Giv din bolig karakter med smukke akustiklofter

Et hjem med åbne rum og mange hårde flader sætter akustikken på prøve. Men med et karakterfuldt loft kan du skifte støj og stress ud med ro og hygge.

Store rum, glaspartier og hårde materialer som gips og sten indgår ofte i det moderne drømmehus. Men det er samtidig den perfekte opskrift på dårlig akustik. Hverdagens smålarm kan nemlig forvandle sig til stressende støj.

Det kan du forhindre med for eksempel gardiner og gulvtæpper. Men et lydabsorberende loft gør den helt store forskel. I disse to boliger kan du se, hvordan karakterfulde akustiklofter fra Troldtekts designserie understøtter arkitekturen og bidrager til en god akustik.

De enorme rum skaber en grandiøs effekt, mens de mørke lofter sikrer en rar og rolig atmosfære med god akustik. Foto: Troldtekt

Geometriske linjer i Skanderborg

I denne bolig i Skanderborg, der for nylig er blevet totalrenoveret, er akustikloftet tænkt ind som et markant designelement i de store rum. Loftet er varianten Troldtekt® line med langsgående spor fræset i overfladen af materialet træbeton, der sluger lyden i stedet for at reflektere den. Det giver et loft, der både giver visuel effekt og sikrer en rar og rolig atmosfære med god akustik.

Problemer med akustikken opstår, fordi de hårde, glatte flader kaster lyden tilbage og øger efterklangstiden. Efterklangstiden er et udtryk for den tid, der går, fra en lydkilde (for eksempel et klap i hænderne) afbrydes, til lyden uddør.

Loftets specialtonede grå farve går igen på bordpladen på snedkerkøkkenet og skaber en flot sammenhæng i boligen. Foto: Troldtekt

Med de store vinduespartier med udsigt til Skanderborg Sø bliver naturen hevet med indenfor, hvor de markante, skrå lofter til kip bliver understreget af det specialtonede Troldtekt® line. De langsgående linjer i loftet er med til at drage synet mod den smukke panoramaudsigt, mens materialet sørger for gennemgående ro i hele hjemmet.

I parcelhuset er der kælet for detaljerne for at fremhæve arkitekturen. Det ses tydeligt i køkkenet, der ligeledes bliver fremhævet af det naturfarvede loft. Foto: Troldtekt

Fremhævede kvaliteter ved Herning

Ved Herning ligger et andet hus, som er en sand, arkitektonisk perle tegnet af Anton Christensen i 1972. Inden det store parcelhus blev overtaget af de nye beboere, havde huset været igennem flere ejere, som skiftende har sat sit præg på huset. Men da mange grundlæggende kvaliteter og detaljer var bevaret, blev det udgangspunktet for renoveringen.

Det var primært gulve og lofter, der blev udskiftet, og også her faldt valget på designloftet Troldtekt® line, men i en afdæmpet naturfarve. Med sit stramme udtryk markerer akustikloftet sammenhængen mellem husets tre dele og forbindelsen på tværs, så huset fremstår som én samlet enhed, og de arkitektoniske detaljer står flot frem.

Akustikloftet med de langsgående spor skaber med deres struktur og rolige farver ro i indretningen. Foto: Troldtekt

De originale Troldtekt akustikplader er blevet produceret i Danmark siden 1935 – af træ fra lokale skove og cement udvundet af den danske undergrund. Med den nye designserie, som Troldtekt® line er en del af, er de lydabsorberende plader taget til et nyt æstetisk niveau. Det giver dig mulighed for at forene god akustik med et elegant design efter din smag.

Download gratis magasin med inspiration

I Troldtekts nye inspirationsmagasin kan du se reportager fra en række hjem, hvor akustik, indeklima og design spiller elegant sammen. Download det gratis magasin her.