Familielivet

Forsanger og guitarist i bandet Big Fat Snake, Anders Blichfeldt, har sammen med sin kone og en arkitekt skabt et rummeligt og lyst levehus til den store familie med fire børn.

© Per Wadskjær

En, to, tre, fire børn kom der – og så måtte forsanger og sangskriver i det kendte band Big Fat Snake, Anders Blichfeldt, og hans kone, Marina Blichfeldt, der er jurist, til sidst indse, at de var vokset ud af deres tidligere hus.

Der var simpelt hen ikke plads til dem allesammen, og de måtte se sig om efter noget mere rummeligt at bo i.

Det akutte pladsproblem gav parret anledning til endelig at rykke på en årelang forelskelse – til en ubebygget nabogrund, der lå bare et stenkast fra parrets tidligere hus, og som i flere år var blevet tildelt adskillige lange blikke fra Blichfeldt-parret.

Her kunne deres nye, rummelige familiehus ligge, tænkte de.

© Per Wadskjær

Anders Blichfeldt er 45 år, og har, siden Big Fat Snake blev dannet i 1990, været forsanger og guitarist i bandet. Han har også udgivet flere soloalbum, og en stor del af musikken er blevet til hjemme i privaten, hvor han har skabt et lille lydstudie. Senest gælder det for albummet Come Closer, der udkom i januar.

© Per Wadskjær

På førstesalen har Marina og Anders Blichfeldt indrettet en lille tv-stue, der er i tæt kontakt med køkken-alrummet nedenunder. I “hullet” mellem stueetagen og førstesal hænger en sølvblinkende Verner Panton-pendel, som parret faldt over i Den Blå Avis, fås fx også hos Spotlight. De høje, smalle vinduer i skrå- væggen giver kig til den blå himmel og et fantastisk lysindfald. Arne Jakobsens Ægget og en ægte flydersofa i læder fra IDEmøbler indbyder til afslapning og hygge.

© Per Wadskjær

I stueetagen er en del af køkken-alrummet indrettet med et hyggehjørne ved dørene mod haven. Pejsen er samlingspunktet hernede, når der er behov for “levende varme”. Sofaen i flet hedder SunFun og er fra Bauhaus, og det gamle vitrineskab er et arvestykke.

© Per Wadskjær

Familiens idé om en moderne trelænget gård måtte lade livet til fordel for denne villa, hvor lysindfaldet er prioriteret i alle rum med fx store partier med tagvinduer.

© Per Wadskjær

Fra alrummet er der indgang til blandt andet Anders Blichfeldts musikstudie. Både ved den lille arbejdsplads med computeren og op ad væggen står Hans J. Wegners Y-stole, som hører til familiens favoritter, og som nemt kan trækkes over til rummets spisebord, når der kommer gæster.

© Per Wadskjær

Her kan man rigtig se hvorfor familien kalder husets kerne for maritim, for hele vejen rundt om førstesalens areal mod køkken-alrummet og stuen nedenunder er der valgt et metalgelænder a la skibsræling. På denne måde er der to etager højt til loftet, set fra stueplanet, og en god kontakt til alle i familien, uanset hvor i huset de opholder sig.

© Per Wadskjær

Fordi alrummet er så lyst og rummeligt valgte parret et blankt rødt køkken, der giver karakter og personlighed til rummet, og som de syntes, var et anderledes indslag i husets øvrige udtryk, der er holdt meget i natur og hvidt. Køkkenet er fra det tidligere Biga Concept, og komfuret fra Smeg.

© Per Wadskjær

Flere trapper fører til husets førstesal Denne hvide trappe er det første, man ser, når man kommer ind ad husets hoveddør, og dens svævende udtryk får den nærmest til at fungere som en dekoration i gangen, hvor kæledæggen Bellis byder velkomme. De store grå gulvfliser er et praktisk valg til dette ankomstrum og skaber samtidig et roligt udtryk. Billederne i gangen er af Henry Heerup, og de sidste to er af Anders Blichfeldts mor, Jane Blichfeldt. For enden af gangen har drengene deres hyggerum med både billard og bordfodbold.

© Per Wadskjær

Blichfeldt-familiens hus ligger nærmest i Frederiksborg Slots baghave i Hillerød, og udsigten kan nydes fra både husets stueetage og førstesal.

© Per Wadskjær

Rundt omkring i huset er der skabt små hyggelige oaser, hvor man både kan slappe af eller være sammen om aktiviteter. Her på førstesalen har Anders Blichfeldt sin stjernekikkert stående ved det store vinduesparti. Safari-stolene ved det runde bord er designet af Børge Mogensen.

© Per Wadskjær

Badeværelset er stort og rummeligt og med både hvide vægge og fliser samt et stort ovenlysvindue er indtrykket lyst og venligt. Bruseafdelingen er afskærmet med en hærdet glasvæg, der har et grønt skær, som passer godt til badmiljøet. Fliserne kan fås i Mosaikhjørnet.

Relaterede Artikler