.

Stilrent køkken fra IKEA fer og not-samling i bordpladen
© Maria Vous

Køkkenet er fra Ikea, hvor både Mette og Rune tidligere har arbejdet. Mettes far er tømrer og har lavet fer og not-samlingen mellem bord-og endeplade. Hylder, barstole og kurv er fra Søstrene Grene, og nips som frugtfad og vaser er loppefund.

terrasse japansk inspireret stil udendørsbruser
© Maria Vous

Terrassen som man kan gå ud på fra de store skydedøre i stuen. Den er indrettet i japansk inspireret stil, og bygget omkring de eksisterende træer, der er med til at give skygge til terrassen. Udendørsbruseren er fra Pool World og tilsættes en vandslange, når det er varmt. Man kan lounge på den hjemmelavede daybed eller pufferne fra Ikea og bålfad fra Bauhaus, puder og plaid fra H&M Home og potter fra Plantorama og Søstrene Grene skaber hygge.

Atelier tidligere stue vinduesvæg lamper fra IKEA
© Maria Vous

Første sal blev i starten brugt som stue, men Mette har efterhånden overtaget rummet til sit atelier. Lamperne fra Ikea var oprindelig sorte – dem har Mette spraymalet hvide, så de virker mindre dominerende. På den anden side af vinduesvæggen har Rune et herreværelse. Høvlbænken er fra Biltema.

Indretningstip fra Mette Ahlgreen

Kunsten at begrænse sig

– Vi går begge to meget op i indretning og har en tendens til hele tiden at forelske os i nye trends, og det kan være svært at begrænse sig. Det er derfor en god idé at vælge en neutral base og blot skifte småting som puder og nips ud, når man trænger til forandring.

Indret med kunst

– Kunst giver liv til rummet og skaber en personlig indretning.

Gør-det-selv

– Vi elsker at finde på nye skøre ideer og føre dem ud i livet. Daybedden i entreen er et godt eksempel på, hvad der kom ud af to læderhynder fra Ikea, et par egetræslister og møbelben fundet på www.beslagskassen.dk. Flere af vores lamper har jeg malet, eller blot malet fatningen, så den får et tvist og bliver personlig. Glæden er meget større, når man selv har lavet det, og dine møbler bliver unikke.

Entré læderpuder fra IKEA daybed diy
© Maria Vous

I Entréen ses Mette og Runes kreative gen, hvor to læderpuder fra Ikea er blevet til en daybed lavet af egetræslister og møbelben fra Beslagkassen. Lampen er en arbejdslampe, som Mette har malet med sort og messing-farve.

Moderne og minimalistisk indretning

Da parret kom til selve indretningen af huset, var udfordringen at få det nye hus til at virke personligt. Her har parret skabt en moderne og minimalistisk indretning med klassisk dansk møbel-design tilsat personlige indslag af ældre møbler med historie, kongeligt porcelæn og malerier skabt af Mette Ahlgreen selv.

Resultatet er lyst, roligt og indbydende og en fin afspejling af parrets kreative løsninger, gør-det-selv-projekter og fælles interesse for design.

Badeværelse vask og armatur og reol er fra IKEA
© Maria Vous

På badeværelset har parret valgt en neutral hvid base, der giver plads til at lege med tilbehøret, som ofte ender med at være noget i træ. Vask, armatur, reol og grå opbevaringsæsker fra Ikea.

Konsekvent valg af naturmaterialer

Mette Ahlgreen har sat sit eget præg på flere af husets lamper ved at male dem, så de har fået et udtryk, der passer til resten af stilen.

Et konsekvent valg af naturmaterialer som træ, læder, bambus og kurv samt rustikke gamle ting og møbler og jordfarver som den gennemgående røde tråd i hele hjemmet, får rummene til at hænge sammen.

Gulvene i stue, køkken og bad er holdt i mørkegrå klinker, der giver en flot baggrund til de organiske materialer, og værelserne har fået et blødere gulv i askeparket.

soveværelse minimalistisk nordisk stil Sengetæppe fra HAY stol og tøjstativ IKEA
© Maria Vous

I soveværelset er der en lys og let stemning i nordisk stil. Mette har malet en grå farve på halvdelen af væggen for at bryde den hvide væg og skabe en gavl til sengen. Sengetæppe fra Hay, stol og tøjstativ er fra Ikea og sengebord fra Søstrene Grene.

Drivhus udestue orangeri dyrke krydderurter
© Maria Vous

Drivhuset fra Halls, der er placeret lige over for hoveddøren, forlænger sommeren gevaldigt og fungerer mere som udestue end egentlig væksthus, selvom der er både krydderurter og tomater på vej i trækasser. Drivhuset er forhøjet på en hvid sokkel, det gør, at rummet virker større. Fra det lille hjemmelavede havebassin i træ lyder en svag rislen hele sommeren. Terrassemøblerne er fra Bauhaus, imens tæppe og lanterner er fra Søstrene Grene.

Fra 217 til 1200 kvadratmeter

– Vi holder meget af havelivet og nyder, når huset forstørres fra 217 til 1200 kvadratmeter om sommeren, hvor vi lever en stor del af tiden udendørs.

Det er først de sidste par år, at parret har haft fokus på haven, hvor både drivhus, udendørsbruser, vandbassin og to terrasser er kommet til.

– Drivhuset forlænger sommersæsonen markant, og ud over lidt krydderurter og tomater har vi fokuseret på at indrette et uderum, så kaffen kan nydes ude, selvom det regner.

Drivhus orangeri bambusstole diy lamper
© Maria Vous

Mette holder meget af kurve, og i drivhuset har hun selv lavet lamperne af forskellige kurve og et par lampefatninger. Resten af belysningen består af en lyskæde fra Ikea med blødt lys. Bambus-stolene er arvestykker, og velourpuden fra Ikea.

Drivhus Bambus daybed fra Lene Bjerre puder IKEA
© Maria Vous

Daybed er fra Lene Bjerre, puder og skind fra Ikea. Krukkerne rundt omkring har Mette fundet på loppemarkeder, det samme med gammeldags tæppebanker. Naturfarverne falder godt ind i omgivelserne uden for drivhuset.

Tagterrasse sortmalet svalegang
© Maria Vous

Tagterrassen på første sal giver en ugenert plads i solen, hvor områdets trætoppe kan nydes med frit udsyn til himlen. Svalegangen fører hen til en udgangsdør fra Runes herreafdeling. Mette rykker ofte udendørs på den store tagterrasse for at male om sommeren.

Tagterrasse borde fra Idé-møbler lille oase
© Maria Vous

Med borde fra Idé-møbler og lænestole fra Jem og Fix har parret skabt en lille oase på husets store tagterrasse.